Zlatá vařečka v Praze 6 se letos zaměřila na pokrmy z podzimních surovin
7. října 2023 14:39
Školní stravování má v České republice téměř stoletou tradici a denně se ve školních jídelnách stravují téměř dva miliony dětí. Primárním cílem této akce je dát těm, kteří se starají o stravování dětí v mateřských a základních školách, příležitost se potkat, sdílet zkušenosti a hlavně se pobavit. Letošní ročník se nesl ve znamení podzimu a zadání pro letošní rok byly svačinky a studené pokrmy z podzimních surovin
„Mám velkou radost, že je o tuto akci takový zájem. Považuji totiž za důležité dát těm, kteří se denně starají o stravování našich dětí najevo, že si jejich práce velice vážíme a víme, že bez jejich nadšení a elánu by to prostě nešlo," řekla Čapková.
V letošním roce byly uděleny ceny ve třech kategoriích, bronzové, stříbrné a zlaté a dále byla udělena cena místostarostky Prahy 6 a Cena Státního zdravotního ústavu.
V porotě letos usedli kromě místostarostky Čapkové Alexandra Košťálová ze Státního zdravotního ústavu, Eva Kalembová nutriční terapeutka, Lubina, finalista soutěže Masterchef Česko 2022 a František jako zástupce dětí. Partnery akce byli společnosti Sonnentor, AG food, Zemanka a Makro.