Zemský řemeslný pivovar má nové logo. Psa s hořící pochodní
13. května 2015 12:17
„Hlavním motivem psa v logu s hořící pochodní v tlamě je Domini Canes, „pes boží“, znak Dominikánského řádu (traduje se, že matka Sv. Dominikána měla vidinu, jak jí pes s hořící pochodní v tlamě vyskakuje z lůna a podle toho ho pojmenovala „Dominicanus“). Tato symbolika historicky provázela výrobu piva Dominikánského řádu a nyní střeží odkaz Zemského řemeslného pivovaru. Logo vyšlo z veřejné soutěže a průzkum zahrnující přes 500 respondentů jednoznačně poukázal, že hlavní cílová skupina pro piva řemeslného typu preferuje právě toto logo, řekl Ken Rose, společník Zemského řemeslného pivovaru a expert na marketing.
Dominikánský dvůr
Intenzivní lokální komunikace s občany konečně přinesla ovoce pro Zemský řemeslný pivovar. Velká podpora veřejnosti projektu přestavby Branického Dominikánského dvora na pivovar, hotel a restauraci a vnímaný veřejný potencionál tohoto projektu, přiměly Zastupitelstvo Městské části Prahy 4 téměř jednomyslně odhlasovat pronájem Dominikánského dvora Zemskému řemeslnému pivovaru na 50 let. 36 zastupitelů hlasovalo pro, žádný nebyl proti a 5 se zdrželo.
Celková odhadovaná výše investice je 200 miliónů korun.
Zemský řemeslný pivovar a pivo
Zemské pivo je vyráběno tradičním řemeslným způsobem: přírodně, nepasterizované, dále neupravováno, z nejkvalitnějších surovin, v malých várkách pod dohledem českých a zahraničních sládků. Na stůl ho zákazník dostává nejkratší možnou cestou pro zachování těch nejlepších možných vlastností.
Zemský pivovar vyrábí česká tradiční spodně kvašená piva a svrchně kvašená piva světové provenience. Domovem Zemského pivovaru je Dominikánský Dvůr v Braníku v Praze, kde se pivo vařilo v letech 1626–1899. Po více než 100 letech vrátí Zemský pivovar po rekonstrukci tohoto objektu řemeslné pivovarnictví do Prahy.
Zemský řemeslný pivovar uzavřel 50-ti letou nájemní smlouvu s Městskou částí Prahy 4 na areál Dominikánského dvora v Braníku, kde se již historicky vařilo pivo od roku 1626 do roku 1899. Areál se bude rekonstruovat na malý průmyslový pivovar s výstavem do 20 000 hektolitrů, hotel a restauraci. Podává se již v desítkách hospod a restauracích v Praze.