Dnes Sobota - obcasny-dest 7°C
Zítra Neděle - polojasno 8°C
Sobota 20. 4. 2024
Svátek má Marcela
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Využijte letos dýni jinak, než jen na polévku. Připravte dýňový cheesecake
Foto: lanterna.cz

Využijte letos dýni jinak, než jen na polévku. Připravte dýňový cheesecake

„Dýně je tradiční zelenina, která je na Valašsku stále velmi rozšířená, a mnozí lidé možná ani nevědí, že ji lze využít i jinak, než v podobě obvyklé – byť samozřejmě chutné – polévky. Dýně má stálé místo i v menu restaurace Spa hotelu Lanterna, kde ji pravidelně zařazujeme i do degustačního šestichodového menu zážitkové restaurace Vyhlídka. Dýně je zajímavá nejen chuťově, ale i barvou, takže umí hezky rozzářit servírovaný pokrm,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař hotelu Lanterna, který pro vás připravil dýňový cheesecake.

Potřebujete:
250 g dětských piškotů
125 g másla
250 g tvarohu
250 g dolnopaseckého sýru
400 g dýně hokaido
100 g zakysané smetany
175 g cukru moučka
3 vejce

Postup:
1. Dortovou formu o průměru 26–30 cm vyložíme pečicím papírem. Piškoty rozdrtíme v robotu najemno a přidáme měkké máslo. Vzniklou hmotu důkladně promícháme a upěchujeme do dortové formy. Uhladíme povrch a vytvarujeme nižší okraj. Na chvíli dáme do lednice.
2. Dýni hokaido nakrájíme na plátky nebo kostky a pečeme při teplotě 180 °C 20 minut. Pak dáme zchladit. Vychladlou ji rozmixujeme v robotu na dýňové pyré.
3. Sýr a tvaroh vyšleháme s cukrem, smetanou a vejci a pořádně promícháme s dýňovým pyré.
Horkovzdušnou troubu si mezitím předehřejeme na 160 °C.
4. Vše vložíme do formy na připravený piškotový základ, uhladíme a pečeme zhruba 45 minut, až se střed koláče jen jemně chvěje. Po vypnutí trouby v ní necháme koláč ještě zchladnout, aby se nepotrhal.
5. Cheesecake nařežeme na klínky, ozdobíme a podáváme.

Spa hotel Lanterna je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci a gastro zážitky v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku exotických masáží. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubená s lahodnými víny a pořádají zde také vyhlášené tematické gastronomické akce, jako je například Noc bílých lanýžů.

Více informací najdete na www.lanterna.cz




 


V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Program Šestka táborová vstoupil do dalšího ročníku

4. dubna 2024 v 09:47

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl zahájen 1. dubna. Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech, pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních, získají rodiče od radnice městské části...

Diakonie Praha odhaluje životy lidí s autismem

31. března 2024 ve 21:11

Na 2. dubna připadá každoročně Světový den porozumění autismu. Diakonie Praha k této příležitosti spouští osvětovou kampaň o životě lidí s autismem a chováním náročným na péči. Skrze výstavu fotografií a audio příběhy chce přiblížit široké veřejnosti, jak mohou lidé s tímto typem postižení vnímat...

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

29. března 2024 v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Další články
Nahoru