dnes
Neděle - mlha
2°C
zítra
Pondělí - polojasno
3°C
pozítří
Úterý - mlha
-1°C
Využijte letos dýni jinak, než jen na polévku. Připravte dýňový cheesecake
Foto: lanterna.cz

Využijte letos dýni jinak, než jen na polévku. Připravte dýňový cheesecake

„Dýně je tradiční zelenina, která je na Valašsku stále velmi rozšířená, a mnozí lidé možná ani nevědí, že ji lze využít i jinak, než v podobě obvyklé – byť samozřejmě chutné – polévky. Dýně má stálé místo i v menu restaurace Spa hotelu Lanterna, kde ji pravidelně zařazujeme i do degustačního šestichodového menu zážitkové restaurace Vyhlídka. Dýně je zajímavá nejen chuťově, ale i barvou, takže umí hezky rozzářit servírovaný pokrm,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař hotelu Lanterna, který pro vás připravil dýňový cheesecake.

Potřebujete:
250 g dětských piškotů
125 g másla
250 g tvarohu
250 g dolnopaseckého sýru
400 g dýně hokaido
100 g zakysané smetany
175 g cukru moučka
3 vejce

Postup:
1. Dortovou formu o průměru 26–30 cm vyložíme pečicím papírem. Piškoty rozdrtíme v robotu najemno a přidáme měkké máslo. Vzniklou hmotu důkladně promícháme a upěchujeme do dortové formy. Uhladíme povrch a vytvarujeme nižší okraj. Na chvíli dáme do lednice.
2. Dýni hokaido nakrájíme na plátky nebo kostky a pečeme při teplotě 180 °C 20 minut. Pak dáme zchladit. Vychladlou ji rozmixujeme v robotu na dýňové pyré.
3. Sýr a tvaroh vyšleháme s cukrem, smetanou a vejci a pořádně promícháme s dýňovým pyré.
Horkovzdušnou troubu si mezitím předehřejeme na 160 °C.
4. Vše vložíme do formy na připravený piškotový základ, uhladíme a pečeme zhruba 45 minut, až se střed koláče jen jemně chvěje. Po vypnutí trouby v ní necháme koláč ještě zchladnout, aby se nepotrhal.
5. Cheesecake nařežeme na klínky, ozdobíme a podáváme.

Spa hotel Lanterna je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci a gastro zážitky v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku exotických masáží. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubená s lahodnými víny a pořádají zde také vyhlášené tematické gastronomické akce, jako je například Noc bílých lanýžů.

Více informací najdete na www.lanterna.cz




 


Chřipka si ve Středočeském kraji vyžádala první oběť

Včera ve 20:36

Ve třetím kalendářním týdnu byl ve Středočeském kraji zaznamenán vzestup celkové nemocnosti (akutních respiračních infekcí), a to o 15,3 %. Celková nemocnost činila 1083 onemocnění na 100 000 obyvatel. Nejvyšší nemocnost (ARI) byla hlášena v okrese Mělník, nejnižší v okrese Kladno. Nejvyšší...

Seminářem na téma Buď nejlepší verzí sebe sama provedou biohackeři Pavlína a David

13. ledna 2020 v 10:00

Přijďte si nejen poslechnout, ale také diskutovat o různých metodách biohackingu, které pomáhají nahodit maximální výkon a cítit se nad věcí. Seminářem vás provedou certifikovaní koučové, biohackeři Pavlína a David, kteří mají jednotlivé metody vyzkoušené na...

Saunia má otevřeno i na silvestra, pro hosty připravila silvestrovský welcome drink

31. prosince 2019 v 09:45

V Praze funguje pět saunových světů Saunia. Jeden v OC Galerie Butovice, druhý ve VIVO! Hostivař, třetí v Centru Černý Most, čtvrtý v Centru Chodov a pátý v Galerii Harfa. Všechny tyto pobočky Saunie mají otevřeno i poslední den v roce. 

Další články
Nahoru