dnes
Pondělí - jasno
27°C
zítra
Úterý - jasno
31°C
pozítří
Středa - jasno
35°C
Veletrh vědy letos přivítal rekordních 30 000 návštěvníků
Foto: veletrhvedy.cz /3X/

Veletrh vědy letos přivítal rekordních 30 000 návštěvníků

Přes 30 000 návštěvníků, více než 100 vystavovatelů na rekordní ploše 8000 m², ústavy Akademie věd ČR, univerzity z celé republiky a desítky firem zabývajících se inovacemi. Takový byl řečí čísel pátý ročník Veletrhu vědy, který se konal od 6. do 8. června v pražských Letňanech. Veletrh uspořádala Akademie věd ČR a vstup na akci byl po celou dobu zdarma.

veletrh-vedy-2019-foto-av-cr-jan-plavec-007-websize1 „Mám velkou radost, že se rok od roku zlepšuje prezentace stánků a zvyšuje se počet vystavovatelů, kteří srozumitelnou formou prezentují široké veřejnosti výsledky své práce. Je úžasné sledovat, s jakým nadšením tu vědci vyprávějí o své práci a jak umí návštěvníky nadchnout,“ říká předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová.

Letošní ročník byl podle organizátorů výjimečný ve více ohledech. Bylo zde nejvíce návštěvníků v jeho historii, konal se na dosud největší ploše a byla zastoupena většina z celkem 54 pracovišť Akademie věd ČR. A právě ty představily návštěvníkům neuvěřitelnou podívanou – ať už šlo o interaktivní expozice, pokusy, přednášky, workshopy, pečlivě vybrané exponáty nebo science show.

veletrh-vedy-2019-foto-av-cr-jan-plavec-006-websize3 „Každý rok nás jednotlivé ústavy překvapí tím, jaké úžasné expozice si pro návštěvníky připraví. Každý ročník Veletrhu vědy je tak vždy originál. A skvělé je i to, jak se jednotlivá pracoviště navzájem motivují. Díky tomu je každý rok lepší a lepší. Velmi potěšující je i sledovat, s jak velkým nadšením vědci k přípravám celé akce přistupují. Nejlepší zpětnou vazbou jsou pak pro ně reakce návštěvníků, kteří se rok co rok vracejí,“ říká Petr Borovský z Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR, která má organizaci Veletrhu vědy na starosti.


V Krči byla představena zrekonstruovaná klinicko-farmakologická jednotka

20. června 2019 ve 12:49

Pro zástupce farmaceutických společností a odborné veřejnosti byla v pondělí 17. června v Thomayerově nemocnici představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka. Slavnostní otevření zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a vedoucí lékař jednotky MUDr. Jiří...

Co nás zaujalo? Tipy, které si zaslouží i vaši pozornost

19. června 2019 ve 12:53

Počasí se mění, trendy jsou proměnlivé a novinek neustále přibývá. Přinášíme inspiraci v podobě aktuálních trendů v módě, zdravém životním stylu, technologiích, ale i designu, které by vám neměli uniknout.

Pohádky, filmy nebo drama. Letní filmová škola ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

17. června 2019 v 08:25

Filmový festival v Uherském Hradišti odstartuje 26. července. Tým Letní filmové školy ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu. Hynek Bočan natočil filmy pro kina i televizi, je také režisérem skvělých seriálů, třeba Zdivočelé země. Na Letní filmové škole Bočan představí historické drama Čest a sláva,...

Vzácné onemocnění bere pacientům energii, krásu i život. Umí udeřit náhle a příčinou není vždy jen genetika

12. června 2019 v 10:48

Napínání a tuhnutí kůže a postupná devastace vnitřních orgánů bez šance na úspěšné vyléčení – takové jsou vyhlídky pacientů se sklerodermií. Kromě toho, že se dotýká jejich fyzického stavu, má zásadní vliv i na estetiku a psychiku.   

Trendy se mění. Kuřáci volají na bezplatnou Národní linku pro odvykání dvakrát častěji

30. května 2019 ve 14:50

Národní linka pro odvykání 800 350 000 u příležitosti Světového dne bez tabáku (31. května) zveřejnila statistiky za uplynulý rok. Její služby loni využilo 907 kuřáků a od října i dalších 53 lidí se závislostí na alkoholu a patologickém hraní. Úspěšnost klientů pod odborným vedením je vysoká –...

Možná budete překvapeni, ale tento jeden z nejčastějších mýtů o jídle je podle odborníků zároveň velký nesmysl

30. května 2019 ve 04:49

Odborníci na poruchy příjmu potravy zvyšují povědomí široké veřejnosti o onemocnění, snaží se o odstraňování strachu ze stigmatizace a boření mýtů spojených s jídlem.

Další články
Nahoru