Dnes Sobota - zatazeno 10°C
Zítra Neděle - polojasno 9°C
Neděle 25. 2. 2024
Svátek má Liliana
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Vasilův Rubáš zahraje v klubu Rock Café na Národní třídě
18 prosinec
Koncerty
Filip ,Vasilděda´Novák (vlevo) a Petr ,Ruby´Rubáš. Foto: archiv kapely

Vasilův Rubáš zahraje v klubu Rock Café na Národní třídě

18. 12. 2023
Kapela Vasilův Rubáš je na scéně v plné síle. Tentokrát folk-reggae-punkové duo Vasilův Rubáš zahraje v pondělí 18. prosince od 20 hodin v pražském klubu Rock Café.

Skupina sází na chytlavé melodie, vtipné a nápadité texty plné originálních spojení, obrazů či asociací. Návštěvníky koncertu rozparádí nejen unikátním mixem skvělé hudby, ale i svým humorem a neuvěřitelným proudem energie.

Posluchače navíc zaručeně dostane nejen svou hravostí, střídmou instrumentací se zemitým zpěvem, ale i svou otevřeností, ironií a sarkasmem. Dokážou nadchnout nejen příznivce folku, ale zcela jistě i fanoušky ostřejšího punku.

Kapela Vasilův Rubáš začala vystupovat na pražské scéně v roce 2003 a v současné době patří ke stálicím alternativních hudebních festivalů. Inklinuje k široké škále stylů, od folku až po punk. Filip „Vasilděda" Novák je autorem převážné většiny písní, a kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr „Ruby" Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe.

Diskografie

    • 2011 – Poslední koncert (živé demo)

    • 2012 – Konec světa                                              

    • 2014 – Singl Maliny

    • 2016 – Nebyl, ale   

    • 2017 – Singl Hipsterský byt

    • 2018 – Singl Nadstandard


Autor: red

Rock’n’roll na Barče

Včera v 07:16

V sobotu 24. února Rock’n’roll na Barče. Od 18:30 vystoupí skupina hrající Shadows revival se zajímavým názvem Geront.

Winternitzova vila: Kukal Quartet

20. února 2024 v 15:00

Ve čtvrtek 7. března se můžete ve Winternitzově vile těšit na vystoupení Kukal Quartet.

Hudba na hradbách: Petr Beneš Quartet

19. února 2024 v 09:01

Praha 2 vstoupila do dvanáctého ročníku koncertů na Bastionu. Koncerty se konají v Bastion Prague Restaurant, věnovány jsou převážně jazzu a vstupenky na ně jsou k dispozici v prodejní síti GoOut. Od ledna do června uslyšíte šest koncertů.

Jarní koncert v Praze 4: Masopuste Masopuste

15. února 2024 v 08:00

Radnice Prahy 4 zve na Jarní koncerty na radnici. Od 22. února, každý měsíc vždy ve čtvrtek, můžete slyšet lidové písničky, smyčce nebo klavír. 

Festival Věčná naděje 2024

15. února 2024 v 07:40

Sedmý ročník festivalu Věčná naděje zahájí 21. února PKF – Prague Philharmonia s klarinetistkou Annou Paulovou pod vedením dirigenta Roberta Kružíka v kostele sv. Šimona a Judy. Od února do dubna festivalová pódia přivítají Bennewitzovo kvarteto, Bellu Adamovou, Igora Ardaševa či Dětskou...

Hostivařský session

13. února 2024 ve 13:22

Zpívání v Hospůdce Karolína se koná ve čtvrtek 15. února.

FOK zahraje Janáčkovu Sinfoniettu a Brahmsovy Uherské tance

12. února 2024 v 10:01

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pozval do své sezóny dirigenta Iona Marina. Při příležitosti Roku české hudby provede s orchestrem 21. a 22. února Janáčkovu Sinfoniettu. Na programu jsou také Brahmsovy Uherské tance v orchestraci Antonína Dvořáka a Brahmsova První...

Kontrabasový recitál - Indi Stivín

11. února 2024 v 09:28

Kontrabasový recitál se s podporou radnice Prahy 2 koná ve čtvrtek 22. února v 19:30 hodin.

Praha 1: Pocta Smetanovi

11. února 2024 v 08:41

Základní umělecká škola Biskupská vás zve na koncert k 200. výročí narození Bedřicha Smetany, který proběhne ve středu 6. března od 18 hodin v Koncertním sále školy, Biskupská 12.

Praha 14: Duo Teres v Galerii 14

10. února 2024 v 10:14

Ve středu 21. února vystoupí v Galerii 14 od 18:30 hodin komorní soubor Duo Teres. Zazní skladby N. Paganiniho, A. Piazooolly, O. Koukala a dalších.

Tóny Vinohrad 2024: Večer české hudby

9. února 2024 v 09:41

Praha 2 pořádá další, již dvanáctý cyklus koncertů krásné hudby v prostorách Gröbeho vily v Havlíčkových sadech. Koncerty začínají v 18 hodin a vstupenky koupíte v prodejní síti GoOut. Ve středu 14. února se koná Večer české hudby.

Praha 1: Kostelní slavnosti otevírají letošní sezonu

8. února 2024 v 09:04

Ve čtvrtek 22. února si od 18 hodin do kostela sv. Josefa na Námětí Republiky sopranistka Marketa Fassati pozvala Jitku Hosprovou, Víta Aschenbrennera a P. Vojtěcha Drahomíra Dvouletého – rektora kostela.

Praha 6: Shanna Waterstown vystoupí v Písecké bráně

6. února 2024 ve 12:24

V pondělí 12. února od 19 hodin vystoupí v Písecké bráně americká zpěvačka Shanna Waterstown, hvězda festivalů mnoha evropských zemí s úžasným hlasem a představí bluesovou, jazzovou a soulovou hudbu nejvyšší úrovně.

Praha 10: Mladý talent

31. ledna 2024 v 09:59

Druhý z komorních koncertů Mladý talent Prahy 10 uslyšíte ve čtvrtek 29. února od 18 hodin.

Musica Florea uvede Zelenkův melodram

24. ledna 2024 ve 13:26

Musica Florea uvede ve spolupráci s Nadací pro dějiny kultury ve střední Evropě Zelenkův „melodram“ Sub olea pacis et palma virtutis … regia Bohemiae corona. Významná skladba, kterou zkomponoval Jan Dismas Zelenka v roce 1723 u příležitosti pražské korunovace císaře Karla VI. českým králem, zazní...

Další články
Nahoru