Dnes Neděle - jasno 0°C
Zítra Pondělí - oblacno -1°C
Neděle 5. 2. 2023
Svátek má Dobromila
Pražské masopusty
Letošní masopustová sezona v Praze zahrnuje řadu akcí
Vasilův Rubáš vystoupí v klubu Rock Café
26 leden
Koncerty
Filip Vasilděda Novák (vpravo) je autorem převážné většiny písní, kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr Ruby Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe. Foto: archiv

Vasilův Rubáš vystoupí v klubu Rock Café

26. 1. 2023
Folk-reggae-punkové duo Vasilův Rubáš zahraje společně se skupinou Deliwery ve čtvrtek 26. ledna od 19:30 hodin v pražském klubu Rock Café. Skupina sází na chytlavé melodie, vtipné a nápadité texty plné originálních spojení, obrazů či asociací.

„Návštěvníky koncertu rozparádí nejen unikátním mixem skvělé hudby, ale i svým humorem a neuvěřitelným proudem energie. Posluchače navíc zaručeně dostane nejen svou hravostí, střídmou instrumentací se zemitým zpěvem, ale i svou otevřeností, ironií a sarkasmem. Dokážou nadchnout nejen příznivce folku, ale zcela jistě i fanoušky ostřejšího punku,“ uvedla PR manažerka Kateřina Kučerová.

Kapela Vasilův Rubáš začala vystupovat na pražské scéně v roce 2003 a v současné době patří ke stálicím alternativních hudebních festivalů. Inklinuje k široké škále stylů, od folku až po punk.

Filip „Vasilděda" Novák je autorem převážné většiny písní, a kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr „Ruby" Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe.

Diskografie

    • 2011 – Poslední koncert (živé demo)

    • 2012 – Konec světa                                              

    • 2014 – Singl Maliny

    • 2016 – Nebyl, ale   

    • 2017 – Singl Hipsterský byt

    • 2018 – Singl Nadstandard


Autor: puc

Bezruký hornista vystoupí v Obecním domě

3. února 2023 v 15:33

Felix Klieser zahraje 8. a 9. února v Obecním domě Koncert pro lesní roh Richarda Strausse. Bude se jednat o pražský debut s orchestrem tohoto světově uznávaného hornisty, jehož hra je o to obdivuhodnější, že nástroj ovládá prsty levé nohy. Do své 88. sezony ho přizval Symfonický orchestr hl. m....

Hudba na hradbách 2023: Petr Dvorský Trio

31. ledna 2023 v 11:32

Komorní projekt předních evropských interpretů – Petra Dvorského, Osiana Robertse (Wales) a Stanislava Máchy uslyšíte v úterý 21. února.

Martin Němec zve na koncert a na vernisáž výstavy

31. ledna 2023 v 10:36

Martin Němec, výtvarník a hudebník zve na koncert své kapely Lili Marlene v Malostranské besedě v pondělí 6. února a hned v následujícím dni 7. února na vernisáž výstavy jeho děl v Cafe Jericho.

Do Prahy přijede na sto mladých hudebníků z celého světa

23. ledna 2023 ve 20:09

Do prvního kola Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro v oboru viola vybrala soutěžní komise 44 mladých hudebníků ze sedmnácti zemí. Do Prahy dostává pozvánku také 46 soutěžících v oboru trombon, kteří pocházejí z dvaceti zemí. Nejvíce kandidátů v oboru viola je z Číny, až jedenáct. V případě...

Jarní koncerty na Nuselské radnici 2023

23. ledna 2023 v 07:08

V únoru začne cyklus Jarních koncertů na Nuselské radnici. Čtvrtá městská část nabídne čtyři koncerty, zaposlouchat se můžete do houslí, flétny, harfy nebo klavíru.

Praha 11 zve na swingové melodie

22. ledna 2023 v 11:11

Ve středu 25. ledna se koná oblíbená Hudební kavárna v Komunitním centru Matky Terezy. Od 19 hodin si můžete vychutnat swingové melodie, italskou kávu nebo sklenici dobrého vína.

Koncert: Společně pro Pavla

20. ledna 2023 ve 20:56

Podpořte svou účastí prezidentského kandidáta Petra Pavla, koncert Společně pro Pavla se koná v neděli 22. ledna od 19 hodin. Moderuje Ondřej Lechnýř, vstup je zdarma.

Dechové trio v Galerii 14

7. ledna 2023 v 07:31

V Galerii 14 se ve středu 25. ledna koná koncert komorní hudby.

Andrej Borejko a Yulianna Avdeeva ve Smetanově síni Obecního domu

6. ledna 2023 v 11:43

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK přivítá dirigenta Andreje Borejka. V programu složeném výhradně ze slovanských skladatelů vystoupí jedna z nejžádanějších klavíristek současnosti Yulianna Avdeeva a Pražský filharmonický sbor.

Praha 14: COP v KD Kyje

6. ledna 2023 v 11:22

Ve středu 18. ledna uslyšíte v KD Kyje kapelu COP.

Praha 2: Benefiční koncert Nadačního fondu Dvojka srdcem

4. ledna 2023 v 16:27

Nadační fond Dvojka srdcem propojuje obyvatele Prahy 2, kteří pomoc potřebují, s těmi, kteří pomáhat mohou a chtějí již pět let.

Modrá Vopice zveřejnila lednový program, do roku 2023 skočila zostra

3. ledna 2023 v 19:18

MusicClub Modrá Vopice (ul. K Žižkovu) zveřejnil svůj lednový program. Návštěvníci se mohou hned první měsíc v roce těšit na řadu koncertů punkových, rockových i metalových kapel.

Další články
Nahoru