Dnes Úterý - zatazeno 5°C
Zítra Středa - zatazeno 5°C
Úterý 29. 11. 2022
Svátek má Zina
Advent v Praze
Tipy na adventní akce v metropoli
Vasilův Rubáš se vrací na Žižkov
10 červen
Koncerty
Filip ,Vasilděda´Novák (vlevo) a Petr ,Ruby´Rubáš. Foto: archiv kapely

Vasilův Rubáš se vrací na Žižkov

10. 6. 2021
Folk-reggae-punkové duo Vasilův Rubáš ve čtvrtek 10. června znovu zavítá do legendární hospody U Vystřelenýho oka na Žižkově. Od 19:30 hodin předvede chytlavé melodie, nápadité a vtipné texty plné originálních spojení, obrazů či asociací.  

Návštěvníky koncertu rozparádí nejen unikátním mixem skvělé hudby, ale i svým humorem a proudem energie. Posluchače navíc zaručeně dostanou nejen svou hravostí, střídmou instrumentací se zemitým zpěvem, ale i svou otevřeností, ironií a sarkasmem. Dokáží nadchnout nejen příznivce folku, ale zcela jistě i fanoušky ostřejšího punku.

Kapela Vasilův Rubáš začala vystupovat na pražské scéně v roce 2003 a v současné době patří ke stálicím alternativních hudebních festivalů. Inklinuje k široké škále stylů, od folku až po punk. Filip „Vasilděda" Novák je autorem převážné většiny písní, kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr „Ruby" Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe.

Novinkou je také jejich zbrusu nový videoklip k songu Lvice, který spatřil světlo světa letos na jaře. Poukazují v něm na roli muže v dnešní společnosti, která je někdy přehlížena a je považována za nadbytečnou.

Kapela zde volá po umírnění a usměrnění žen, které nemusí mít všechny starosti a strasti života jen na svých bedrech. Realizace trvala necelý rok a o kameru, střih a další záležitosti se postarala agentura Lemmur Production. Ani zde nebude o humorné scény nouze, vtip a nadhled kapele Vasilův Rubáš zkrátka nikde nechybí.

Diskografie

    • 2011 – Poslední koncert (živé demo)

    • 2012 – Konec světa                                                 

    • 2014 – Singl Maliny

    • 2016 – Nebyl, ale

    • 2017 – Singl Hipsterský byt

    • 2018 – Singl Nadstandard


Autor: red

J. J. Ryba: Česká mše Vánoční – Hej Mistře a koledy

27. listopadu 2022 v 09:50

Zpěvácký spolek Hlahol zve v neděli 18. prosince v 15 a v 17 hodin na Vánoční koncerty J. J. Ryba: Česká mše Vánoční – Hej Mistře a koledy do Velkého sálu Pražského Hlaholu na Masarykově nábřeží na Starém Městě.

Praha 2: Soubor Linha Singers vystoupí na Novoměstské radnici

27. listopadu 2022 v 07:02

V pátek 2. prosince se bude konat ve Velkém sále Novoměstské radnice adventní koncert vokálně instrumentálního souboru Linha Singers s uměleckým vedoucím Jiřím Linhou.

Jana Jarkovská představí flétnový repertoár napříč časem

25. listopadu 2022 v 08:46

V dalším z večerů Obrazy a hudba v produkci Pražských symfoniků vystoupí flétnistka Jana Jarkovská společně s klavíristou Bohumírem Stehlíkem a houslistkou Markétou Janouškovou. 

Praha 2: Adventní koncerty v kostelích

23. listopadu 2022 v 09:16

Praha 2 zve milovníky hudby na již tradiční cyklus adventních koncertů v kostelích Prahy 2. První z koncertů proběhne v úterý 29. listopadu od 18 hodin v Kostele Panny Marie Sedmibolestné.

Adventní koncert: Musica pro Sancta Cecilia

23. listopadu 2022 v 08:49

Adventní koncert Na kopci v neděli 27. listopadu.

Big Band Pražského salonního orchestru v Praze 11

23. listopadu 2022 v 07:26

Ve čtvrtek 24. listopadu od 20 hodin uslyšíte swingové melodie. Večerní koncert Big Bandu Pražského salonního orchestru nás přenese do 30. let minulého století.

Koncert: Od baroka po současnost

22. listopadu 2022 v 11:09

V Lidické ulici si ve čtvrtek 24. listopadu můžete poslechnout koncert Od baroka po současnost. Vstupné je dobrovolné, koncert se koná za finanční podpory páté městské části.

Hudba na hradbách představí Bona Fide Tango

21. listopadu 2022 v 10:41

Praha 2 zve milovníky hudby na další z koncertů cyklu Hudba na hradbách, který se uskuteční v úterý 22. listopadu od 18 hodin v restauraci Bastionu.

Adventní koncert v kostele sv. Matěje

21. listopadu 2022 v 08:16

Adventní koncert v kostela sv. Matěje nad Šárkou nabídne písně z nepřeberného množství starobylých rorátních a adventních melodií. Připomeneme si také básníka a skladatele Jana Campana Vodňanského, od jehož úmrtí letos uplyne 400 let.  

Břevnovská hudební setkání: Talentissimo

20. listopadu 2022 v 17:31

Klavíristka Nora Lubbadová (13) a hornista Jan Vobořil jnr. (17), dva největší talenty posledních let, se představí ve společném recitálu v Tereziánském sále Břevnovského kláštera v úterý 22. listopadu v 19 hodin.

První adventní koncert u Matky Terezy

20. listopadu 2022 v 10:06

V neděli 27. listopadu od 16 hodin vystoupí v Komunitním centru Matky Terezy v Praze 11 křesťanská folkrocková kapela Oboroh.

Praha 5: Recitál Ladislava Vrchoty

19. listopadu 2022 v 09:37

V pondělí 12. prosince se od 17 hodin uslyšíte Ladislava Vrchotu spolu s Mariou Zygmund.

Závěrečný koncert Vlastenecké ozvěny

18. listopadu 2022 v 19:28

Mezinárodně respektovaná violistka Jitka Hosprová a mladá polská houslistka Maria Machowska, debutující po úspěchu v Carnegie Hall, Disney Hall či moskevské soutěži P. I. Čajkovského v Praze. Spolu s geniálním Bartókovým koncertem pro violu a impozantním post-romantickým Szymanowského Houslovým...

V4 VIOLONCELLI - Hudba středoevropského regionu zemí V4

18. listopadu 2022 v 19:12

Jaké to bude, když se sejdou v Praze čtyři skvělí violoncellisté? Příval lahodných tón, skvělé techniky i podmanivého výrazu v rozmanitých dílech několika autorů. Violoncellové opojení vyvrcholí unikátním společným provedením části jedné ze suit J. S. Bacha. Koncert se koná v nedělí 18. prosince...

Adventní koncert pro děti a jejich rodiče

18. listopadu 2022 v 18:57

Po dvou letech covidové pandemie festival České doteky hudby připravil na neděli 18. prosince od 15 hodin v Novoměstské radnici pokračování mimořádně posluchačsky úspěšné série koncertů pro „děti a jejich rodiče“. Jak název České vánoční koledy a písně sám evokuje, je veskrze vánoční pro...

Další články
Nahoru