Dnes Čtvrtek - jasno 31°C
Zítra Pátek - skorojasno 31°C
Čtvrtek 17. 6. 2021
Svátek má Adolf
Koronavirus
Aktuální informace o šíření epidemie v Praze.
Vasilův Rubáš se vrací na Žižkov
10 červen
Koncerty
Filip ,Vasilděda´Novák (vlevo) a Petr ,Ruby´Rubáš. Foto: archiv kapely

Vasilův Rubáš se vrací na Žižkov

10. 6. 2021
Folk-reggae-punkové duo Vasilův Rubáš ve čtvrtek 10. června znovu zavítá do legendární hospody U Vystřelenýho oka na Žižkově. Od 19:30 hodin předvede chytlavé melodie, nápadité a vtipné texty plné originálních spojení, obrazů či asociací.  

Návštěvníky koncertu rozparádí nejen unikátním mixem skvělé hudby, ale i svým humorem a proudem energie. Posluchače navíc zaručeně dostanou nejen svou hravostí, střídmou instrumentací se zemitým zpěvem, ale i svou otevřeností, ironií a sarkasmem. Dokáží nadchnout nejen příznivce folku, ale zcela jistě i fanoušky ostřejšího punku.

Kapela Vasilův Rubáš začala vystupovat na pražské scéně v roce 2003 a v současné době patří ke stálicím alternativních hudebních festivalů. Inklinuje k široké škále stylů, od folku až po punk. Filip „Vasilděda" Novák je autorem převážné většiny písní, kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr „Ruby" Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe.

Novinkou je také jejich zbrusu nový videoklip k songu Lvice, který spatřil světlo světa letos na jaře. Poukazují v něm na roli muže v dnešní společnosti, která je někdy přehlížena a je považována za nadbytečnou.

Kapela zde volá po umírnění a usměrnění žen, které nemusí mít všechny starosti a strasti života jen na svých bedrech. Realizace trvala necelý rok a o kameru, střih a další záležitosti se postarala agentura Lemmur Production. Ani zde nebude o humorné scény nouze, vtip a nadhled kapele Vasilův Rubáš zkrátka nikde nechybí.

Diskografie

    • 2011 – Poslední koncert (živé demo)

    • 2012 – Konec světa                                                 

    • 2014 – Singl Maliny

    • 2016 – Nebyl, ale

    • 2017 – Singl Hipsterský byt

    • 2018 – Singl Nadstandard


Zítra: Festival orchestrální a komorní tvorby Devětkrát s devítkou

15. června 2021 ve 21:34

Festival orchestrální a komorní tvorby Devětkrát s devítkou se koná pod záštitou starosty městské části Praha 9 Tomáše Portlíka. Čtyři vystoupení jsou v červnu při Hudebním jaru v Praze 9 a pět koncertů je plánováno na září při Hudebním podzimu v Praze 9.

Praha 1 zve na Kaczi

15. června 2021 v 09:40

Praha 1 pokračuje online streamy za krásného počasí z venkovních prostor. Ve čtvrtek 17. června vystoupí Kaczi.

Bert & Friends zahrají na střeše Radost! Přidali další termín

9. června 2021 v 11:04

Cenou Anděl oceněná kapela Bert & Friends zve fanoušky nejen na pražský koncert, který se odehraje na střeše Radost na pražském Žižkově, ale také na celý hudební program léta 2021. Mimo jiné se mohou fanoušci těšit také na dvakrát odložené turné 2050 TOUR, novou desku...

Modrá Vopice chystá punkový nářez i experiment

1. června 2021 v 16:54

Punkový nářez připravil na sobotu 5. června MusicClub Modrá Vopice (ul. K Žižkovu). Od 17 hodin zahrají 008, Korupce, T. N.A. a Gravetherapy.

Filmové melodie na nádvoří Libeňského zámku

31. května 2021 v 10:06

V červenci se můžete těšit na večer plný filmových melodií. Praha 8 zve do Libeňského zámku.

Na hladině Vltavy bude znít jazz

28. května 2021 v 06:57

V neděli 30. května od 17:35 proběhne finále hudební soutěže Jazzfruit festivalu Mladí ladí jazz, jejímž cílem je vyhledávat v tuzemských hudebních vodách mladé talenty a pomoci jim v začátku hudební dráhy.

Koncert Pražského jara v Národním technickém muzeu

20. května 2021 v 11:21

V pondělí 24. května můžete sledovat online koncert 76. mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro z Dopravní haly Národního technického muzea. V unikátním prostoru zazní skladby od 6 autorů z 20. století v podání souboru dechových nástrojů Kalabis Quintet. Pražské jaro se koná v Národním...

Střecha plná hudby

12. května 2021 v 08:40

Druhý ročník akce Střecha plná hudby se uskuteční v sobotu 29. května od 14 do 20 hodin.

Praha 1: Začínají koncerty z vnitrobloků a zahrádek

7. května 2021 v 11:52

První z koncertů Prahy 1 v prostoru malostranských vnitrobloků a zahrádek ve středu 12. května v 18 hodin na zahrádce NAPA bar/gallery.

Modré Vopici teče do bot, legendární klub podpoří benefiční livestream koncert

6. května 2021 ve 23:24

Po vyčerpání všech finančních rezerv se hudební klub Modrá Vopice obrátil s žádostí o pomoc na své fanoušky. Připravil pro ně sérii livestream koncertů s mottem „Už nám teče do bot ".

Společně pro Alkos

6. května 2021 v 06:59

Benefiční koncert Společně pro Alkos proběhne v pátek 7. května od 18 hodin on-line.

Benefiční online koncert „Hrajeme pro 20 zoo“

5. května 2021 v 15:29

V neděli 9. května od 17 hodin se uskuteční online koncert „Hrajeme pro 20 zoo“.  Jeho cílem je podpořit zoologické zahrady sdružené v UCSZOO – Unii českých a slovenských zoologických zahrad, které se z důvodu několikaměsíční povinné uzávěry ocitly ve složité ekonomické...

Festival hry na lesní roh v Čechách

4. května 2021 v 08:04

Druhý ročník hudebního festivalu Horn Fest Praha proběhne opět především v online prostoru. Původní velkolepé plány oslav 340. výročí lesního rohu v Čechách musely být pořadateli značně zredukovány vzhledem ke stále platným omezením kulturních akcí. 

Další články
Nahoru