Dnes Sobota - zatazeno 13°C
Zítra Neděle - polojasno 14°C
Sobota 2. 3. 2024
Svátek má Anežka
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Vasilův Rubáš se chystá do Malostranské besedy
24 březen
Koncerty
Filip ,Vasilděda´Novák (vlevo) a Petr ,Ruby´Rubáš. Foto: archiv kapely

Vasilův Rubáš se chystá do Malostranské besedy

24. 3. 2023
Kapela Vasilův Rubáš zahraje v pátek 24. března v Malostranské besedě na Malé Straně. Toto folk-reggae-punkové duo nabízí chytlavé melodie, nápadité a vtipné texty plné originálních spojení, obrazů či asociací. Informovala o tom mediální zástupkyně kapely Kateřina Kučerová. Koncert začíná ve 20:30 hodin.  

„Návštěvníky koncertu zaručeně dostane nejen unikátním mixem skvělé hudby, ale i svým komickým vystoupením a humorem. Kapela inklinuje k široké škále stylů, dokáže tak nadchnout nejen příznivce folku, ale i fanoušky ostřejšího punku. Hravost, střídmá instrumentace a zemitý zpěv, otevřenost, ironie i sarkasmus tvoří dokonalou symbiózu,“ sdělila Kučerová. 

Kapela Vasilův Rubáš začala vystupovat na pražské scéně v roce 2003 a v současné době patří ke stálicím alternativních hudebních festivalů. Filip „Vasilděda“ Novák je autorem převážné většiny písní a kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr „Ruby“ Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe, vystupoval ale i se souborem renesanční hudby. 

Diskografie 

    • 2011 – Poslední koncert (živé demo)

    • 2012 – Konec světa                                                 

    • 2014 – Singl Maliny

    • 2016 – Nebyl, ale

    • 2017 – Singl Hipsterský byt

    • 2018 – Singl Nadstandard

Zdroj: Vasilův Rubáš

Oficiální web kapely je zde: vasiluv-rubas.cz 


Autor: puc

Gatteo – Hostivařský session

29. února 2024 v 07:47

Projekt Gatteo – Hostivařský session navazuje na úspěšná hraní v restauraci Karolína a rozšiřuje své působení do další části Prahy 15.

Smetana Party na piazzettě

27. února 2024 v 07:57

Na piazzettě Národního Divadla se bude 2. března slavit 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Z Národního divadla na velkoplošnou obrazovku bude živě přenášen slavnostní koncert Smetana Gala.

Rock’n’roll na Barče

24. února 2024 v 07:16

V sobotu 24. února Rock’n’roll na Barče. Od 18:30 vystoupí skupina hrající Shadows revival se zajímavým názvem Geront.

Winternitzova vila: Kukal Quartet

20. února 2024 v 15:00

Ve čtvrtek 7. března se můžete ve Winternitzově vile těšit na vystoupení Kukal Quartet.

Hudba na hradbách: Petr Beneš Quartet

19. února 2024 v 09:01

Praha 2 vstoupila do dvanáctého ročníku koncertů na Bastionu. Koncerty se konají v Bastion Prague Restaurant, věnovány jsou převážně jazzu a vstupenky na ně jsou k dispozici v prodejní síti GoOut. Od ledna do června uslyšíte šest koncertů.

Jarní koncert v Praze 4: Masopuste Masopuste

15. února 2024 v 08:00

Radnice Prahy 4 zve na Jarní koncerty na radnici. Od 22. února, každý měsíc vždy ve čtvrtek, můžete slyšet lidové písničky, smyčce nebo klavír. 

Festival Věčná naděje 2024

15. února 2024 v 07:40

Sedmý ročník festivalu Věčná naděje zahájí 21. února PKF – Prague Philharmonia s klarinetistkou Annou Paulovou pod vedením dirigenta Roberta Kružíka v kostele sv. Šimona a Judy. Od února do dubna festivalová pódia přivítají Bennewitzovo kvarteto, Bellu Adamovou, Igora Ardaševa či Dětskou...

Hostivařský session

13. února 2024 ve 13:22

Zpívání v Hospůdce Karolína se koná ve čtvrtek 15. února.

FOK zahraje Janáčkovu Sinfoniettu a Brahmsovy Uherské tance

12. února 2024 v 10:01

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pozval do své sezóny dirigenta Iona Marina. Při příležitosti Roku české hudby provede s orchestrem 21. a 22. února Janáčkovu Sinfoniettu. Na programu jsou také Brahmsovy Uherské tance v orchestraci Antonína Dvořáka a Brahmsova První...

Kontrabasový recitál - Indi Stivín

11. února 2024 v 09:28

Kontrabasový recitál se s podporou radnice Prahy 2 koná ve čtvrtek 22. února v 19:30 hodin.

Praha 1: Pocta Smetanovi

11. února 2024 v 08:41

Základní umělecká škola Biskupská vás zve na koncert k 200. výročí narození Bedřicha Smetany, který proběhne ve středu 6. března od 18 hodin v Koncertním sále školy, Biskupská 12.

Praha 14: Duo Teres v Galerii 14

10. února 2024 v 10:14

Ve středu 21. února vystoupí v Galerii 14 od 18:30 hodin komorní soubor Duo Teres. Zazní skladby N. Paganiniho, A. Piazooolly, O. Koukala a dalších.

Tóny Vinohrad 2024: Večer české hudby

9. února 2024 v 09:41

Praha 2 pořádá další, již dvanáctý cyklus koncertů krásné hudby v prostorách Gröbeho vily v Havlíčkových sadech. Koncerty začínají v 18 hodin a vstupenky koupíte v prodejní síti GoOut. Ve středu 14. února se koná Večer české hudby.

Praha 1: Kostelní slavnosti otevírají letošní sezonu

8. února 2024 v 09:04

Ve čtvrtek 22. února si od 18 hodin do kostela sv. Josefa na Námětí Republiky sopranistka Marketa Fassati pozvala Jitku Hosprovou, Víta Aschenbrennera a P. Vojtěcha Drahomíra Dvouletého – rektora kostela.

Praha 6: Shanna Waterstown vystoupí v Písecké bráně

6. února 2024 ve 12:24

V pondělí 12. února od 19 hodin vystoupí v Písecké bráně americká zpěvačka Shanna Waterstown, hvězda festivalů mnoha evropských zemí s úžasným hlasem a představí bluesovou, jazzovou a soulovou hudbu nejvyšší úrovně.

Další články
Nahoru