dnes
Čtvrtek - zatazeno
11°C
zítra
Pátek - polojasno
13°C
pozítří
Sobota - obcasny-dest
8°C
V Jakubské se dozvíte o přípravě potravin od pravěkého ohniště až po moderní kuchyni
Zdroj: The Trustees of th British Museum / muzeumgastronomie.cz

V Jakubské se dozvíte o přípravě potravin od pravěkého ohniště až po moderní kuchyni

Navštivte v sobotu 1. března Muzeum gastronomie v Jakubské ulici a absolvujte prohlídku s odborným komentářem. Průvodce odhalí, jak se vyvíjela příprava potravin od pravěkého ohniště až po moderní kuchyni.

Cestou se zastavíte v typické české hospodě z přelomu 19. a 20. století, v baru, kde si vyslechnete historii destilátů, v kupeckém krámku nebo ve vinném sklípku.

Místo si můžete rezervovat telefonicky na čísle 273130533 nebo mailem na info@muzeumgastronomie.cz. Muzeum lze navštívit i bez doprovodného komentáře, vše je popsáno na panelech v českém a anglickém jazyce.

Čeká na vás i Síň slávy české gastronomie, portréty francouzských mistrů kuchařů i teoretiků a dozvíte se, jak správně stolovat a jak to měla vidlička složité, než se stala neodmyslitelnou součástí příboru. Součástí prohlídky je i drobná ochutnávka.


Další články
Nahoru