Tržnice v centru nevydržela ani rok, nový prostor nabídne i pivotéku se 160 druhy piv
22. října 2015 14:32
Když se loni v polovině listopadu otevírala zastřešená tržnice na rohu ulic Dlouhá a Masná, provozovatelé měli velké plány. Cílili na zákazníky, kteří nebyli spokojeni s každodenní nabídkou obchodních řetězců a chtěli za rozumné ceny nakupovat čerstvé potraviny s jasným původem.
„Seženete u nás čerstvé pečivo, máslo i maso za výhodnější ceny než na farmářských trzích, současně ale uspokojme i zájemce o exkluzivnější zboží včetně dobrého vína,“ lákali k návštěvě.
Kdo se byl na tržnici podívat v jejich počátcích loni na podzim a pak i někdy v poslední době, musel být úzkou a poměrně drahou nabídkou zklamán. Z tohoto pohledu se konec tržnice nejeví jako velké překvapení.
V průběhu listopadu se na místě končící tržnice otevře Food Story Dlouhá 14. Zákazníci v prostoru o velikosti 500 m2 najdou kromě obchodu s delikatesami a potravinami z celého světa i kavárnu a bistro s otevřenou kuchyní. To bude nabízet i pokrmy italské, španělské nebo francouzské kuchyně.
Návštěvníci si budou moci vybrat i ze snídaňových menu. Bistro doplní první salad bar v okolí s širokým výběrem čerstvých salátů nebo mozzarella bar, kam bude speciality z mozzarelly dodávat oblíbený Mozzarellart Marca D`Amelje. Tapas a panini bar poslouží k rychlému obědu nebo jako občerstvení k posezení u vína v prostorách Food Story.
K dispozici bude i kavárna, ve které se bude podávat káva od italské značky Saquella a pečivo od řemeslné pekárny Krusta. „Zákazníci Food Story Dlouhá 14 si budou moci vybrat i z široké nabídky potravin včetně ovoce a zeleniny z produkce malých zahraničních výrobců a českých farmářů," slibují provozovatelé.
Ve spodní části Food Story si na své přijdou příznivci piva. Pivotéka Pípa bude patřit k největším a nejlépe zásobeným podnikům svého typu v Praze. K dispozici bude až 90 míst k sezení a návštěvníci si budou moci vybrat z 8 až 10 čepovaných piv, které se budou měnit dle aktuální nabídky, i ze zhruba 150 piv lahvových.
Pípa se zaměří především na pivní sortiment malých a micro pivovarů. O hosty se postará v současnosti jeden z nejlepších pivních sommeliérů v České republice Robert Demeter, který sestavoval pivní listy například v belgických restauracích Bruxx a Les Moules nebo v pivním restaurantu T-Anker.