Čtvrtek - polojasno
Pátek - polojasno
Sobota - obcasny-dest

Společné prohlášení ODS a TOP 09 k situaci projektu Nová Palmovka

Opozice zvažuje podání trestního oznámení kvůli nehospodárnému nakládání s finančními prostředky v souvislosti se stavem projektu Nová Palmovka.

Důvod k těmto úvahám vyjádřila ODS a TOP 09 z Prahy 8 ve společném tiskovém prohlášení:

„Nové vedení Prahy 8 (ANO-ČSSD-KSČM-SZ) směřuje celý projekt svými rozhodnutími úmyslně ke krachu. Vedení dluží za faktury zhotoviteli čtvrt miliardy. Z Nové Palmovky utíkají nájemci, kteří si již pronajali přes 90% obchodních prostor. Bývalé vedení ODS a TOP 09 předalo projekt bez jediné koruny vícenákladů a bez dluhů vůči zhotoviteli. Stavba byla oproti původnímu harmonogramu v předstihu o tři měsíce. Nová Palmovka, jejímž autorem je známý architekt Josef Pleskot, měla být otevřena v dubnu 2016," píše se v prohlášení.

„Obrovský zájem nájemců prokázal ekonomickou životaschopnost tohoto projektu. Obávám se, že kvůli vzniklé nejistotě se nájemci rozutečou,“ uvedla Petra Hainzová, předsedkyně klubu zastupitelů TOP 09 Praha 8.

„Jednání nového vedení má zvrácenou logiku. Zničit projekt a všechno jako obvykle hodit na bývalou reprezentaci. Že bude na Palmovce strašit rozestavěné torzo a celé to bude stát nehorázné peníze, je jim naprosto jedno,“ prohlásil zastupitel za ODS Ondřej Gros.

Pirátům v pražském zastupitelstvu byla zamítnuta možnost vzdát se odměn

2. listopadu 2017 v 15:15

Pražští zastupitelé dnes nesouhlasili s tím, aby se jejich kolegové za Piráty zvolení do Sněmovny mohli vzdát odměn za výkon funkce v zastupitelstvu. Pro návrh Pirátů hlasovalo 13 z celkem 65 zastupitelů. Piráti mají v pražském zastupitelstvu čtyři členy. Ve volbách do Sněmovny získala strana...