Školní jídelny Prahy 1 mají týden mezinárodní kuchyně
8. listopadu 2023 11:18
Italské rissoto s mořskými plody, těstoviny na všechny možné způsoby, gnocchi, saláty i pravé italské polévky a ve všem čerstvé suroviny – rajčata a další zelenina, kuřecí maso, žampiony, parmazán, piniové oříšky, mozzarella, bazalka a samozřejmě italský olivový olej. A jako dezert na závěr se pak bude servírovat panna cotta.
A jak se vše daří, se postupně do všech jídelen tento týden chodí dívat například 1. místostarosta David Bodeček (nez./klub Piráti a občané z Prahy 1) David Bodeček, jeho předchůdkyně a zastupitelka Eva Špačková (ODS), anebo vedoucí školského odboru Pavel Štursa.
„Je to skvělé a já chválím personál našich jídelen za kreativitu i nasazení při sestavování jídelníčků a zajišťování surovin. A rád si také vyposlechnu reakce ´deváťáků´ na našem dalším společném setkání,“ uvedl Bodeček.
„Vadí mi, že ve školních jídelnách se tvoří dlouhé fronty, žáci pak mají na jídlo jen pár minut. Chodí sem totiž i hodně středoškoláků. Je potřeba, aby se magistrát, který je zřizovatelem středních škol, finančně podílel, abychom mohli kapacitu jídelen navyšovat a tím zvýšit i komfort strávníků,“ dodal.
„Jsem ráda, že pokračuje tento projekt, který jsme si vyzkoušeli letos na začátku školního roku. Inspiruje to ke kreativitě ředitelek a ředitelů škol a dětem to ukazuje, že se mohou stravovat zdravě a chutně,“ sdělila Špačková.