Silvestr na Salabce: Vstupte do nového roku s výborným jídlem a vínem
15. prosince 2016 07:58
„Během silvestrovské noci se s námi přenesete do prostředí italských Benátek v době proslulého karnevalu a společně projdeme z historických časů až do současnosti, a hlavně do nového roku 2017. Vedle toho jsme pro vás připravili několik tanečních představení a karnevalový rej masek,“ zvou provozovatelé Salabky.
K restauraci Salabka neodmyslitelně patří vinařství a vinice, která je svou rozlohou největší v Praze. Na ploše 4,5 ha je pěstováno 15 odrůd vinné révy (na tento počet odkazuje 15 diamantů, které jsou součástí loga vinařství). Právě produkce tohoto vinařství bude doplňovat a podtrhovat chuť svátečního menu.
„Od začátku večera až do novoročního rána budou vaše chuťové pohárky hýčkány. A samozřejmě se můžete těšit na novoroční přípitek sektem Le Diamant Sekt Salabka Blanc de Blancs,“ dodávají zástupci Salabky.
Silvestrovské menu
Welcome drink – La Perle Sekt Salabka Rosé de Noirs Canapé
Amuse bouche
Čerstvé ústřice, zelené jablko, nakládaný zázvor, citronová tráva,banán, mléčná pěna
La Philo Salabka Ryzlink rýnský
Foie gras crème brûlée, gel z dezertního vína, nakládané houby,brusinkový gel, divoké bylinky, brioška
Le Poete Salabka Pinot Blanc
Bouillabaisse, šafránové brambůrky, aioli, sýr gruyère, toast
Intermezzo – Trou Salabka
Jelení hřbet, zauzená řepa, černý kořen, pyré z jelítka, řepová emulze,nakládané houby, aronie jus
Ton Sourire Salabka Pinot Noir reserva
Yuzu meringue, bílý jogurt, rebarborový sorbet, vinaigrette, pistáciová drobenka, malinový gel, divoké bylinky
Prècieux Salabka likérové víno
Petit four / Káva a čaj
O půlnoci
Le Diamant Sekt Salabka Blanc de Blancs
Po půlnoci
Polévka vinaře Jakuba Salaby v kotlíku
Domácí pečivo
Svařené víno Salabka