dnes
Úterý - zatazeno
6°C
zítra
Středa - polojasno
4°C
pozítří
Čtvrtek - prehanky-dest
6°C
Šestnáct restaurací láká na zvěřinový festival. Připravena jsou menu o několika chodech
Steak z jelena od Ginger a Fred. Foto: archiv

Šestnáct restaurací láká na zvěřinový festival. Připravena jsou menu o několika chodech

Divočina provoňuje 13 pražských a 3 mimopražské restaurace, které v rámci festivalu RESTU Na Divoko nabízí až do 4. listopadu zvěřinová menu. Hody pořádá gastronomický průvodce RESTU jako další ze svých sezónních gurmánských akcí.

Šéfkuchaři takových podniků, jakou jsou Lavande, Ginger a Fred nebo LaBoucherie, podtrhnou zvěřinovou sezónu vlastními originálními specialitami.

zverinova-terina-utrihouslicek-restu-nahled

Zvěřinová terina – U Tří housliček

„Ve dvou až tříchodových menu všech 16 podniků se vedle sebe blýsknou pokrmy jako jelení po burgundsku nebo steak, dančí tataráček, kančí roláda, ale taky zaječí srdíčka nebo zvěřinový hamburger. Hlavní chody doplní i stylové sezónní dezerty z hrušek, kaštanů i jablek,“ představuje zvěřinové hody Pavel Suchánek, zakladatel RESTU.

tataracek-z-danka-dvurhoffmeister-restu-nahled

Tataráček z daňka – Dvůr Hoffmeister

Honitby divoké zvěře jsou sezónní záležitostí a probíhají každoročně od října do prosince. Právě v těchto podzimních měsících se zvěřinové maso už tradičně stává součástí naší kuchyně. „Českou klasiku máme zapsanou jako nutričně opravdu vydatnou. Zvěřina je ale typická velmi nízkým obsahem tuku. Maso divoké zvěře je libové a prokrvené, což mu dává tu výbornou chuť,“ zve na RESTU Na Divoko Pavel Suchánek.

Menu se pohybují ve většině případů okolo ceny 290 korun a zarezervovat si místo v restauraci je opět možné skrz speciální stránky festivalu www.restunadivoko.cz.

Zúčastněné restaurace

Ambroisie, Praha
La Boucherie & Bistrot M., Praha
ADA Restaurant, Praha
Restaurace Na Farkáně, Praha
Lavande restaurant, Praha
Stejkárna, Praha
U Tří housliček, Praha
Na Krásné vyhlídce, Praha
Putica, Praha
Kudy Kam, Praha
Ginger a Fred, Praha
Sluneční terasa T-Anker, Praha
Husinec, Praha
Lobster restaurant, Olomouc
Dvůr Hoffmeister, Číčovice
Farma Ptýrov, Mnichovo Hradiště


Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup. Jak na to?

Včera ve 13:54

Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup 

Onemocnění může propuknout v jakémkoliv věku, bez ohledu na pohlaví. Může vyvolat několik různých komplikací, postihuje oči, končetiny i srdce. Výskyt neustále stoupá, ročně je u nás 10 000 nových případů

9. prosince 2017 v 16:29

Výskyt chronických civilizačních nemocí, včetně zákeřné cukrovky, neustále stoupá. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR vzrostl celkový počet diabetiků od roku 2010 za pět let o téměř 52 tisíc, tedy zhruba 10 tisíc ročně. V roce 2015 byla cukrovka diagnostikována 858 tisícům...

Alarmující zjištění: Většina lidí je při měření nemělo v pořádku, jen čtvrtina Čechů je má zdravé. Tušíte, jestli se tento zdravotní problém týká i vás?

4. prosince 2017 v 10:05

Pouze čtvrtina Čechů má zdravé cévy, zbývajícím 75 % stárnou cévy rychleji než oni sami. Lékárníci ve vybraných lékárnách po celém Česku již rok měří lidem takzvaný cévní věk – parametr, který dokáže odhalit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Speciálním přístrojem prověřili cévy už 17,5 tisícům...

Laureátka Ceny Milady Paulové 2017, prof. Jiřina Bartůňková: Je to ocenění všech mých kolegů a kolegyň

30. listopadu 2017 ve 12:06

Ve středu 29. listopadu se v prostorách Senátu Parlamentu ČR uskutečnilo slavnostní předávání cen MŠMT, udělovaných v oblasti vysokého školství, vědy a výzkumu za rok 2017. Jednou z cen je Cena Milady Paulové, kterou MŠMT spolupráci s NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR letos udělilo...

Všichni o téhle „lejdy"slyšeli, ale jen málokdo ví, co s ní dělat. Může přijít kdykoli během života, pojí se s ní řada mýtů. Hlavně nic do pusy!

26. listopadu 2017 v 15:48

Věděli jste, že epilepsií trpí zhruba jeden ze sta lidí? Všichni o téhle „lejdy" slyšeli, ale jen málokdo ví, co je potřeba udělat, když někdo epileptický záchvat dostane.   

Jak správně pečovat o svůj mozek, jak ho nakopnout a jakým chybám se vyvarovat, radí primářka rehabilitačního ústavu

19. listopadu 2017 ve 12:02

Poznáte, kdy je váš mozek „unavený“? A jak ho nejlépe stimulovat? Či jaké vitamíny jsou nejlepší pro funkci vašich nervů? Na tyto a další otázky odpovídá primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí – MUDr. Michaela Tomanová.

Další články
Nahoru