Dnes Pátek - obcasny-dest 9°C
Zítra Sobota - obcasny-dest 7°C
Pátek 19. 4. 2024
Svátek má Rostislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Lifestyle / Zdraví

Schweppesss. Bublinky až do dna

Zvuk, když otevřete limonádu Schweppes dělají bublinky, na které je čas krátký. Jsou stále stejné od doby, kdy je poprvé jejich tvůrce, Jacob Schweppe, vyrobil, a nepřestávají šumět dřív, než dopijete drink.

schweppes1 Pokaždé, když si namícháte jeden ze dvou oblíbených koktejlů, vydáte se zároveň na cestu do historie bublinek. Ta nealkoholická půlka Gin & Tonicu byla totiž jednou z prvních ochucených perlivých limonád na světě a přišel s ní právě Schweppes.

Kouzlo chininu, který dává Indian Tonicu jeho signifikantní hořkost, objevili už britští kolonialisté – s oblibou ho užívali pro jeho léčebné antimalarické účinky, nejraději právě v kombinaci s ginem a citronem pro lepší chuť.

Po návratu do rodné Anglie se stala receptura velkým hitem v celém Spojením království a pak i všude jinde. Je velkou zásluhou Schweppesu, že tento koktejlový drink i čistou limonádu pro dospělé milujeme už více než 235 let.

Zázvorový Ginger Ale, nezaměnitelná složka Moscow Mule, byl druhou příchutí v portfoliu značky, která doslova změnila svět.

schweppes2 Na jejím začátku stál švýcarský vynálezce Jacob Schweppe a jeho revoluční objev – výroba sodovky. Sám mistr si za svého života užil slávu pouze s čistou sycenou vodou, jež byla ve své době vnímána jako medicína na předpis a nápoj pro bohaté. Jeho poklad však od roku 1783 ani trochu nevyšuměl, a tak Schweppes pokračoval v tvorbě a servírování dalších a dalších novinek, nejkvalitnějšího složení a dokonale vyvážených chutí. Chinin, zázvor, citrusy, bitter, ve svých čistých klasických formách a v případě řady Schweppes Premium Mixers i s kořením.

„Dobrý koktejl se skládá z detailů. Kvalita bublinek i vonných a chuťových esencí jsou jedny z nich. Když doma sáhnete po Schweppesu, můžete si být jistí, že váš drink se bude nejvíce blížit tomu, který si dáváte ve svém oblíbeném baru. Ať už patříte mezi ty, kdo si rádi pomalu a elegantně vychutnávají svěží Gin & Tonic, anebo vás baví překračovat vlastní hranice a saháte spíš po dnes neméně populárním Moscow Mule. Sám mám moc rád oba, v zimě možná kombinaci vodky a Ginger Ale o maličko víc,“ vzkazuje český barman roku 2018 a zástupce ČR v Schweppes Signature Programu 2019 Robert Weiss.
schweppes3 Gin & Schweppes
Co na to:
50 ml ginu
kousek limetky
200 ml Schweppes Indian Tonic
kostky ledu

Jak na to:
Naplňte sklenici až po okraj kostkami ledu. Přelejte je svým oblíbeným ginem. Vymačkejte kousek limety a vhoďte ji do sklenice. Přidejte Schweppes Indian Tonic.

Moscow Mule
Co na to:
60 ml vodky
2 citrony
100 ml Schweppes Ginger Ale

Jak na to:
Mosazný hrneček nebo sklenici naplňte do poloviny kostkami ledu. Na led vymačkejte šťávu z citronů. Do sklenice hoďte dílky citronů. Přidejte vodku a dolejte Schweppes Ginger Ale.




Autor: TZ, red

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Program Šestka táborová vstoupil do dalšího ročníku

4. dubna 2024 v 09:47

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl zahájen 1. dubna. Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech, pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních, získají rodiče od radnice městské části...

Diakonie Praha odhaluje životy lidí s autismem

31. března 2024 ve 21:11

Na 2. dubna připadá každoročně Světový den porozumění autismu. Diakonie Praha k této příležitosti spouští osvětovou kampaň o životě lidí s autismem a chováním náročným na péči. Skrze výstavu fotografií a audio příběhy chce přiblížit široké veřejnosti, jak mohou lidé s tímto typem postižení vnímat...

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

29. března 2024 v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Další články
Nahoru