Sarah Shockeová: Jak zhubnout břicho
23. února 2024 08:53
Díky doporučeným účinným cvičením získáte ploché a pevné břicho a budete se ve svém těle cítit dobře. Sebemotivací k úspěchu! Všechno, co potřebujete znát, abyste dosáhli požadované váhy a trvale si ji udrželi.
TUKOVÉ PASTI, KTERÝM JE DOBRÉ SE VYHNOUT
- VÝROBKY Z BÍLÉ MOUKY A CUKRU
- NÁPOJE OBSAHUJÍCÍ CUKR
- KAŽDODENNÍ PŘEJÍDÁNÍ
- DLOUHÉ A ČASTÉ SEZENÍ
- NEDOSTATEK POHYBU
- ALKOHOL
CO VŠECHNO HUBNUTÍM ZÍSKÁTE?
- ZRYCHLÍTE SVŮJ METABOLISMUS
- PODPOŘÍTE ČINNOST JATER – ZÁZRAČNÉHO ORGÁNU
- ZBAVÍTE SE NEŽÁDOUCÍCH ŠPÍČKŮ
- POSÍLÍTE SVOJI MOTIVACI A VYTRVALOST
- BUDETE ŽÍT ZDRAVĚJI A VÍCE SI ŽIVOTA UŽÍVAT
- DÍKY SILOVÉMU TRÉNINKU ZLEPŠÍTE SVOJI SCHOPNOST VNÍMÁNÍ VLASTNÍHO TĚLA
VŠE, CO JE DOBRÉ PRO JÁTRA
- SACHARIDY – PALIVO PRO SVALY A MOZEK.
Měly by tvořit maximálně 40 % celkového množství potravy, z toho méně těstovin, rýže a obilovin a více zeleniny. Zeleninové nudle a květákovou rýži můžete jíst bez omezení.
- PROTEINY (BÍLKOVINY) ZEŠTÍHLUJÍ A PODPORUJÍ ODTUČŇOVÁNÍ JATER
Zhruba 25 % z celkového množství potravy: maso, drůbež, ryby, vejce a mléčné výrobky, případně tofu, seitan a lupina (druh luštěniny).
- VLÁKNINA – PODPORUJE TRÁVENÍ A ZASYTÍ
Proto si dopřejte co nejvíce zeleniny, ořechů, semínek a luštěnin. Vláknina je dobrá i pro optimální
hladinu cukru v krvi.
- TUKY – ZASYTÍ A DOPRAVÍ DO TĚLA VITAMINY
Čím méně sacharidů jíte, tím více tuků je povoleno. Nejezte však smažená a fastfoodová jídla. Milovníkům masa a ryb pomáhají hubnout steaky a losos s nízkosacharidovými přílohami.
- OMEGA-3 MASTNÉ KYSELINY PRO ZDRAVĚJŠÍ JÁTRA
Najdete je v mořských rybách jako losos, makrela a sleď. Také ve lněném semínku, lněném oleji, konopných semínkách, konopné mouce, konopném oleji, oleji z vlašských ořechů, řepkovém oleji a chia semínkách.
- VITAMÍN E PRO LEPŠÍ IMUNITU A ODTUČŇOVÁNÍ JATER
V lískových oříšcích, mandlích, olivovém a řepkovém oleji.
- PROBIOTIKA PRO STŘEVNÍ FLÓRU, LEPŠÍ IMUNITU A ZDRAVĚJŠÍ JÁTRA
Ve fermentovaných potravinách jako je jogurt, kefír, kombucha, kimči a kysané zelí.
Autorka
Sarah Schockeová Je nutriční poradkyně, odborná novinářka a tvůrkyně receptů z Frankfurtu nad Mohanem. Praktickými radami a chutnými recepty chce lidi podpořit v tom, aby vzali své zdraví do vlastních rukou. Odbornice na výživu je známá z časopisu „Eltern“ a ze svých vystoupení v televizi WDR. Její knihy byly několikrát oceněny stříbrnou medailí GAD.
Knihu Jak zhubnout břicho si můžete koupit třeba zde: https://www.knihykazda.cz/jak-zhubnout-bricho/