Dnes Středa - polojasno 20°C
Zítra Čtvrtek - obcasny-dest 22°C
Středa 9. 7. 2025
Svátek má Drahoslava
Zpravodajství
Co se v metropoli děje aneb Buďte v Praze v obraze
Pražský patriot na Seznamu
Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Pražský patriot
Restaurace The Artisan představuje ve večerním menu sezónní novinky
Sušená vepřová krkovice, křen, domácí fermentová a nakládaná zelenina. Foto(3x): The Artisan

Restaurace The Artisan představuje ve večerním menu sezónní novinky

Pražská restaurace The Artisan, která funguje v ulici V Celnici na Novém Městě, předtavila čerstvé novinky, které hosté najdou ve večerním menu.  Tomu kralují čerstvé ryby z Kalendovy Chabrybárny, proteiny z Amasa i vegetariánská potěšení ze Sluneční farmy Vykáň. O sladkou tečku se postará žemlovka. Informovala o tom mediální zástupkyně podniku Kristýna Štefanková.

„Zdejší šéfkuchař David Rejhon sází na ověřenou kvalitu v podobě surovin z vlastní produkce a toho nejlepšího od lokálních dodavatelů ryb, sýrů, masa a zeleniny,“ sdělila Štefánková. 

V otevřené kuchyni Artisanu taktovkou šéfkuchaře vznikají originální pokrmy pro všechny milovníky tradičních chutí i neobvyklých spojení. 

jeseter-kedlubna-kalec-kaviar-z-rieslingu

Jeseter, kedlubna, kalec, kaviár z Rieslingu

„Vařit z kvalitních surovin je pro mě alfou a omegou celé kuchyně. Díky rodinným farmám mám možnost pracovat s těmi nejčerstvějšími surovinami, které jsou dostupné na trhu. Naše menu jsme tak nově obohatili o ještě více kvalitních ryb, které rostou na oblibě. Hosté se mohou těšit na pochoutky ze pstruha, jesetera a vrací se také kapří tatarák, který patří mezi naše nejpopulárnější předkrmy,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.  

Mezi dvorní dodavatele restaurace patří již řadu let například rodinná farma Kalendova Chabrybárna z Prahy. 

„S Davidem Rejhonem spolupracujeme už od roku 2017 a mám radost, že můžeme naše ryby dodávat také do jeho stávající kuchyně, která se řadí mezi vyhlášené pražské podniky. Aktuálně do restaurace dodáváme čerstvé filety ze pstruha duhového, kapra či jesetera.  Všechny ryby uchováváme v sádkách v čisté vodě napájené z hloubkového pramene, kde máme unikátní systém filtrování. Ryby jsou tak v dokonale čisté vodě, která je jim přirozená. Tento způsob chovu se odráží ve vysoké kvalitě rybího masa,“ říká Josef Kalenda, majitel a zakladatel Kalendovy Chabrybárny. 

Kromě kvalitních ryb si na své přijdou rovněž milovníci hovězího a vepřového masa, jež restaurace odebírá od těch odborníků z Amaso. Hosté si mohou nově pochutnat na sušené vepřové krkovici podávané s křenem a domácí fermentovanou zeleninou nebo na vepřovém bůčku se zauzenou bramborovou kaší a domácím zelí. V nabídce nechybí ani hvězda večerního menu tatarák Čestr nebo stařené hovězí. 

David Rejhon nezapomíná ani na vegetariány a menu obměnil o staročeského kubu připravovaného tradičně z krup a čerstvých hub. V artisanském podání je navíc vylepšen o domácí zavařené jehličí, které tomuto pokrmu dodává originální chuť a svěžest. Gurmáni se mohou dále těšit na čerstvé sýry, grilovaný květák a další zeleninové pochoutky ze Sluneční farmy Vykáň. 

artisan-zemlovka-1

The Artisan žemlovka

Večerní menu doplní sladká tečka v podobě domácí žemlovky podávané s karamelizovanými jablky, tvarohem a bílkovou sušenkou, která leckoho vrátí ve vzpomínkách do dětských let. Milovníci ovoce si mohou nově dopřát také pečenou hrušku s mléčnou čokoládou a křupavými mandlemi. 

Večerní menu restaurace The Artisan je pro hosty připraveno od pondělí do soboty vždy od 18 hodin, a to včetně živého hudebního vystoupení, na které se hosté mohou těšit každý čtvrteční večer.  

Více informací naleznete na www.theartisan.cz.


Autor: TZ, red

innogy Point láká na talk show k filmu Sbormistr a na recitál Mišíka

7. července 2025 ve 20:49

Jedním z tradičních partnerů karlovarského filmového festivalu je společnost innogy. Ani letošní 59. ročník není výjimkou. Návštěvníci se mohou těšit po celou dobu konání akce od 4. do 12. července na tradiční innogy Point a innogy Bistro.

Co znamená zastavení snižování úrokových sazeb ze strany ČNB?

7. července 2025 ve 14:30

Česká národní banka na svém červnovém zasedání ponechala základní úrokovou sazbu beze změny na úrovni 3,5 %. Po předchozích třech sníženích je to signál, že cyklus uvolňování měnové politiky je momentálně pozastaven. Tento krok byl očekáván a pro ekonomiku nepředstavuje důvod k obavám. Proč tomu...

Příspěvek na sonografické nebo mamografické vyšetření prsou nabízí radnice

7. července 2025 v 11:15

Praha 18 se již potřetí připojuje k prevenci nádorových onemocnění a nabízí příspěvek až 500 korun občanům, kteří podstoupí sonografické nebo mamografické vyšetření prsou. O příspěvek mohou žádat občané s trvalým pobytem na území Prahy 18 ve věku...

Veolia Energie se stane hlavním dodavatelem tepla a teplé vody pro Příbram

1. července 2025 v 10:43

Skupina Veolia ČR kupuje 51% podíl ve společnosti Energo Příbram, která je primárním dodavatelem tepla a teplé vody pro 33 000 obyvatel středočeské Příbrami. Kontrolní podíl Veolia získá od skupiny Natland, která byla od roku 2019 majoritním vlastníkem příbramské společnosti. Majetkový vstup do...

Další články
Nahoru