Dnes Úterý - zatazeno 8°C
Zítra Středa - obcasny-dest 7°C
Středa 28. 2. 2024
Svátek má Lumír
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Restaurace The Artisan představuje ve večerním menu sezónní novinky
Sušená vepřová krkovice, křen, domácí fermentová a nakládaná zelenina. Foto(3x): The Artisan

Restaurace The Artisan představuje ve večerním menu sezónní novinky

Pražská restaurace The Artisan, která funguje v ulici V Celnici na Novém Městě, předtavila čerstvé novinky, které hosté najdou ve večerním menu.  Tomu kralují čerstvé ryby z Kalendovy Chabrybárny, proteiny z Amasa i vegetariánská potěšení ze Sluneční farmy Vykáň. O sladkou tečku se postará žemlovka. Informovala o tom mediální zástupkyně podniku Kristýna Štefanková.

„Zdejší šéfkuchař David Rejhon sází na ověřenou kvalitu v podobě surovin z vlastní produkce a toho nejlepšího od lokálních dodavatelů ryb, sýrů, masa a zeleniny,“ sdělila Štefánková. 

V otevřené kuchyni Artisanu taktovkou šéfkuchaře vznikají originální pokrmy pro všechny milovníky tradičních chutí i neobvyklých spojení. 

jeseter-kedlubna-kalec-kaviar-z-rieslingu

Jeseter, kedlubna, kalec, kaviár z Rieslingu

„Vařit z kvalitních surovin je pro mě alfou a omegou celé kuchyně. Díky rodinným farmám mám možnost pracovat s těmi nejčerstvějšími surovinami, které jsou dostupné na trhu. Naše menu jsme tak nově obohatili o ještě více kvalitních ryb, které rostou na oblibě. Hosté se mohou těšit na pochoutky ze pstruha, jesetera a vrací se také kapří tatarák, který patří mezi naše nejpopulárnější předkrmy,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.  

Mezi dvorní dodavatele restaurace patří již řadu let například rodinná farma Kalendova Chabrybárna z Prahy. 

„S Davidem Rejhonem spolupracujeme už od roku 2017 a mám radost, že můžeme naše ryby dodávat také do jeho stávající kuchyně, která se řadí mezi vyhlášené pražské podniky. Aktuálně do restaurace dodáváme čerstvé filety ze pstruha duhového, kapra či jesetera.  Všechny ryby uchováváme v sádkách v čisté vodě napájené z hloubkového pramene, kde máme unikátní systém filtrování. Ryby jsou tak v dokonale čisté vodě, která je jim přirozená. Tento způsob chovu se odráží ve vysoké kvalitě rybího masa,“ říká Josef Kalenda, majitel a zakladatel Kalendovy Chabrybárny. 

Kromě kvalitních ryb si na své přijdou rovněž milovníci hovězího a vepřového masa, jež restaurace odebírá od těch odborníků z Amaso. Hosté si mohou nově pochutnat na sušené vepřové krkovici podávané s křenem a domácí fermentovanou zeleninou nebo na vepřovém bůčku se zauzenou bramborovou kaší a domácím zelí. V nabídce nechybí ani hvězda večerního menu tatarák Čestr nebo stařené hovězí. 

David Rejhon nezapomíná ani na vegetariány a menu obměnil o staročeského kubu připravovaného tradičně z krup a čerstvých hub. V artisanském podání je navíc vylepšen o domácí zavařené jehličí, které tomuto pokrmu dodává originální chuť a svěžest. Gurmáni se mohou dále těšit na čerstvé sýry, grilovaný květák a další zeleninové pochoutky ze Sluneční farmy Vykáň. 

artisan-zemlovka-1

The Artisan žemlovka

Večerní menu doplní sladká tečka v podobě domácí žemlovky podávané s karamelizovanými jablky, tvarohem a bílkovou sušenkou, která leckoho vrátí ve vzpomínkách do dětských let. Milovníci ovoce si mohou nově dopřát také pečenou hrušku s mléčnou čokoládou a křupavými mandlemi. 

Večerní menu restaurace The Artisan je pro hosty připraveno od pondělí do soboty vždy od 18 hodin, a to včetně živého hudebního vystoupení, na které se hosté mohou těšit každý čtvrteční večer.  

Více informací naleznete na www.theartisan.cz.


Autor: TZ, red

Potravinová banka na Novoměstské radnici pokračuje

26. února 2024 v 07:38

Pravidelný výdej pomoci z Potravinové banky probíhá každé pondělí od 9 do 12 hodin. V přízemí nádvoří Novoměstské radnice se otevírá výdejní okénko občanům Prahy 1 a Prahy 2 a vydává potravinovou pomoc a základní hygienu.

Nová zubní pohotovost v Nemocnici Na Františku se osvědčila

24. února 2024 v 10:13

Od října minulého roku, kdy byla z iniciativy hlavního města otevřena nová zubní pohotovost v Nemocnici Na Františku, bylo v této ordinaci ošetřeno celkem 1 750 pacientů, z toho 1 600 dospělých a 150 dětí. Městská poliklinika Spálená pak zaznamenala za loňský rok úctyhodných 21 351 ošetřených...

Do projektu Mládež v kraji se zapojila Praha 10

23. února 2024 v 07:15

Praha 10 se zapojila do projektu Mládež v kraji. Jeho prostřednictvím bude možné finančně podpořit veřejně prospěšné projekty mladých lidí.

Studenti v roli astronautů. Úniková hra představí, jak se žije na vesmírné stanici

22. února 2024 ve 13:31

Průběh kosmického letu, běžný život na oběžné dráze, ale i nebezpečí a rizika, kterým mohou astronauti čelit, představuje nová aplikace využívající virtuální realitu. Na jejím vzniku se podíleli výzkumníci z katedry počítačové grafiky a interakce Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze ve spolupráci...

Jak vybrat tu správnou základní školu pro prvňáčka

22. února 2024 v 10:08

Je lepší státní, nebo soukromá škola? Zvolit alternativní vzdělávání, nebo raději klasiku? Anebo vzdělávat dítě doma a do institucí vůbec neposílat? Jak se v tom mají rodiče orientovat?

Fakultní nemocnice v Motole opět obhájila akreditaci

19. února 2024 v 11:02

Ve dnech 22. – 25. ledna proběhlo ve Fakultní nemocnici v Motole akreditační šetření zahrnující hodnocení kvality a bezpečí poskytované péče. Certifikát hodnocení kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče obhájila nemocnice na další tři roky.

Společnost Pražské služby existuje už třicet let

18. února 2024 ve 21:08

Pražské služby slaví v letošním roce 30 let od založení. V hlavním městě je součástí svozu směsného i tříděného odpadu, údržby ulic i parků. Společnost nadále plánuje posilovat své postavení na trhu, snižovat negativní dopady na životní prostředí, edukovat veřejnost a zároveň pomáhat v předcházení...

Další články
Nahoru