Dnes Čtvrtek - zatazeno 18°C
Zítra Pátek - obcasny-dest 18°C
Čtvrtek 23. 3. 2023
Svátek má Ivona
Zpravodajství
Novinky z hlavního města
Restaurace The Artisan představuje ve večerním menu sezónní novinky
Sušená vepřová krkovice, křen, domácí fermentová a nakládaná zelenina. Foto(3x): The Artisan

Restaurace The Artisan představuje ve večerním menu sezónní novinky

Pražská restaurace The Artisan, která funguje v ulici V Celnici na Novém Městě, předtavila čerstvé novinky, které hosté najdou ve večerním menu.  Tomu kralují čerstvé ryby z Kalendovy Chabrybárny, proteiny z Amasa i vegetariánská potěšení ze Sluneční farmy Vykáň. O sladkou tečku se postará žemlovka. Informovala o tom mediální zástupkyně podniku Kristýna Štefanková.

„Zdejší šéfkuchař David Rejhon sází na ověřenou kvalitu v podobě surovin z vlastní produkce a toho nejlepšího od lokálních dodavatelů ryb, sýrů, masa a zeleniny,“ sdělila Štefánková. 

V otevřené kuchyni Artisanu taktovkou šéfkuchaře vznikají originální pokrmy pro všechny milovníky tradičních chutí i neobvyklých spojení. 

jeseter-kedlubna-kalec-kaviar-z-rieslingu

Jeseter, kedlubna, kalec, kaviár z Rieslingu

„Vařit z kvalitních surovin je pro mě alfou a omegou celé kuchyně. Díky rodinným farmám mám možnost pracovat s těmi nejčerstvějšími surovinami, které jsou dostupné na trhu. Naše menu jsme tak nově obohatili o ještě více kvalitních ryb, které rostou na oblibě. Hosté se mohou těšit na pochoutky ze pstruha, jesetera a vrací se také kapří tatarák, který patří mezi naše nejpopulárnější předkrmy,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.  

Mezi dvorní dodavatele restaurace patří již řadu let například rodinná farma Kalendova Chabrybárna z Prahy. 

„S Davidem Rejhonem spolupracujeme už od roku 2017 a mám radost, že můžeme naše ryby dodávat také do jeho stávající kuchyně, která se řadí mezi vyhlášené pražské podniky. Aktuálně do restaurace dodáváme čerstvé filety ze pstruha duhového, kapra či jesetera.  Všechny ryby uchováváme v sádkách v čisté vodě napájené z hloubkového pramene, kde máme unikátní systém filtrování. Ryby jsou tak v dokonale čisté vodě, která je jim přirozená. Tento způsob chovu se odráží ve vysoké kvalitě rybího masa,“ říká Josef Kalenda, majitel a zakladatel Kalendovy Chabrybárny. 

Kromě kvalitních ryb si na své přijdou rovněž milovníci hovězího a vepřového masa, jež restaurace odebírá od těch odborníků z Amaso. Hosté si mohou nově pochutnat na sušené vepřové krkovici podávané s křenem a domácí fermentovanou zeleninou nebo na vepřovém bůčku se zauzenou bramborovou kaší a domácím zelí. V nabídce nechybí ani hvězda večerního menu tatarák Čestr nebo stařené hovězí. 

David Rejhon nezapomíná ani na vegetariány a menu obměnil o staročeského kubu připravovaného tradičně z krup a čerstvých hub. V artisanském podání je navíc vylepšen o domácí zavařené jehličí, které tomuto pokrmu dodává originální chuť a svěžest. Gurmáni se mohou dále těšit na čerstvé sýry, grilovaný květák a další zeleninové pochoutky ze Sluneční farmy Vykáň. 

artisan-zemlovka-1

The Artisan žemlovka

Večerní menu doplní sladká tečka v podobě domácí žemlovky podávané s karamelizovanými jablky, tvarohem a bílkovou sušenkou, která leckoho vrátí ve vzpomínkách do dětských let. Milovníci ovoce si mohou nově dopřát také pečenou hrušku s mléčnou čokoládou a křupavými mandlemi. 

Večerní menu restaurace The Artisan je pro hosty připraveno od pondělí do soboty vždy od 18 hodin, a to včetně živého hudebního vystoupení, na které se hosté mohou těšit každý čtvrteční večer.  

Více informací naleznete na www.theartisan.cz.


Autor: TZ, red

Studenti se seznámí s daty z Observatoře Pierra Augera

Dnes v 09:00

Ochutnávku dat z největší observatoře zaměřené na studium kosmického záření extrémních energií – Observatoře Pierra Augera – pořádá Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze a Fyzikální ústav Akademie věd ČR. Akce se uskuteční v rámci International...

Praha 18 hledá lidi na úklid veřejných prostranství

Včera ve 22:44

Pokud si chcete přivydělat a zároveň udělat něco pro své okolí, má radnice Prahy 18 pracovní nabídku. Ta se týká úklidu veřejných prostor v městské části.

Energie online nebo v aplikaci řeší stále více lidí

Včera v 10:52

Nejprve Covid a nyní energetická krize naučily Čechy více využívat samoobslužné online a mobilní aplikace pro správu energií. Dodavateli innogy za poslední rok přibylo 210 tisíc nových uživatelů samoobsluhy innosvět, což je meziroční nárůst o 40 %. Celkem už innosvět využívá téměř třetina...

Tip: Astrovíkend v Příbrami

21. března 2023 ve 20:03

V Estrádním sále Divadla A. Dvořáka v Příbrami se koná již tuto sobotu 25. března Astrovíkend. Od 10 hodin jsou pro zájemce připraveny přednášky, meditace, workshopy nebo prodej hand made výrobků.

Praha 14 pomáhá s prevencí

21. března 2023 v 19:07

Praha 14 se každoročně připojuje k preventivním aktivitám v oblasti prevence nádorových onemocnění. Pravidelně vyhlašuje program, jehož cílem je podpořit prevenci nádorového onemocnění prsu prostřednictvím finančního příspěvku určeného na kvalifikované...

Praha 9 připravuje Velikonoční potravinovou sousedskou sbírku

19. března 2023 v 10:17

Na úterý 4. dubna připravila radnice Prahy 9 Velikonoční potravinovou sbírku. Sbírat se budou trvanlivé potraviny a hygienické potřeby. Sbírka je určena pro seniory v nouzi, samoživitele a klienty Armády spásy.

Adapterra Awards hledá v Praze projekty zaměřené proti suchu, přehřívání nebo záplavám

19. března 2023 v 07:26

Až do 31. března je stále možné nominovat administrativní budovy, domy, veřejná prostranství, parky, úpravy řek či území v krajině do 5. ročníku celostátní soutěže Adapterra Awards, kterou pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci s Integra Consulting. Jednat se má o již realizované projekty...

Den pro zdraví v Praze 6

17. března 2023 ve 20:13

Ve středu 22. března se od 9:30 hodin koná na hřišti Aritmy v Praze 6 – Vokovicích Den pro zdraví.

Další články
Nahoru