Recepty na koktejly s italským likérem Bombardino
9. ledna 2021 15:20
Vyvážená kombinace umožňující přípravu kvalitních vhodných na zimu i na léto – přesně to představuje novinka v portfoliu Premier Wines & Spirits, italský likér Bombardino.
Rodinná destilerie Saint Roch, kde se Bombardino vyrábí, je zárukou kvalitního produktu, jehož přirozeně žlutá barva vzniká z kombinace pravých žloutků s karibským rumem.
Koktejly s likérem Bombardino:
Bombardino se šlehačkou
1 dcl italského likéru Bombardino Saint Roch
vyšlehaná smetana či mascarpone
kakao či skořice na ozdobu
Příprava: Nachystejte si menší tlustostěnnou skleničku. Nahřejte likér Bombardino tak, aby byl akorát teplý (maximálně na 55 °C), a nalijte ho do sklenice. Vyšlehejte smetanu či kvalitní mascarpone a přidejte do sklenky na nahřátý likér. Koktejl lehce dozdobte skořicí či kvalitním kakaem.
Bombardino s kávou
1 dcl italského likéru Bombardino Saint Roch
šálek espressa (zhruba 25 ml)
vyšlehaná smetana
kakao na ozdobu
Příprava: Vezměte menší tlustostěnnou skleničku, ve které budete drink podávat. Připravte si espresso. Likér Bombardino nahřejte tak, aby byl akorát teplý (maximálně na 55 °C), a nalijte ho do sklenice. Espresso přilijte nejlépe přes lžičku po stěně skleničky, díky čemuž zůstanou jednotlivé vrstvy oddělené, a dopřejete si tak i vizuální zážitek. Vyšlehejte kvalitní smetanu a přidejte ji na nahřátý likér s kávou. Nakonec drink dozdobte trochou kvalitního kakaa.
Bombardino s čokoládou
1 dcl italského likéru Bombardino Saint Roch
0,5 dcl kvalitní horké čokolády
vyšlehaná smetana
Příprava: Nachystejte si menší tlustostěnnou sklenici, ve které budete drink podávat.
Likér Bombardino smíchejte s horkou čokoládou v poměru 2:1 a teplou směs nalijte do sklenice.
Vyšlehejte kvalitní smetanu, dozdobte jí koktejl a můžete podávat.
Více info na www.1er.cz.