Dnes Úterý - skorojasno 14°C
Zítra Středa - prehanky-dest 15°C
Úterý 20. 4. 2021
Svátek má Marcela
Koronavirus
Aktuální informace o šíření epidemie v Praze.
Lifestyle / Zdraví

Recepty na koktejly s italským likérem Bombardino

Italský likér Bombardino je novinkou z destilerie Saint Roch, jedná se o kombinací karibského rumu a vaječného likéru. Bombardino je novinkou rozšiřující portfolio českého distributora prémiových alkoholických i nealkoholických nápojů a vín Premier Wines & Spirits. 

bombardino Vyvážená kombinace umožňující přípravu kvalitních vhodných na zimu i na léto – přesně to představuje novinka v portfoliu Premier Wines & Spirits, italský likér Bombardino.

Rodinná destilerie Saint Roch, kde se Bombardino vyrábí, je zárukou kvalitního produktu, jehož přirozeně žlutá barva vzniká z kombinace pravých žloutků s karibským rumem.

Koktejly s likérem Bombardino:

Bombardino se šlehačkou

1 dcl italského likéru Bombardino Saint Roch

vyšlehaná smetana či mascarpone

kakao či skořice na ozdobu

slehacka-bombardino Příprava: Nachystejte si menší tlustostěnnou skleničku. Nahřejte likér Bombardino tak, aby byl akorát teplý (maximálně na 55 °C), a nalijte ho do sklenice. Vyšlehejte smetanu či kvalitní mascarpone a přidejte do sklenky na nahřátý likér. Koktejl lehce dozdobte skořicí či kvalitním kakaem.

Bombardino s kávou

1 dcl italského likéru Bombardino Saint Roch

šálek espressa (zhruba 25 ml)

vyšlehaná smetana

kakao na ozdobu

kava-bombardino Příprava: Vezměte menší tlustostěnnou skleničku, ve které budete drink podávat. Připravte si espresso. Likér Bombardino nahřejte tak, aby byl akorát teplý (maximálně na 55 °C), a nalijte ho do sklenice. Espresso přilijte nejlépe přes lžičku po stěně skleničky, díky čemuž zůstanou jednotlivé vrstvy oddělené, a dopřejete si tak i vizuální zážitek. Vyšlehejte kvalitní smetanu a přidejte ji na nahřátý likér s kávou. Nakonec drink dozdobte trochou kvalitního kakaa.

Bombardino s čokoládou

coko-bombardino 1 dcl italského likéru Bombardino Saint Roch

0,5 dcl kvalitní horké čokolády

vyšlehaná smetana

Příprava: Nachystejte si menší tlustostěnnou sklenici, ve které budete drink podávat.

Likér Bombardino smíchejte s horkou čokoládou v poměru 2:1 a teplou směs nalijte do sklenice.

Vyšlehejte kvalitní smetanu, dozdobte jí koktejl a můžete podávat.

Více info na www.1er.cz. 


Praha 4: Zdarma cvičení s prvky Tai chi na Pankráci se vrací

14. dubna 2021 v 11:47

Pro všechny sportovní nadšence je i letos, stejně jako vloni, připraveno outdoorové Tai chi cvičení v parku Na Pankráci pod vedením Vlasty Pechové. První lekce proběhne 17. května od 18 hodin.

Iniciativa Daruju Krev spouští novou aplikaci pro dárce

5. dubna 2021 v 07:53

K příležitosti Světového dne zdraví spustí iniciativa Daruju Krev novou verzi mobilní aplikace, s jejímž vývojem začal loni student David Stančík. Nová verze má zpříjemnit proces darování krve a motivovat stávající i nové dárce. 

Letiště Praha spouští službu Fly via Prague pro přestupující cestující

30. března 2021 v 07:24

Letiště Praha od prvního dubna spustí službu pro nový segment cestujících, kteří v Praze přestupují mezi na sobě nezávislými lety různých dopravců. Projekt Fly via Prague posílí potenciál pražského letiště jako přestupního bodu a přispěje k většímu komfortu i v době postupného obnovování leteckého...

Jana Jůzlová: Toulky Pojizeřím

22. března 2021 v 15:31

Jizera je s délkou 165 km devátou nejdelší řekou v České republice. Její tok prochází rozmanitými oblastmi, z nich některé jsou turisticky dobře známé (Jizerské hory, Český ráj), jiné méně navštěvované (Boleslavsko a Dolní Pojizeří), přesto však nabízejí pozoruhodné kulturní památky a...

Další články
Nahoru