dnes
Pátek - jasno
8°C
zítra
Sobota - jasno
8°C
pozítří
Neděle - jasno
6°C
Rakousko pro lyžaře, gurmety i milovníky wellness a designu
Resort Puradies nabízí i skutečný zážitek pro všechny, kdo mají rádi design. Foto: archiv

Rakousko pro lyžaře, gurmety i milovníky wellness a designu

Čeští lyžaři už nechtějí jezdit v zimě do Rakouska jen za skvělými sjezdovkami bez čekání na lanovky. Chtějí něco víc – odpočinout si v luxusních wellness světech, dopřát si skvělou gastronomii a touží i po netradičních hotelech. Resort Puradies v rakouském Leogangu nabízí toto všechno a k tomu jako třešničku na dortu skutečný zážitek pro všechny, kdo mají rádi design.

Na 270 kilometrů perfektně upravených sjezdovek všech úrovní a přes 70 lanovek a vleků nadchne každého, kdo má rád zimní sporty: lyžaře, snowboardisty, běžkaře i ty, kdo si rádi zařádí na saních. O jakém místě, že je řeč? O největším lyžařském regionu v Rakousku Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Všechny sjezdovky jsou tady tak důmyslně propojeny, že lze celý okruh bez problémů absolvovat na lyžích i na prkně…  

V Puradies po lyžování odmění vaše tělo i duši
Na tento skvělý „lyžařský cirkus“ je díky kabinovým lanovkám Asitzbahn a Steinbergbahn perfektně napojené idylické středisko Leogang. Pokud hledáte klid a stylové útočiště ze všedních dnů, ideální základnu najdete v designovém hotelu Puradies, který stojí mezi dvěma lanovkami, které vás vyvezou do lyžařského ráje.

resort-puradies-1-nahled Zvenčí má podobu tradičního romantického horského hotelu, uvnitř však nabízí wellness na té nejvyšší úrovni: sauny mnoha teplot a různých vůní a prostorné odpočívárny, kde lze nerušeně odpočívat – a že tady rozhodně nebudete nikam spěchat: všechny sauny i dvoupatrové odpočívárny jsou prosklené a mají naprosto jedinečný výhled na impozantní svět zasněžených Alp kolem.

Kromě nevšedních zážitků tady myslí samozřejmě i na lyžaře – přímo v hotelu je půjčovna lyží a o sněžná prkna hostů tady pečují hned dva servismani. Puradies je navíc partnerem lyžařské školy pro dospělé i pro děti, takže rodiče mohou lyžovat nebo odpočívat ve zdejším krásně vybaveném wellness světě, zatímco o jejich ratolesti se postarají zkušení lyžařští instruktoři.

Po lyžování si v Puradies můžete dopřát speciální masáž. Gerhard, vedoucí masérské školy, je zkušený fyzioterapeut, který tady se svým týmem poskytuje hostům speciální masáže po lyžování, které uleví namoženým svalům. Poskytne i populární tejpování a zájemce naučí jeho správnou techniku.

Designový hotel ověnčený mezinárodními cenami
resort-puradies-2-nahled Kdo od dovolené na horách očekává víc než jen perfektní lyžovačku, je právě tady na správném místě. Puradies totiž spojuje romantické alpské tradice s moderním životním stylem. Je dílem předních rakouských architektů, kteří tady použili ty nejkvalitnější přírodní materiály, zejména dřevo a kámen, aby celý hotel působil vzdušně, a díky maximálně proskleným plochám navazoval na okolní přírodu. O tom, že se jedná o vskutku výjimečné dílo, svědčí i fakt, že získal cenu v soutěži iF DESIGN AWARD 2016 v kategorii Interior Space and Exhibition Design za svůj Freiraum Multifunctual Bar.

Tento v Evropě svého druhu dosud jediný barový interiér o celkové ploše 500 m² byl vyfrézován z 16 000 dubových kostek – od barového pultu až po sedací soupravy, s točitým schodištěm do druhého barového podlaží – a vše jako by se navzájem prolínalo a splývalo dohromady v dokonalý celek.

„Dvoupodlažní bar & lounge FREIRAUM je perfektním příkladem toho, že řemesla nevymírají,“ říká jeden z majitelů hotelu Michael Madreiter, jehož velkou vášní je vaření. A to se odráží i v dalším zaměření hotelu na skutečně špičkovou gastronomii.
 
Alpská kuchyně v moderním pojetí
Hotelové kuchyni vládne šéfkuchař André Stahl, který je jeden z dvaceti nejlepších rakouských kuchařů – jeho kreace byly oceněny dvěma kuchařskými čepicemi podle Gault Millaua.

resort-puradies-3-nahled „Používáme jen čerstvé sezónní a regionální produkty, které jsou plné síly. Hlavním dodavatelem je samozřejmě náš vlastní horský bio-statek, který hotel zásobuje kvalitním masem, vejci a mléčnými výrobky,“ poukazuje šéfkuchař na zdejší další unikát, jímž je blízký historický bio-statek, který vlastní rodina Madreiterů, a jenž po tři sta let zásobuje místní obyvatele i zvířata nejlepšími bio-produkty.

Hotel Puradies je dokonce členem tzv. Green chefs: asociace hotelů, restaurací a kuchařů, kteří se soustřeďují na to, aby se neplýtvalo jídlem, a aby lidé ve food managementu byli maximálně efektivní a vařili zdravě a ekologicky.

A boří tady také mnohé mýty – například ten, že designové a gastronomické hotely nejsou pro děti. Pro ty tady mají prostornou, krásně vybavenou hernu. I díky ní si tu rodiče odpočinou, ať už ve wellness světě, při romantické večeři nebo třeba v unikátní čítárně přímo nad slavným barem, která si s ním ovšem ve svém designovém pojetí nijak nezadá.

Dovolená v Rakousku dnes skutečně není jen skvělá lyžovačka, ale především spousta zážitků na každém kroku. Stačí se jen vydat správným směrem.


Lékaři hledají v Česku 300 000 lidí, kteří mají tuto závažnou nemoc a neví o tom. V počátečních stadiích ji totiž lidé zaměňují nebo její projevy ignorují

12. listopadu 2018 ve 22:41

„Hledá se 300 000“, takto by zněl titulek pomyslného inzerátu plicních lékařů, kteří se snaží najít ty, jež mají závažnou plicní nemoc a neví o tom. Chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN) v ČR ročně „zabije“ 3 500 lidí, fatálním následkům choroby se lze přitom vyhnout včasným zahájením léčby a...

Konzultace a pochod proti diabetu na Karlově náměstí

10. listopadu 2018 v 18:10

Karlovo náměstí nabídne ve středu 14. listopadu od 10 do 17 hodin při příležitosti Světového dne diabetu konzultace ke stravování, pohybu nebo k rizikům onemocnění srdce a cév ve stanu u vchodu do metra.

V České republice se aktuálně léčí přes 936 tisíc lidí s touto diagnózou. To ale není celkové číslo. Přibývá těch, u nichž zůstává skryta. Když se objeví tyto příznaky, je čas zajít k lékaři

9. listopadu 2018 ve 22:46

Polovina lidí s diabetem se obává zařadit do života nové aktivity bez konzultace s lékařem, potvrdil květnový průzkum mezi českými diabetiky.  Jakákoli „novinka“, například i jinak doporučovaný pohyb nebo dieta, totiž může ovlivnit hladinu cukru v krvi. Cílem léčby je přitom právě udržet tuto...

Voda pro Afriku má letos sílu lva

9. listopadu 2018 v 07:53

Začátkem listopadu spustil Nadační fond Veolia již devátý ročník benefičního prodeje dárkových předmětů, jehož 100% výtěžek přispěje k zajištění lepšího přístupu k pitné vodě v další lokalitě jižní Etiopie. Hlavním partnerem projektu a zároveň realizátorem všech prací v terénu je česká nezisková...

Toto onemocnění se objevuje stále u většího počtu lidí a také v nižším věku, než v minulosti. Rozchodit se nedá, léčit také ne, ale o to důležitější je podchycení v počáteční fázi

7. listopadu 2018 ve 20:08

Artróza je jedno z nejčastějších kloubních onemocnění, které se objevuje u stále většího počtu lidí ve stále nižším věku. Postihuje dokonce i třicátníky. Ve věkové kategorii 45 až 65 let pak trpí tímto onemocněním 40 % lidí. Charakteristickými příznaky artrózy jsou bolesti kloubů, začínající...

Café by Veolia bojuje s odpadem. Kávu prodává se slevou do vlastního hrnku

1. listopadu 2018 ve 21:23

Kavárna Café by Veolia na pražském Florentinu nově nabízí kávu nebo čaj do vlastního hrnku se slevou 10 procent. Bojuje tím za snížení množství odpadu, kterému se dá předejít. Především proti jednorázovým kelímkům. 

Tato bolest dokáže udeřit náhle a bez ohledu na věk, podle primářky Tomanové se těmto zdravotním problémům dá předejít

1. listopadu 2018 v 17:47

Bolesti kloubů umí udeřit náhle a bez ohledu na věk. K nejproblémovějším patří kolenní, hlezenní a kyčelní klouby. Chcete-li předcházet zdravotním problémům, vyvarujte se nadměrnému přetěžování kloubů, hlídejte si váhu, dbejte na výživu a zdravý životní styl.

Sladký život na Andělu

31. října 2018 v 08:08

Nechte si ve středu 14. listopadu na pěší zóně Anděl hýčkat své chuťové pohárky záplavou cukrovinek, dortů, sladkých pokrmů, nápojů a delikates. Bude připraveno přes 30 stánků s nepřeberným výběrem čokolád, francouzských makronek, sicilských cannoli, belgických pralinek, amerických donuts či...

Cílem není strašit, ale... jeho nebezpečí spočívá hlavně v tom, že se málokdy objevuje samostatně! Pozor, tito pacienti mají třikrát vyšší riziko infarktu myokardu a čtyřikrát vyšší riziko mrtvice

29. října 2018 ve 21:00

Kardiovaskulární onemocnění představují jednu z hlavních příčin úmrtí diabetiků. Pacienti s cukrovkou mají třikrát vyšší riziko infarktu myokardu a čtyřikrát vyšší riziko mrtvice. Většině kardiovaskulárních příhod však lze předcházet. Důležitá je životospráva – pozitivní ovlivnění klasických...

Další články
Nahoru