První Restu Week: Výstavní chody šéfkuchařů
17. srpna 2015 07:25
Telecí brzlík v Argumentu, bažantí prsíčko v Café Colore nebo grilovaná chobotnice v La Bottega Gastronomica. To je jen zlomek delikates, které mohou zákazníci ochutnat v rámci 1. ročníku gastronomického festivalu Restu Week, který pořádá gastronomický průvodce RESTU.
„Nechtěli jsme restaurace omezovat, takže každý šéfkuchař mohl do nabídky v rámci Restu Week vybrat klidně jednu vlastní specialitu nebo rovnou sestavit celé menu,“ představuje jídelní lístek festivalu Pavel Suchánek.
Ochutnat tak můžete třeba kachní foie gras od Jana Horkého z Art Nouveau, který vařil dokonce i pro Baracka Obamu, grilované kuře nebo chobotnici z rosticcerie v La Bottega Gastronomica nebo nejslavnější nudle světa s domácí tamarind omáčkou z kuchyně I Ketut Darma Linggih v restauraci Edamame.
Zážitek z výborné večeře může narušit noční jízda pražskou MHD. Gastronomický průvodce Restu to dobře ví, a rozhodl se tomu předejít spoluprací s mobilní aplikací Uber. Uber novým uživatelům, kteří provedou rezervaci na festival přes www.restuweek.cz, poskytne 400 korun slevu na odvoz.
Zákazníci za rezervaci Restu Week během festivalu získají na svůj účet na RESTU ještě 100 kreditů, které mohou využít při příští útratě v restauraci.
Zúčastněné restaurace:
Argument (František Maděra)
Blue Wagon (Martin Janoušek)
Art Nouveau (Jan Horký)
Il Giardino (Daniel Bukowski)
La Bottega di Finestra (Lukáš Pocnar)
Secret of Raw (Štěpánka Šimková)
La Bottega Gastronomica (Fabio Pollice)
La Bottega Tusarova (Lukáš Sedláček)
Café Colore (Luboš Leopold)
Guston (Pavel Matseushuk)
Vinit Bar (Jiří Beer)
La Bottega Bistroteka (Tomáš Juřík)
Edamame (I Ketut Darma Linggih)
Altány Kampa (Jakub Hacker)
Modrý zub Spálená (Natsima Sangnanok)
Modrý zub Anděl (Denis Baptiste)
Bibita Nuova (Jan Csapai)
Veškeré chody i zajímavé informace o jednotlivých restauracích a podmínky najdete na www.restuweek.cz.