Pátek - prehanky-dest
Sobota - prehanky-dest
Neděle - prehanky-dest

Priority vedení Prahy 6 popisuje chválené programové prohlášení. Má 36 stran, nahlédněte do něj

Rada městské části Praha 6 včera schválila „Programové prohlášení Rady městské části Praha 6 pro roky 2018 – 2022“. Jde o soubor priorit vedení radnice.

„Budeme hodně investovat a řada velkých projektů, připravovaných v minulém období, se konečně posouvá do realizační fáze. Mám na mysli stavbu školy Na Kocínce, rekonstrukci Šolínky nebo výstavbu Šatovky. Zkrátka projekty, které budou vidět i jinde, než jenom na papíru. Taky nám ale záleží na udržení čistoty v ulicích, po loňských vedrech připravujeme adaptaci Prahy 6 na klimatické změny s opatřeními typu zelené střechy, které bychom rádi skloubili i s parkovacími místy, kterých je stálý nedostatek. Chceme šestku udržet takovou, jak ji všichni znají – tedy jako nejlepší místo k životu," uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Programové prohlášení má 36 stran, soubor ve formátu PDF je ke stažení ZDE.

„V plánu definujeme i naše cíle a priority za územní rozvoj a veřejný prostor, podle kterých se budeme dále řídit. Je to připomínkou naší vize, jak má Šestka vypadat,“ uvedl místostarosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS), který ve vedení městské části odpovídá za územní rozvoj, veřejný prostor a smart city.

„Je důležité, že jsme se na prioritách dohodli. Protože to, co nedohodnete v prvních čtyřech měsících na radnici, to se realizovat nestihne,“ dodal.

Polovina bodů programu zastupitelstva Prahy 4 byla přesunuta na další jednání

24. dubna 2019 ve 21:54

Jelikož dnešní jednání zastupitelstva Prahy 4 výrazně zdrželo odvolávání dosavadních členů Rady a volba jejich nástupců, odhlasovali zastupitelé, že body programu číslo 6 až číslo 12 budou přesunuty na další schůzi. Přesunuté body byly technického charakteru.

Primátor Hřib poslal předsedovi TOP 09 Pospíšilovi otevřený dopis. Zde si ho celý můžete přečíst

14. dubna 2019 v 17:33

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vytkl v otevřeném dopise předsedovi TOP 09 a pražskému zastupiteli Jiřímu Pospíšilovi jeho mediální výstupy a řadu dalších věcí. Zde si celý dopis můžete přečíst.