Neděle - oblacno
Pondělí - jasno
Úterý - polojasno

Priority vedení Prahy 6 popisuje chválené programové prohlášení. Má 36 stran, nahlédněte do něj

Rada městské části Praha 6 včera schválila „Programové prohlášení Rady městské části Praha 6 pro roky 2018 – 2022“. Jde o soubor priorit vedení radnice.

„Budeme hodně investovat a řada velkých projektů, připravovaných v minulém období, se konečně posouvá do realizační fáze. Mám na mysli stavbu školy Na Kocínce, rekonstrukci Šolínky nebo výstavbu Šatovky. Zkrátka projekty, které budou vidět i jinde, než jenom na papíru. Taky nám ale záleží na udržení čistoty v ulicích, po loňských vedrech připravujeme adaptaci Prahy 6 na klimatické změny s opatřeními typu zelené střechy, které bychom rádi skloubili i s parkovacími místy, kterých je stálý nedostatek. Chceme šestku udržet takovou, jak ji všichni znají – tedy jako nejlepší místo k životu," uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Programové prohlášení má 36 stran, soubor ve formátu PDF je ke stažení ZDE.

„V plánu definujeme i naše cíle a priority za územní rozvoj a veřejný prostor, podle kterých se budeme dále řídit. Je to připomínkou naší vize, jak má Šestka vypadat,“ uvedl místostarosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS), který ve vedení městské části odpovídá za územní rozvoj, veřejný prostor a smart city.

„Je důležité, že jsme se na prioritách dohodli. Protože to, co nedohodnete v prvních čtyřech měsících na radnici, to se realizovat nestihne,“ dodal.

Zastupitelé Prahy 4 zvolili předsedy a členy výborů

3. června 2019 v 17:54

Když bylo na konci dubna zvoleno nové vedení Prahy 4, volba předsedů a členů zastupitelských výborů byla odložena na další jednání. K tomu došlo dnes.

Místostarosta Prahy 5 Karel Bauer rezignoval, ve funkci ho nahradí Petr Bervid

29. května 2019 ve 20:33

Místostarosta Prahy 5 pro finance Karel Bauer (bezp. za Piráty a SNOP 5) rezignoval ke konci května na svou funkci.