dnes
Čtvrtek - oblacno
0°C
zítra
Pátek - jasno
2°C
pozítří
Sobota - obcasny-dest
8°C
Přineste i ochutnejte. Na Spořilově se koná Souboj nádivek
Foto: slowfood.cz

Přineste i ochutnejte. Na Spořilově se koná Souboj nádivek

S kopřivami, medvědím česnekem, špenátem či jarní cibulkou, s kusem špeku nebo uzenou krkovicí, každá nádivka má svůj nezaměnitelný charakter. Přineste v sobotu 20. dubna na spořilovský farmářský trh vlastní nádivku a nechte ji ochutnat sousedům.

Slow Food Prague pořádá letos souboj nádivek už popáté a každý rok bylo spektrum nádivek čím dál rozmanitější. Na jednom stole se už sešly nádivky s rukolu, pučálkou, sušenými houbami, škvarky, nebo s planě rostoucím česnáčkem medvědím.

Zabodovaly také paprikové lusky plněné játrovou nádivkou, nádivka se salsicciou nebo další varianta s koprem a parmezánem od italského milovníka vaření Raffaela. Své příznivce si našly všechny chutě, od pikantnějších až po úplně jemné.

Pestrost nádivkového klání je důkazem toho, že velikonoční nádivka žije! A v sobotu 20. dubna se od 9 hodin můžete setkat s ostatními, ochutnat a třeba předávat rodinné recepty. Roztylské náměstí, Praha 4, Spořilov.

Registrace: e-mailem: blanka@slowfood.cz nebo v sobotu 20. dubna mezi 9.00–10.00 hodinou u stánku Slow Food Prague přímo na trhu. Porota znalců: lidové a demokratické referendum návštěvníků trhu.


Dilema: Je lepší horkovzdušná, nebo klasická fritéza?

28. listopadu 2019 ve 20:48

Smažená jídla jsou pro mnohé lidi provinilým potěšením. Zevnitř jsou jemné a zvenku úžasně křupavé. Kdo by je nemiloval?! Pokud zvažujete koupi nové fritézy, pravděpodobně jste v dilematu zda je lepší investovat do horkovzdušné nebo klasické fritézy. Oba mají své klady a zápory a každý typ nabízí...

Proč je kolagen důležitý a v jakém jídle ho najdeme

26. listopadu 2019 v 15:30

Pravděpodobně přemýšlíte o kolagenu v spojitosti s pokožkou, protože toto slovo se objeví vždy, když někdo mluví o stárnutí kůže. Je pravda, že hraje důležitou roli ve vnímané mladosti vaší pokožky, ale je toho ještě mnohem více. Kolagen je protein, který naleznete v naší pojivové tkáni,...

Stand-up komička Adéla Elbel radí, jak se stát charitativním typem

23. listopadu 2019 ve 14:10

Známá stand-up komička a členka hudebního uskupení Čokovoko Adéla Elbel se letos rozhodla zapojit do Národní potravinové sbírky, která patří v Česku k vůbec nejrozšířenějším charitativním aktivitám, na které se každoročně podílí čím dál více Čechů. Těm, kteří neví „jak na věc“ nebo ještě lépe, jak...

Další články
Nahoru