Trhy na Jiřáku začaly, otevřeno budou mít čtyři dny v týdnu
14. února 2018 07:36
Prodejci jsou podle radnice pečlivě vybíráni, s každým zájemcem se manažerka trhů Veronika Brabcová sejde osobně, jejich zboží ověřuje, kontroluje živnostenské listy, jezdí se podívat přímo do výroby nebo tam, kde jsou prodávané plodiny pěstovány.
„V rámci středních Čech navštěvujeme zelináře a prověřujeme, zda jde skutečně o farmářské zboží,“ říká Brabcová. Během roku byly trhy také několikrát podrobeny intenzivním kontrolám hygieniků a České obchodní inspekce, které neshledaly žádné závažné pochybení.
Trhy mají kapacitu 32 prodejních míst. Prodejci se v jednotlivých dnech mění, se na trzích se během týdne vystřídá až 80 firem. Letos se budou trhy konat opět každý týden od středy do pátku (8:00 – 18:00) a v sobotu (8:00 – 14:00). Trhy mají kapacitu 32 prodejních míst. Vzhledem k tomu, že se konají od středy do soboty a prodejci se v jednotlivých dnech také mění, vystřídá se na trzích během týdne až 80 firem.
Nabídka by měla v úvodu sezony obsahovat převážně kořenovou zeleninu, brambory, ovoce, sýry, vejce, ryby, uzeniny, pečivo nebo nápoje a květiny. Postupně se budou přidávat prodejci sezonního zboží.
Novinky se budou týkat hlavně rozšíření oblíbených tematických akcí nebo doprovodného programu. Pro letošek je v plánu oslovit místní začínající kapely a umělce, kteří by se na trzích mohli prezentovat. Už v sobotu 17. února se uskuteční akce Pivo a prase, porce prasete a pivo se budou prodávat po dvaceti korunách.