
Potrefených hus existují tři desítky, první restaurace byla otevřena v roce 1999 na Vinohradech
30. října 2019 09:03
Před dvaceti lety byl na Vinohradech otevřen první podnik s názvem Potrefená husa. Stal se základním stavebním kamenem pro vytvoření sítě pivovarských restaurací společnosti Pivovary Staropramen.
„Šlo o revoluční počin, který posunul tuzemskou gastronomii o výrazný kus vpřed. Potrefená husa byla jedinečný gastronomický projekt, který se stal inspirací pro mnohé další podniky nejen z dílny jiných pivovarů,“ bilancuje uplynulé dvě dekády Jan Trochta, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen.
V současné době „husí hejno“ čítá téměř 30 provozoven, které kromě Prahy naleznete i ve většině českých krajských měst. „Původně byl projekt určen pro větší města nad 50 000 obyvatel. S proměnou gastronomické scény i vzrůstající náročností zákazníků se nyní nebráníme ani umístění v menších městech, pokud se ukáže, že by zde Potrefená husa mohla dobře fungovat,“ říká Jan Trochta.

Potrefená husa Platnéřská v centru Prahy
Koncept Potrefených hus se snaží oslovit zákazníky, kteří návštěvu restauračního zařízení vnímají jako běžnou součást svého soukromého či pracovního života. Již od první myšlenky konceptu tvoří základ nabídky široké portfolio piv včetně speciálů. Vysoký důraz je kladen na způsob čepování a servírování, každý podnik je pro to vybaven zachlazenými sklepy a vychlazeným mokrým pivním sklem. Nadstandardní péči věnovanou kvalitě pivního hospodářství navíc od loňského roku podtrhuje využívání speciálního výčepního stojanu, který byl zhotoven přímo na míru síti Potrefených hus.
Franšízové restaurace s husí stopou ve znaku nejsou pouze o pivu. V žádné nechybí nabídka z pravidelně obměňovaného jídelního lístku, který je postaven na tuzemské gastronomii. Česká jídla v moderním provedení jsou doplněna o trendy pokrmy v podobě hamburgerů či steaků a nechybí ani vybraná mezinárodní kuchyně. Ve spojení s osobním přístupem personálu a servisem na vysoké úrovni dokáží Potrefené husy uspokojit i nejnáročnější zákazníky.