dnes
Čtvrtek - zatazeno
6°C
zítra
Pátek - obcasny-dest
5°C
pozítří
Sobota - prehanky-snih
3°C
Polívkování: Šnečí, jahodová, peruánská a další desítky polévek nabídne festival na břehu Vltavy
Dopolední či odpolední svačina nebo přímo oběd, to vše vám může pořešit návštěva sobotního festivalu Polívkování. Ilustrační foto: freeimages

Polívkování: Šnečí, jahodová, peruánská a další desítky polévek nabídne festival na břehu Vltavy

Na Smíchovské náplavce se v sobotu 28. března uskuteční od 10 do 19 hodin festival Polívkování. Návštěvníci budou moci ochutnat řadu českých i zahraničních polévek.

Sobotní festival na levém břehu Vltavy nabídne průřez polévkami z celého světa. Od jednotlivých stánků se bude linout vůně polévek španělských, arménských, maďarských, francouzských, italských, marockých, peruánských, thajských, mexických, vietnamských, rakouských či třeba japonských. A samozřejmě nebudou chybět polévky české.

„Ochutnávat můžete třeba tradiční Krkonošské kyselo z chlebového kvásku, polévku ze šneků, rybí hitovku Bouillabaisu, jahodovou polévku, indonéskou Soto Ayam, kořením provoněnou Hariru nebo třeba íránskou AšeDžo,“ zvou organizátoři.

Každý návštěvník obdrží za vstupné 30 korun originální lžíci a výtisk speciálního časopisu „čaSOUPis“, nejen se zajímavostmi a informacemi o polévkách, ale také se zajímavými recepty.

Na akci se objeví známí kuchaři Filip Sajler a Roman Paulus, polévky bude hodnotit režisér a scenárista Jan Prušinovský. Na akci se představí zhruba čtyři desítky profesionálních kuchařů a k tomu řada amatérů, kteří budou dokonce soutěžit o nejlepší polévku.

Kdo nebude chtít přijít na festival pěšky, může se na levý břeh Vltavy dopravit přívozem, který bude ve čtvrthodinových intervalech jezdit z pravého břehu od farmářských trhů. O novinkách v pražských přívozech jsme psali zde.


Další články
Nahoru