dnes
Sobota - zatazeno
8°C
zítra
Neděle - skorojasno
5°C
pozítří
Pondělí - jasno
4°C
Polívkování na náplavce nabídne největší přehlídku polévek z celého světa
O loňské Polívkování byl velký zájem. Foto: archiv Food event

Polívkování na náplavce nabídne největší přehlídku polévek z celého světa

Druhý ročník festivalu Polívkování se uskuteční již tuto sobotu 19. března na Smíchovské náplavce. Nabídne průřez celým „polévkovým světem“, ochutnat bude možné polévky španělské, arménské, maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších národů. A samozřejmě nebudou chybět polévky české. Výběr bude veliký, své výtvory představí desítky profesionálních i amatérských kuchařů.

Víkendové tipy

Ještě nevíte, co budete dělat nadcházející sobotu a neděli? Server Pražský patriot přináší před každým víkendem řadu tipů na zajímavé akce. Vše je přehledně seřazeno v rubrice Víkendové tipy. http://www.prazskypatriot.cz/vikendove-tipy/ Mrkněte se do ní, třeba si vyberete.

Vstupné na festival je 30 korun, návštěvníci dostanou ke vstupence zdarma speciální vydání ČaSOUPisu a málý dárek zdarma. Při loňské akci to byla plechovka energy drinku. Ceny jednotlivých polévek si prodejci určí sami. U některých stánků bude možnost posezení.

Festival Polívkování začíná v sobotu 19. března v 10 a končí v 19 hodin. Na akci se dá dostat pěšky přes železniční most, nebo od smíchovské strany Palackého mostu,

Na jaké polévky se, mimo jiné, můžete těšit:

Hanojská polévka Bun Moc (Bahn mi Makers)
Jahodová polévka (San Anton)
Hrášková s uzeným lososem (Olive Food)
Poctivý vývar (Veronika „KoKo" Kokešová)
Šutelica (aKoření)
Čočková s pečenými kaštany (AngelService)
Tradiční venezuelská polévka (Areperia)
Francouzská cibulačka (U Sýráků)
Chilli con carne (Dirty Dog)
Kokosová polévka s čočkou (Etnosvět)
Pho (Ha Minh)
Husí kaldoun (Husí Játra F.T.)
Tom Yum (Ivan Mareš)
Marocká Harira (Café Louge Marrakesh)
Švýcarská kroupová polévka (Originally Swiss)
Jehněčí polévka se zeleninou (u Irmy)
Autentické toskánské polévky podle receptů od Marie Giulie
z Tenuta il Corno (Tuscany Taste)
Pravá česká prdelačka (Ráj uzenin)
Rybí boršč (Rybárny Praha)
Bramborovo – pórkový krém s lanýžovým olejem (FoodStory)
Hofikova krémova česnečka s krutony (yes-te a uzivej-te)
Uzený kachní vývar se zeleninou a klíčky (The Tavern)

polivkovani-nahled


Yelloween přiláká do Žlutých lázní pražská strašidla

25. října 2017 ve 13:26

Areál Žluté lázně se stane v neděli 29. října cílem všech strašidel. Malé i velké příšery čeká od 12 do 19 hodin zábavné odpoledne, kde nebude chybět strašidelná show, stezka odvahy, dlabání dýní, opékání špekáčků a mnoho dalších zajímavostí. Vstup do areálu je...

Kolčavka v Praze 9 zve na oslavy. Těšte se na zabijačku, koncert a veselici

23. října 2017 v 08:50

Pivovar Nad Kolčavkou v sobotu 28. října slaví. V 10 hodin začne pravá staročeská zabijačka. Sami si pod dozorem řeznického mistra můžete vyzkoušet, jak se dělají jitrnice.

Přivstaňte si na výlov rybníka mezi paneláky

22. října 2017 v 07:22

V sobotu 28. října se od 7 hodin koná již tradiční výlov Stodůleckého rybníka v Centrálním parku Prahy 13.

Na umisťovací výstavě ve Fénixu budou hledat nový domov kočky z ochranářských organizací

22. října 2017 v 07:00

Umisťovací výstava koček se bude konat v prostorách veterinární kliniky Fénix v sobotu 28. října od 11 do 17 hodin a v neděli 29. října také od 11 do 17 hodin.

Další články
Nahoru