dnes
Sobota - zatazeno
4°C
zítra
Neděle - prehanky-snih
3°C
pozítří
Pondělí - snih
2°C
Polívková smršť překonává očekávání, mňamky kuchařských celebrit pomáhají dobré věci
Polévky na Andělu lidem chutnají. Foto: ERGO Aktiv

Polívková smršť překonává očekávání, mňamky kuchařských celebrit pomáhají dobré věci

Na pěší zóně u metra Anděl (v blízkosti vstupu do stanice metra) probíhá tento pracovní týden akce Polívková smršť, kterou pořádá organizace ERGO Aktiv pomáhající osobám se získaným poškozením mozku. Mezi kolemjdoucími je o ni velký zájem.

V pondělí i v úterý se prodaly všechny polévky (v pondělí celerový krém od Romana Pauluse z Radisson Blu Alcron a v úterý kuřecí Tom Yum od Patrika Šándora z Umami Sushi). Celkem se za oba dny před odečtením nákladů, které se snaží organizátoři minimalizovat, vybralo 46 tisíc korun.

polivka-002-x3ddd-nahled

Stánek u metra nelze přehlédnout

Ve středu vařil dýňovou polévku Marek Fichtner (porotce Master Chef) z Augustine Restaurant a bramboračku gastro Bidvest.  Opět bylo vyprodáno, prodejem se na dobrou věc utržilo 23 500 korun!

Ve čtvrtek Polívková smršť končí zlatým drůbežím vývarem od moderátorky a food blogerky Veroniky Kokešové a tomatovou polévkou  z pečených rajčat ze Sezio Restaurantu.

huawei6-nahled V první den Polívkové smršti předali v pondělí zástupci společnosti Huawei dvacet kvalitních laptopů centru ERGO Aktiv a jeho klientům. Darováním laptopů chce Huawei pomoci lidem s poškozením mozku, kteří laptopy využijí pro kognitivní rehabilitaci mozku, nácvik práce v zaměstnání a další důležité aspekty pro život v moderní společnosti, ve které jsou IT technologie již nedílnou součástí každodenního života.

„Za tento dar jsme velmi vděčni. Laptopy pomohou nejen s rehabilitací klientů, ale v dnešní době je pro ně také obzvlášť důležité IT technologie ovládat, lépe pak obstojí v pracovním zařazení,“ řekla hlavní ergoterapeutka ERGO Aktivu Olga Pekárková.


Další články
Nahoru