dnes
Pondělí - zatazeno
9°C
zítra
Úterý - zatazeno
6°C
pozítří
Středa - skorojasno
4°C
Polívková smršť: Každý den dobrota od jiného kuchaře, začne Paulus dýňovým krémem
Polívková smršť se vrací na Anděl. Tato studená fotka je z ledna, tento týden by mělo být přívětivější počasí. Foto: archiv

Polívková smršť: Každý den dobrota od jiného kuchaře, začne Paulus dýňovým krémem

Na pěší zóně před stanicí metra Anděl můžete do pátku ochutnat každý den polévku od jiného kuchaře. Akce Polívková smršť začíná dnes v deset hodin. Až do osmi večer, nebo rozprodání navařeného jídla, si můžete dát dýňový krém od Romana Pauluse, šéfkuchaře hotelu Radisson Blu Alcron. Porce stojí 55 korun.

Zítřek bude patřit cizrnové polévce od Jana Wiesnera z Hotelu Marriot. Ve středu uvaří Ondřej Mrva ze Secret od Raw francouzskou pórkovou Vichyssoise. Ve čtvrtek si můžete pochutnat na exotice. Tom Yum s kokosovým mlékem, kuřecím masem a skleněnými nudlemi připraví Patrik Šandor z Umami Sushi. Na pátech chystá Tomáš Kalina z Polífkárny překvapení domácí kuchyně.

Polívková smršť spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou. Výtěžek sbírky totiž putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci hlavně mladým lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

Pokud tento týden nebudete mít cestu přes Anděl, můžete zažít Polívkovou smršť ten následující. V pondělí 12. října začne vařit Roman Dolejš z La Gare krevetový Bisque na Křižíkově a bude tu i sám přítomen od 11:30 do 14 hodin. Následující den bude u Prosek Point k ochutnání fazolová polévka Filipa Vobořila z Žofín Garden.

Ve středu 14. října dostanete možnost nechat se překvapit na Křižíkově (stanice metra na pěší zóně) Ondřejem Slaninou, šéfkuchařem Chateau St. Havel. Čtvrtek bude patřit restauraci Casa de Carli a jejich obilno-luštěninové polévce, která se bude podávat na Stodůlkách. A konečně v pátek 16. října u stanice metra Florenc uvaří Ondřej Slanina opět nějaké překvapení.


Další články
Nahoru