
Pečeme vám krásný den. Pekářská kavárna Zrno zrnko má v Praze dvě provozovny, brzy otevře další
6. října 2021 19:43
Na konci letošního roku budou v Praze už čtyři pobočky pekařských kaváren Zrno zrnko. „Zákazníci nás už najdou v centru Prahy na Senovážném náměstí a v Praze 4 v Nuslích, příští týden otevřeme obchod v michelském BB centru a naše čtvrtá pekařská kavárna začne fungovat na začátku listopadu v budově bývalých Elektrických podniků u Hlávkova mostu v Praze 7," říká spolumajitel Zrno zrnko Ondřej Kuchař.
Produkty pro všechny pobočky jsou pečeny v Nuslích. „Protože jen tak dokážeme zaručit konstantní kvalitu našich výroků. Nabízíme také kvalitní výběrovou kávu z české pražírny Dos Mundos," vysvětluje. Nuselská provozovna stojí nedaleko od náměstí Bratří Synků. V 19. století zde byly stáje, ve dvacátém a jednadvacátém skladové prostory.
Zrno zrnko plánuje do budoucna další rozšíření pekařských kaváren, jejichž počet by měl brzy být dvojciferný. Zpočátku se zaměří na Prahu. Pokud někdo ze zákazníků zatouží po něčem ostřejším, k dispozici bude i alkohol v omezeném množství. Pečivo ale bude základem nabízeného sortimentu. Podle Kuchaře společnost zvažuje také online prodej.
„Zákazníci si u nás mohou vychutnat nejrůznější nápoje z kombinace původně brazilských, etiopských a mexických kávových bobů, které připraví kvalifikovaní baristé. Nepoužíváme náhražky, enzymy, ani přídavné látky v podobě emulgátorů. Sázíme na kombinaci řemeslné a ruční výroby, která je zárukou nejvyšší kvality. Dbáme na to, aby suroviny byly prvotřídní, do našeho pečiva tak dáváme například opravdové ovoce, případně třtinový rum. Nákupy u nás tak budou opravdovým zážitkem,“ pokračuje Kuchař s tím, že v DNA pekařské kavárny bude ohleduplnost i k lidskému biorytmu. Díky takzvané stopkynárně a konzervačnímu skladu v Zrno zrnko nezavedou celonoční služby. Chlebaři začínají ve čtyři ráno a ženy, které pečou sladké, dokonce až v osm hodin.„Nabídneme kvasový chléb a rohlíky nebo bagety zadělané omládkem, které jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Naše české a moravské koláče, stejně jako ostatní sladké pečivo bude vonět po másle, tvarohu, ovoci a povidlech,“ dodává Kuchař s tím, že cílem je uspokojit i ty nejnáročnější gastronomické požitkáře.
Přispěje k tomu i moderní technika italské výroby, díky níž pekaři docílí pomalého kynutí těsta, které tak je oproti konkurenci vláčnější a vzdušnější, což se pozitivně projevuje i do jeho konzumace.
„Chceme přispět k tomu, aby Češi čím dál víc kupovali kvalitní a v jádru zdravé pečivo. Opravdu první řemeslné pekárny v Praze vznikly zhruba před pěti lety, jejich poslání chceme úspěšně šířit. Navíc disponujeme značnými kapacitami pro výrobu, uspokojíme tak mnoho gastronomických fajnšmekrů. Naše pekařské kavárny zákazníkům totiž nabídnou to nejlepší pečivo v dostatečném množství, věříme, že pak už nebudou chtít chodit jinam,“ upřesnil Kuchař.
V pekárně v Nuslích mají za sebou čtyřtýdenní testovací provoz. Horní prostory pekárny nyní poslouží jako coworkingové centrum pro další zájemce zejména z řad startupistů či drobných živnostníků.Za konceptem Zrno zrnko stojí Ondřej Kuchař s Jakubem Štefečkem, podnikatelé a zakladatelé jazykové školy James Cook Languages. Po devatenácti letech existence jazykovou školu v roce 2018 prodali, nyní chtějí prorazit s kvalitou s pekařskými kavárnami a sloganem „Pečeme vám krásný den“. „Nová práce nás pohltila, je skvělý pocit vytvářet něco hmatatelného, chceme k díky konstantní kvalitě přispět k pozvednutí gastronomické kultury v hlavním městě,“ uzavírá Kuchař.