dnes
Sobota - zatazeno
6°C
zítra
Neděle - obcasny-dest
5°C
pozítří
Pondělí - obcasny-dest
5°C
Zkuste koule pro primáty a koktejl pro papoušky, který lze ochutit mletým hmyzem
Lemuři jsou mírumilovní býložravci. Některé druhy se živí i hmyzem. Foto: Tomáš Adamec / Zoo Praha

Zkuste koule pro primáty a koktejl pro papoušky, který lze ochutit mletým hmyzem

Ovocný koktejl pro papoušky lori a další lahůdky budou již tuto neděli moci ochutnat návštěvníci pražské zoo. Akce „Šéfkuchařem v zoo“ poodhalí tajemství kuchyně pro zvířata a přinese nečekané gastronomické zážitky.

Akce Šéfkuchařem v zoo nechá nahlédnout pod pokličku příprav jídelníčku zvířat a objevit tradiční i netradiční recepty z kuchyně Zoo Praha.

V neděli 22. září budou moci návštěvníci ochutnat vybrané recepty zvířecí kuchyně, mezi kterými nebudou chybět vitaminové koule pro primáty či osvěžující ovocný koktejl pro papoušky lori.

V okolí Vzdělávacího centra u hlavního vchodu bude připraveno kulinární centrum s ukázkami krmných dávek slona indického, myšky drobné a dalších strávníků. Chybět nebude ani kuchařská show s přípravou těch nejzajímavějších receptů.

Koktejl pro papoušky lori:
5 banánů, 4 jablka, 4 mrkve, 2 kiwi, 2 rajčata, kuličky hroznového vína dle chuti, kousek červené řepy, kelímek jogurtu, piškoty, kapka medu, ½ litru pudinku nebo kukuřičného škrobu. Pro zájemce také mletý hmyz.

Ovoce a zeleninu nakrájíme na malé kousky, nasypeme do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši. Přidáme jogurt, pudink, nebo škrob a piškoty a ještě necháme krátce mixovat. Můžeme přihodit ještě kousek červené řepy kvůli barvě a pár kapek medu pro vylepšení chuti.

Nedělní program u Vzdělávacího centra:
11.00 – Vaříme pro lemury (krmení lemurů na průchozím ostrově navazuje přímo na tuto show)
14.00 – Kaše pro hrabáče (krmení hrabáčů probíhá v 15.00 v Africkém domě)


Další články
Nahoru