dnes
Středa - oblacno
2°C
zítra
Čtvrtek - zatazeno
7°C
pozítří
Pátek - oblacno
13°C
Letní jídlo? Vyzkoušejte lososový poke bowl
Poke bowl nabízí absolutní harmonii chutí. Foto: Jan Paukert Bistro /3X/

Letní jídlo? Vyzkoušejte lososový poke bowl

Poke bowl jsou sympatické misky naplněné různou zeleninou, rýží, syrovými či marinovanými rybami, bylinkami, ovocem či dalšími zdravými surovinami. Tohle pestrobarevné havajské jídlo v současnosti představuje žhavý gastrotrend po celém světě. Jinak tomu není ani v Česku, kde obzvláště v horkých letních dnech stále roste jeho popularita. Nově si na něm tak můžete pochutnat i v polyfunkčním podniku Jan Paukert Bistro v pražském Karlíně.

Tady se podává každý všední den od 11 do 17 hodin v rámci denní nabídky, kterou sestavil italský šéfkuchař Gianfranco Coizza. Ten vsadil na poke bowl s marinovaným lososem, černou rýží, jahodami a spoustou čerstvé zeleniny a bylinek.

„V poke bowl chci hostům dopřát absolutní harmonii chutí. Vše k sobě skvěle pasuje a výsledek podle mě stojí za to. Myslím, že poke bowl je v horkých letních dnech tou pravou volbou,“ říká s úsměvem kuchař Gianfranco Coizza.

tunak-prosciutto-mango-pak-choi

Tuňák z nabídky Jan Paukert Bistra

Nápadité menu kromě losového poke bowl nabízí také polévky, saláty a teplé hlavní chody. Z bohaté nabídky si vyberou jak milovníci masa, tak i ti, kteří dávají přednost spíše vegetariánským variantám pokrmů. Na výběr je anglická specialita fish and chips, vídeňský telecí řízek, grilovaný flank steak, tagliatelle alla Bolognese, salát ceasar či salát s hruškou.

Pro všechna zdejší jídla je charakteristické to, že se připravují výhradně ze surovin od kvalitních a prověřených dodavatelů.

„Pracujeme neustále na vylepšeních. Brzy chceme přidat ještě maso z volného chovu, sušené maso i barbeque v Komodo grilovacím stylu. Rozšíříme také nabídku vína, drinků, tapas a typických fingerfood pokrmů,“ vzkazuje šéfkuchař Gianfranco Coizza.

A co je v nabídce večer?

cokoladovy-dort-italska-cokolada-griotka-visne

Jeden ze čtyř dezertů

Neméně zajímavé je pak speciální večerní menu. Nabídka předkrmů zahrnuje telecí tatarák, krevety, caprese a výběr uzenin. Hlavních chodů je v menu hned deset. Milovníci masa si mohou pochutnat na kachním prsu s třešněmi, tuňákovém tataki, raviolech s mořskými plody či dobrotách z grilu. Dále menu skýtá i bezmasé pokrmy z italské kuchyně: spaghetti aglio olio e peperoncino s konfitovanými cherry rajčaty, těstoviny Fregula s pyré z pečených paprik a sicilskou caponátu se sýrem Burrata. Nechybí ani sladká tečka v podobě čtyř dezertů.

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15. Otevřeno je vždy od pondělí do pátku od 7:30 do 21:30 hodin.


Prestižní grant pro vědce Petera Drábera

Včera v 10:51

Evropská organizace pro molekulární biologii (EMBO) přidělila prestižní grantové prostředky ve výši 1,2 milionu korun ročně devíti mladým vědcům z celé Evropy. Jedním z nich je také odborník z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy (1. LF UK) Peter Dráber, který svou výzkumnou laboratoř založil...

Víte, jak správně užívat předepsané léky? Na Karlově náměstí poradí zdarma

20. ledna 2020 ve 12:26

Máte obavy z jejich nežádoucích účinků nebo si nejste jisti, zda je správně kombinujete? Navštivte oddělení klinické farmakologie a farmacie pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Novinkou letošního roku je totiž bezplatné lékové poradenství. Stačí se jen dopředu...

Brabon Chief Brabon-Hames Emilie: 8 týdnů k novému já

19. ledna 2020 v 10:52

V knize vám Emilie a Chief, trenéři elitních sportovců, představí stravovací a fitness režim, který pomůže každému odhalit za 8 týdnů své nové já. Chcete být jedním z nich? Pak vám stačí obrovská dávka odhodlání a tato kniha. Najdete v ní vše, co budete v příštích 8 týdnech potřebovat – fitness...

Další články
Nahoru