dnes
Sobota - oblacno
16°C
zítra
Neděle - oblacno
17°C
pozítří
Pondělí - zatazeno
19°C
Letní jídlo? Vyzkoušejte lososový poke bowl
Poke bowl nabízí absolutní harmonii chutí. Foto: Jan Paukert Bistro /3X/

Letní jídlo? Vyzkoušejte lososový poke bowl

Poke bowl jsou sympatické misky naplněné různou zeleninou, rýží, syrovými či marinovanými rybami, bylinkami, ovocem či dalšími zdravými surovinami. Tohle pestrobarevné havajské jídlo v současnosti představuje žhavý gastrotrend po celém světě. Jinak tomu není ani v Česku, kde obzvláště v horkých letních dnech stále roste jeho popularita. Nově si na něm tak můžete pochutnat i v polyfunkčním podniku Jan Paukert Bistro v pražském Karlíně.

Tady se podává každý všední den od 11 do 17 hodin v rámci denní nabídky, kterou sestavil italský šéfkuchař Gianfranco Coizza. Ten vsadil na poke bowl s marinovaným lososem, černou rýží, jahodami a spoustou čerstvé zeleniny a bylinek.

„V poke bowl chci hostům dopřát absolutní harmonii chutí. Vše k sobě skvěle pasuje a výsledek podle mě stojí za to. Myslím, že poke bowl je v horkých letních dnech tou pravou volbou,“ říká s úsměvem kuchař Gianfranco Coizza.

tunak-prosciutto-mango-pak-choi

Tuňák z nabídky Jan Paukert Bistra

Nápadité menu kromě losového poke bowl nabízí také polévky, saláty a teplé hlavní chody. Z bohaté nabídky si vyberou jak milovníci masa, tak i ti, kteří dávají přednost spíše vegetariánským variantám pokrmů. Na výběr je anglická specialita fish and chips, vídeňský telecí řízek, grilovaný flank steak, tagliatelle alla Bolognese, salát ceasar či salát s hruškou.

Pro všechna zdejší jídla je charakteristické to, že se připravují výhradně ze surovin od kvalitních a prověřených dodavatelů.

„Pracujeme neustále na vylepšeních. Brzy chceme přidat ještě maso z volného chovu, sušené maso i barbeque v Komodo grilovacím stylu. Rozšíříme také nabídku vína, drinků, tapas a typických fingerfood pokrmů,“ vzkazuje šéfkuchař Gianfranco Coizza.

A co je v nabídce večer?

cokoladovy-dort-italska-cokolada-griotka-visne

Jeden ze čtyř dezertů

Neméně zajímavé je pak speciální večerní menu. Nabídka předkrmů zahrnuje telecí tatarák, krevety, caprese a výběr uzenin. Hlavních chodů je v menu hned deset. Milovníci masa si mohou pochutnat na kachním prsu s třešněmi, tuňákovém tataki, raviolech s mořskými plody či dobrotách z grilu. Dále menu skýtá i bezmasé pokrmy z italské kuchyně: spaghetti aglio olio e peperoncino s konfitovanými cherry rajčaty, těstoviny Fregula s pyré z pečených paprik a sicilskou caponátu se sýrem Burrata. Nechybí ani sladká tečka v podobě čtyř dezertů.

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15. Otevřeno je vždy od pondělí do pátku od 7:30 do 21:30 hodin.


Extravagantní šperky chtějí odvahu. Moderátorka Kristina Kloubková ji má

17. října 2019 v 07:10

Jsou výjimečné a přitahují pohledy. Designové šperky můžou být zajímavé nečekanou kombinací různých materiálů, netradičním provedením, anebo obojím. Jedno však je jisté – okouzlí vás tak, že bez nich neodejdete…

Pro pacienty s lupénkou otevře Vinohradská nemocnice dveře

15. října 2019 ve 14:34

V úterý 22. října se v rámci projektu Dny otevřených ambulancí pro pacienty s lupénkou otevře od 8 do 12 hodin ambulance Dermatovenerologické kliniky 3. LF UK a FN Královské Vinohrady (1. patro).

Poradny cévního věku. Lidé tam zjistí, jak mají staré cévy

13. října 2019 v 10:26

Onemocnění srdce a cév jsou v čele s ischemickou chorobou srdeční a vysokým krevním tlakem zodpovědné za téměř polovinu všech úmrtí v České republice. Představují i významný ekonomický problém – léčba pacientů s nemocemi srdce a cév stojí v tuzemsku systém veřejného zdravotního pojištění kolem...

Thomayerova nemocnice a VZP představují projekt Preventivní onkologická prohlídka pro každého

3. října 2019 v 07:05

TN ve spolupráci se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou představuje nový projekt „Preventivní onkologická prohlídka pro každého“, který je určen pro pojištěnce VZP nad 35 let.  V rámci prohlídky bude zájemce komplexně vyšetřen lékařem s důrazem na prevenci a detekci onkologických onemocnění...

Další články
Nahoru