Dnes Pátek - obcasny-dest 14°C
Zítra Sobota - obcasny-dest 13°C
Pátek 22. 9. 2023
Svátek má Darina
Newsletter Pražský patriot
Pro odběr ranního přehledu článků za posledních 24 hodin se přihlaste zde.
Byznys

Na Václavském náměstí najdete novou restauraci Talíř

Česká hotelová síť Pytloun Hotels, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů v ČR, otevřela na přelomu roku novou restauraci Talíř přímo v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí.

Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.

Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů.

Restaurace je otevřena každý den již od 7 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, po 22 hodině se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJ vystoupení vychutnat široký výběr drinků a koktejlů. 

„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě Pytloun Hotels.“

Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře např. v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.







Autor: Cen

Soutěž EY Podnikatel roku 2023 hlavního města Prahy a Středočeského kraje spustila nominační fázi

8. září 2023 v 11:15

Společnost EY pod záštitou primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody a ve spolupráci s inovační agenturou SIC vyhlásila devatenáctý ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku hlavního města Prahy a Středočeského kraje. Celkem osm podnikatelů z těchto dvou regionů se v minulosti stalo...

Fakulta dopravní ČVUT v Praze podepsala nové strategické partnerství se společností SITA

8. září 2023 v 08:22

Ve středu 6. září byla podpisem partnerství mezi společností SITA a Fakultou dopravní ČVUT v Praze obnovena spolupráce zaměřená jak na vzdělávání nových odborníků, tak i na projektové záměry v oblasti letecké dopravy.

Wolt zavádí nonstop provoz, vedle restaurací nabídne i potraviny nebo květiny

29. srpna 2023 v 07:28

Finská technologická společnost Wolt zavádí v hlavním městě nepřetržitou rozvážku z vybraných podniků. Většina pražských zákazníků si tak nyní může objednávat v režimu 24/7 se stejným servisem, na který jsou zvyklí. Zákaznická podpora funguje po celou noc a je připravena pomoct zákazníkům v řádu...

Konference o kyberbezpečnosti

22. srpna 2023 v 09:00

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze organizuje jubilejní 25. ročník jedné z největších a nejvýznamnějších mezinárodních konferencí v oblasti kybernetické bezpečnosti, přesněji kryptologie a bezpečnosti vestavných systémů, Cryptographic Hardware and Embedded Systems...

Další články
Nahoru