Na Václavském náměstí najdete novou restauraci Talíř
15. ledna 2023 07:39
Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.
Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů.
Restaurace je otevřena každý den již od 7 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, po 22 hodině se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJ vystoupení vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.
„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě Pytloun Hotels.“
Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře např. v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.