dnes
Neděle - oblacno
3°C
zítra
Pondělí - zatazeno
1°C
pozítří
Úterý - snih-dest
1°C
Lifestyle / Zdraví

Na trh vstupuje nový šípkový likér Wilder z jižních Čech

Zámecká palírna Blatná ve spolupráci s distribuční společností Premier Wines & spirts uvádí na český trh nový autentický likér. Wilder se vyrábí ze 42 druhů bylin a extraktu z šípků přímo v historické palírně. 

„Born To Be Wilder“
Bylinný likér Wilder se vyrábí v Blatné z 42 šumavských druhů bylin, extraktu z divokých šípků a plodů planých růží. Znovuzrozený Wilder navazuje na autentickou recepturu z roku 1952. Svou chutí a příběhem inspirovaným proslulým jihočeským pěstitelem růží Janem Böhmem likér oslavuje hodnotu nespoutané svobody. Cena: 399 Kč. www.1er.cz

Inspirací pro vznik Wilderu se stal světoznámý blatenský pěstitel růží Jan Böhm, který šlechtil vzácné odrůdy divokých šípkových růží.

„Böhmovy sady byly za minulého režimu v roku 1952 znárodněny, stejně jako nedaleká zámecká palírna rodu Hildprandtů. Wilder vznikl, aby nám připomínal, jak důležité je vážit si svobody, o kterou se dá tak snadno přijít,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits.

V prvním roce bude značka Wilder cílit především na český a slovenský trh s primárním zaměřením na bary a restaurace.

born-to-by-wilder-nahled

Bylinný likér Wilder se lahvuje do výrazných rudých lahví, které předznamenávají barvu i vůní šípků. Jeho logo tvoří vlk coby symbol svobody, nesvázanosti a individuality. „Chceme novinku profilovat jako likér určený především osobitým společenským lidem, kteří mají rádi život, jsou otevřeni novým věcem a rádi dělají věci po svém. Cítíme, že právě tyto atributy splňuje Wilder. Vlka jsme pak vybrali hlavně kvůli jeho podobným vlastnostem k těm lidským. Teritorium typického spotřebitele Wildra je město, smečka jsou jeho kamarádi a vlčí doupě symbolizuje bar,“ upřesňuje Suja.

Wilder vychází z receptury, která vznikla už roku 1952 v Blatné, ale kvůli zásahu režimu se příprava likéru nikdy nezrealizovala. Na zachovaný recept navázal oceňovaný mistr destilatér Václav Šitner, který stojí za vznikem všech novodobých produktů blatenské palírny.  Novinka nabízí alkoholovou sílu 35 % a při její výrobě se užívá jen 100 g cukru na jeden litr, díky čemu je lahodný i při pokojové teplotě.

V portfoliu Zámeckého lihovaru a pivovaru Blatná šípkový likér doplní například nový likér Aperitíf, ovocné destiláty Baron Hildprandt, zavedený bylinný Altfernet, pivo Blatenský Kohout a řadu lihovin Liqvére. Historie jihočeské rodinné firmy sahá až do roku 1812, kdy v blízkosti blatenského zámku postavil baron František Hildprandt cukrovar, v roce 1885 poté přestavěný na lihovar.

V současné době Zámecká palírna Blatná patří k největším výrobcům destilátů i likérů v České republice. Kromě tuzemska a Slovenska své produkty vyváží například do Švýcarska, Německa či Rakouska. Nynějšími vlastníky firmy jsou Jan Hildprandt, Václav Šitner a Martin Nejedlý, který je zároveň spolumajitelem distribuční společnosti Premier Wines & Spirits.

Signature drink Wil:App
Do sklenice plné ledu nalijte 4 cl Wilder likéru a zbytek sklenky doplňte přírodním jablečným džusem a trochou sody. Přihoďte plátek pomeranče a užívejte si kombinaci bylin a ovoce.


Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup. Jak na to?

11. prosince 2017 ve 13:54

Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup 

Onemocnění může propuknout v jakémkoliv věku, bez ohledu na pohlaví. Může vyvolat několik různých komplikací, postihuje oči, končetiny i srdce. Výskyt neustále stoupá, ročně je u nás 10 000 nových případů

9. prosince 2017 v 16:29

Výskyt chronických civilizačních nemocí, včetně zákeřné cukrovky, neustále stoupá. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR vzrostl celkový počet diabetiků od roku 2010 za pět let o téměř 52 tisíc, tedy zhruba 10 tisíc ročně. V roce 2015 byla cukrovka diagnostikována 858 tisícům...

Alarmující zjištění: Většina lidí je při měření nemělo v pořádku, jen čtvrtina Čechů je má zdravé. Tušíte, jestli se tento zdravotní problém týká i vás?

4. prosince 2017 v 10:05

Pouze čtvrtina Čechů má zdravé cévy, zbývajícím 75 % stárnou cévy rychleji než oni sami. Lékárníci ve vybraných lékárnách po celém Česku již rok měří lidem takzvaný cévní věk – parametr, který dokáže odhalit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Speciálním přístrojem prověřili cévy už 17,5 tisícům...

Laureátka Ceny Milady Paulové 2017, prof. Jiřina Bartůňková: Je to ocenění všech mých kolegů a kolegyň

30. listopadu 2017 ve 12:06

Ve středu 29. listopadu se v prostorách Senátu Parlamentu ČR uskutečnilo slavnostní předávání cen MŠMT, udělovaných v oblasti vysokého školství, vědy a výzkumu za rok 2017. Jednou z cen je Cena Milady Paulové, kterou MŠMT spolupráci s NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR letos udělilo...

Všichni o téhle „lejdy"slyšeli, ale jen málokdo ví, co s ní dělat. Může přijít kdykoli během života, pojí se s ní řada mýtů. Hlavně nic do pusy!

26. listopadu 2017 v 15:48

Věděli jste, že epilepsií trpí zhruba jeden ze sta lidí? Všichni o téhle „lejdy" slyšeli, ale jen málokdo ví, co je potřeba udělat, když někdo epileptický záchvat dostane.   

Jak správně pečovat o svůj mozek, jak ho nakopnout a jakým chybám se vyvarovat, radí primářka rehabilitačního ústavu

19. listopadu 2017 ve 12:02

Poznáte, kdy je váš mozek „unavený“? A jak ho nejlépe stimulovat? Či jaké vitamíny jsou nejlepší pro funkci vašich nervů? Na tyto a další otázky odpovídá primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí – MUDr. Michaela Tomanová.

Další články
Nahoru