Na Jiřáku voněla husí pečínka a pilo se mladé víno
13. listopadu 2018 09:08
Svatomartinské slavnosti byly symbolicky zahájeny v 11 hodin 11 minut a 11 sekund. Snědlo se přes 2000 porcí pečené husy s knedlíkem a se zelím a výjimečnou chuť umocňovalo servírované mladé víno, jež bývá na trh uvedeno jen několik týdnů po sklizni a je určeno k rychlému spotřebování. Sami vinaři doporučují, aby bylo víno vypito do jara, což se většině přítomným povedlo.
Farář kostela Nejsvětějšího srdce Páně Jan Houkal přítomným odvyprávěl svatomartinské legendy a společně se starostou Alexanderem Bellu (vlevo) požehnal všem přítomným.
Nechyběl ani svatý Martin na bílém koni, který rozveselil návštěvníky svou nádhernou garderobou.
Zahrála cimbálová muzika Pernica, bylo možné si vyzkoušet kovářskou dílnu, děti se zabavily v keramických dílnách Kroužky a Proužky nebo během představení loutkového divadla Kozlík.