Melounová polévka podle Jana Punčocháře
16. července 2020 15:30
Melounů je všude dost, ochutnejte rychlý a jednoduchý recept šéfkuchaře. Stačí rozmixovat několik ingrediencí a máte dokonalou polévku, která je navíc plná vitamínů.
Letní studená polévka z melounu
Ingredience:
350 g melounu
30 g cukru
špetka soli
100 g rajčat
50 g jahod
30 g ostružin
šťáva z 1 ks citronu
Postup:
Vše rozmixujte a na talíři ozdobte ovocem dle libosti, na závěr zakápněte olivovým olejem.
Jan Punčochář se v roce 2019 stal také ambasadorem skupiny Veolia. „Bez kvalitní vody z kohoutku si svůj život nedokážu představit. Není to jen plácnutí do vody, celá moje kariéra je s kohoutkovou propojena. Když vařím pro své hosty v restauraci nebo pro rodinu doma, používám jen kvalitní suroviny a stejné nároky mám i na vodu. Nezáleží na typu kuchyně, bez ní to prostě nejde. V kuchyni je nepostradatelná i pro výrobu ledu pro správné a bezpečné zachlazení surovin. V restauraci ji nabízím hostům, neovlivní chuť jídla, dá ji naopak vyniknout. Kohoutkovou pijeme i doma, chutná mi víc než balené vody,“ říká Jan Punčochář.