Dnes Pondělí - zatazeno 4°C
Zítra Úterý - oblacno 4°C
Pondělí 24. 1. 2022
Svátek má Milena
Koronavirus
Aktuální informace o epidemii.
Lifestyle / Zdraví

Melounová polévka podle Jana Punčocháře

Jan Punčochář patří k nejzkušenějším českým šéfkuchařům, deset let měl na starosti prestižní restauraci Le terroir, odkud přešel do nově otevřené restaurace Grand Cru a vlastní restauraci otevřel U Matěje na pražské Hanspaulce. Naprostou dominanci potvrdil v anketě Zlatý kuchař, když zvítězil potřetí v řadě.

Melounů je všude dost, ochutnejte rychlý a jednoduchý recept šéfkuchaře. Stačí rozmixovat několik ingrediencí a máte dokonalou polévku, která je navíc plná vitamínů.

Letní studená polévka z melounu
Ingredience:
350 g melounu
30 g cukru
špetka soli
100 g rajčat
50 g jahod
30 g ostružin
šťáva z 1 ks citronu

Postup:
Vše rozmixujte a na talíři ozdobte ovocem dle libosti, na závěr zakápněte olivovým olejem.

Jan Punčochář se v roce 2019 stal také ambasadorem skupiny Veolia. „Bez kvalitní vody z kohoutku si svůj život nedokážu představit. Není to jen plácnutí do vody, celá moje kariéra je s kohoutkovou propojena. Když vařím pro své hosty v restauraci nebo pro rodinu doma, používám jen kvalitní suroviny a stejné nároky mám i na vodu. Nezáleží na typu kuchyně, bez ní to prostě nejde. V kuchyni je nepostradatelná i pro výrobu ledu pro správné a bezpečné zachlazení surovin. V restauraci ji nabízím hostům, neovlivní chuť jídla, dá ji naopak vyniknout. Kohoutkovou pijeme i doma, chutná mi víc než balené vody,“ říká Jan Punčochář.


Autor: TZ, red

Lékaři žižkovské nemocnice budou posílat silné kuřáky na vyšetření CT

13. ledna 2022 v 15:53

Do nového programu prevence pro kuřáky, který od začátku letošního roku spustilo Ministerstvo zdravotnictví, zapojila i ambulance pro choroby plicní Nemocnice sv. Kříže Žižkov. Informoval o tom mluvčí nemocnice Radek Pešout.

Další články
Nahoru