Dnes Neděle - oblacno -2°C
Zítra Pondělí - snih 0°C
Neděle 17. 1. 2021
Svátek má Drahoslav
Koronavirus
Aktuální informace o šíření epidemie v Praze.
Lifestyle / Zdraví

Melounová polévka podle Jana Punčocháře

Jan Punčochář patří k nejzkušenějším českým šéfkuchařům, deset let měl na starosti prestižní restauraci Le terroir, odkud přešel do nově otevřené restaurace Grand Cru a vlastní restauraci otevřel U Matěje na pražské Hanspaulce. Naprostou dominanci potvrdil v anketě Zlatý kuchař, když zvítězil potřetí v řadě.

Melounů je všude dost, ochutnejte rychlý a jednoduchý recept šéfkuchaře. Stačí rozmixovat několik ingrediencí a máte dokonalou polévku, která je navíc plná vitamínů.

Letní studená polévka z melounu
Ingredience:
350 g melounu
30 g cukru
špetka soli
100 g rajčat
50 g jahod
30 g ostružin
šťáva z 1 ks citronu

Postup:
Vše rozmixujte a na talíři ozdobte ovocem dle libosti, na závěr zakápněte olivovým olejem.

Jan Punčochář se v roce 2019 stal také ambasadorem skupiny Veolia. „Bez kvalitní vody z kohoutku si svůj život nedokážu představit. Není to jen plácnutí do vody, celá moje kariéra je s kohoutkovou propojena. Když vařím pro své hosty v restauraci nebo pro rodinu doma, používám jen kvalitní suroviny a stejné nároky mám i na vodu. Nezáleží na typu kuchyně, bez ní to prostě nejde. V kuchyni je nepostradatelná i pro výrobu ledu pro správné a bezpečné zachlazení surovin. V restauraci ji nabízím hostům, neovlivní chuť jídla, dá ji naopak vyniknout. Kohoutkovou pijeme i doma, chutná mi víc než balené vody,“ říká Jan Punčochář.


Recepty na koktejly s italským likérem Bombardino

9. ledna 2021 v 15:20

Italský likér Bombardino je novinkou z destilerie Saint Roch, jedná se o kombinací karibského rumu a vaječného likéru. Bombardino je novinkou rozšiřující portfolio českého distributora prémiových alkoholických i nealkoholických nápojů a vín Premier Wines & Spirits. 

Přednáška pro dospělé: Normální šílenství

8. ledna 2021 v 19:00

Představení nové knihy rozhovorů o duševním zdraví, léčbě a přístupu k lidem s psychickým onemocněním ve středu 13. ledna v 19 hodin.

Přednáška online: Rok 2021 ve znamení kovového Buvola

7. ledna 2021 v 09:40

Městská knihovna připravila na 11. ledna v 19 hodin on-line přednášku Rok 2021 ve znamení kovového Buvola.

Další články
Nahoru