
Maxijedlík steakový fofr nezopakoval, chuť si chce spravit v Máslovicích
26. ledna 2023 21:15
V polovině loňského října Maxijedlík dorazil do Prahy a v jedné restauraci na Starém Městě si nechal donést středně propečený hovězí steak, který po tepelné úpravě vážil kilogram. Flákotu stihl spořádat ze sedm minut a devět vteřin. „Zdržovalo mě krájení, jinak by byl můj čas tak o dvě minuty lepší,“ glosoval tehdy.
Po čtvrt roce se vrátil na stejné místo a během třetí lednové neděle měl ambici svůj výkon zlepšit. Maso si nakrájel a věřil si. Za loňským výkonem však naopak zaostal, se steakem se potýkal třináct minut.
„Posledně jsem to polykal, nyní víc kousal a to byla chyba. Zdržovalo mě to a už v průběhu výkonu mě hrozně bolely panty. Škoda, poučení pro příště. Maso si nechám víc propéct,“ neskrýval zklamání.
To zaháněl na týdenní dovolené v Egyptě, ale nyní už je zpět a těší se na další výzvy. Ta první přijde v sobotu 28. ledna, kdy se chystá na zabijačku a masopust ve středočeských Máslovicích. V Pravé poledne tam bude tradiční soutěž v pojídání jitrnic.Loni na stejné akci borec z Bystré u Poličky v konkurenci dalších pěti jedlíků dosáhnul nejlepšího výkonu. Úkolem bylo během pětiminutového intervalu spořádat co nejvíc jitrnic. Maxijedlík jich snědl devět a půl, druhý nejlepší účastník klání spořádal polovinu. Proto je považován za favorita. „Věřím si a těším se. V Máslovicích bývá super atmosféra, lidé při soutěži fandí, bývají tam i zástupci médií. To vše mě vyburcuje," dodal.