Dnes Úterý - obcasny-dest 13°C
Zítra Středa - obcasny-dest 12°C
Úterý 27. 9. 2022
Svátek má Jonáš
Zpravodajství
Aktuální zprávy z hlavního města
Maxijedlík překonal v Praze vlastní rekord v pojídání nejsmradlavějšího jídla světa
Maxijedlík během překonání vlastního rekordu. Foto: Lukas Baier

Maxijedlík překonal v Praze vlastní rekord v pojídání nejsmradlavějšího jídla světa

Na sobotní akci Burgerfest na Výstavišti Praha se dostavil i Jaroslav Němec zvaný Maxijedlík, který každý rok absolvuje po celém Česku desítky soutěží v pojídání různých jídel a pravidelně vítězí. O víkendu triumfoval i v metropoli, kde se opravdu činil. 

„Hlavní pořadatel Zdeněk Střížek mě pozval, jestli bych se pokusil pokořit můj nedávný dosavadní rekord v pojídání nejsmradlavějšího jídla světa Surströmming. Jde o to sníst celý obsah plechovky včetně nálevu. To se mi zatím podařilo jako jedinému člověku na světě v rekordním čase,“ popsal serveru Pražský patriot Němec.

maxijedlik-komisar-agentury-dobry-den

S komisařem agentury Dobrý den. Foto: Lukáš Baier

Na místě byl přítomný komisař pelhřimovské agentury Dobrý den, která spravuje Českou knihu rekordů. „Svůj vlastní srpnový rekord jsem překonal o neuvěřitelné dvě minuty. Čas snězení byl jedna minuta a 24 vteřin,“ pochlubil se Maxijedlík.

Surströmming, je zkvašené rybí maso, které je v Guinnessově knize rekordů zapsané jako nejsmradlavější jídlo světa. „Smrdí jako zkažené přesolené maso. Chutově je hrozné, okamžitě vás to natáhne na zvracení. Snědl jsem celou plechovku i s kostmi a navrch vypil i lák,“ popsal borec.

Úspěchy

Seznam všech úspěchů v soutěžích je u Jaroslava Němce velmi dlouhý. Opakovaně třeba vyhrál soutěže v pojídání bramborových knedlíků s uzeným masem a se zelím. Mezi jeho další úspěchy patří například vítězství v hořické soutěži v pojídání hotdogů na čas. Letos v létě na statku v Bezděkově u Úsova za čtyři minuty spořádal skoro dva a půl kilogramu marmelády, což byl rekord.

„Soutěžím už 18 let, baví mě to, je pro mě adrenalin pozorovat soupeře, jak se mnou bojují. Někdy jedu za jídlem třeba 200 kilometrů. Občas stihnu jíst na čas i dvakrát během jednoho dne, když to není moc daleko od sebe,“ sdělil.


Autor: Jan Puci

Výstava výtvarných prací žáků a studentů pražských škol na Mariánském náměstí

Dnes v 09:34

Od středy 21. září do čtvrtka 20. října je pro veřejnost volně přístupná v budově Nové radnice Magistrátu hl. m. Praha na Mariánském náměstí výstava soutěžní přehlídky výtvarných prací žáků a studentů pražských škol s názvem „Evropa, ve které chci žít. Praha v roce 2050“.  Žáci a studenti zde na...

Světelná a divadelní show nebo koncert. Posvícení u Doubravky v Praze 14

Včera ve 12:11

Každoroční akce u rozhledny Doubravka se koná v sobotu 1. října od 14 hodin.

Lidé s epilepsií se rozvádějí častěji než zdraví lidé, ukázala studie

Včera v 11:48

Společenské stigma provází lidi s epilepsií často od útlého dětství. Kvůli nízkému sebevědomí a nepochopení okolí tak mohou mít problém s navázáním partnerských vztahů. Podle brazilské studie „Rodinný stav pacientů s epilepsií: Faktory a kvalita života“ čelí lidé s epilepsií dokonce vyššímu riziku...

Den architektury na zámku Veleslavín

Včera v 11:30

Mimořádné otevření Zámku Veleslavín na Dnů architektury v soboru a neděli 1.-2. října od 10:00 – 17:00 hodin.

Festival delikátních chutí – podzim 2022

Včera v 10:45

V neděli 2. října zaplní pokrmy z různých koutů světa Novoměstskou radnici v Praze 2 a její přilehlé okolí.

Burčák fest na náplavce

Včera v 10:31

Burčákový pochod náplavkou se koná 30. září a 1. října od 14 do 21 hodin. Ochutnáte ta nejlahodnější vína z jižní Moravy, ale i ze zahraničí.

Hostivařský komunitní den

25. září 2022 v 10:43

V areálu Komunitního centra farní dvůr v Praze 15 se koná 1. října od 9 hodin komunitní farní a sousedské setkání.

Další články
Nahoru