Letenské prase a Letenský masopust
Program:
• Komentované ukázky bourání a výroby zabijačkových specialit s řeznickým mistrem Radkem Janoutem (Řeznictví U Bejka) •
• Prodej zabijačkových specialit •
• Zabijačkové workshopy s kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR •
• Ukázky historického řeznického nářadí ze sbírek NZM •
• Z řeznického cechu – komentovaná prohlídka s kurátorem •
• Povídání o přeštíkovi a jeho příbuzných – Eva Weisbauerová z Výzkumného ústavu živočišné výroby
• Letenský masopustní průvod s pohřbíváním basy •
• Představení tradičních masopustních maškar •
• Divadlo pro děti •
• Masopustní kvízová stezka •
• Výtvarné a rukodělné dílničky pro děti i jejich rodiče •
• Opékání špekáčků •
• Po celý den prodej zabijačkových specialit i masopustních sladkostí •
Vstupné 100 Kč/ osoba, děti od 3 let, senioři od 65 let, studenti 50 Kč/ osoba.
Maškary v masopustních kostýmech mají vstup na akci zdarma.