dnes
Neděle - oblacno
3°C
zítra
Pondělí - zatazeno
1°C
pozítří
Úterý - snih-dest
1°C
Legenda pražské gastronomie znovu ožívá. Svatou Kláru musíte zažít!
Pražský životKomerční sdělení
Nezapomenutelný zážitek v unikátním prostředí, podtržený výbornou kuchyní a pečlivě vybranými víny nabízí restaurace Svatá Klára. Foto: archiv

Legenda pražské gastronomie znovu ožívá. Svatou Kláru musíte zažít!

V polovině října byla znovuotevřena legendární pražská restaurace Svatá Klára. Provozu se ujal tým pod vedením šéfkuchaře Tomáše Šimové. Svatá Klára je restaurace s noblesní historickou atmosférou, vedená srdcem, touhou a vášní. 

Restaurace se nachází přímo pod vinicemi v Troji. Její historie sahá až do 17. století, kdy byla vinným sklepem, který patřil k jedné z pražských vinic v sousedství barokního zámku Troja.

Původní pojmenování restaurace vzniklo podle patronky blízkého kostelíka Svaté Kláry, nicméně samotné místo má velmi dlouhou historii. Podle archivních zápisů vznikl tento sklep z původní jeskynní štoly, nalézající se 16 metrů pod povrchem, a po dostavbě Trojského zámku byl využíván jako vinný depozitář.

Před několika lety prošlo unikátní podzemí rekonstrukcí a v objektu vznikla netradiční restaurace v unikátním historickém prostředí.
sv-klara-steak-ze-skotskeho-byka-nahled
V restauraci máte jedinečnou příležitost „odříznout se od světa“. V útulném prostřední historické jeskyně s romantickou atmosférou si odpočinete si od shonu města i zvědavých pohledů zvenčí.

Dominantní krb s uklidňujícím ohněm a příjemná hudba vytvářejí slavnostní náladu, v níž je vše připraveno pro splnění gastronomických přání i těch nejnáročnějších hostů.

Recepty z roku 1958 a vlastní chléb
sv-klara-sefkuchar-foto-nahled Gastronomické zázraky tvoří šéfkuchař Tomáš Šimové. Mladý temperamentní kuchař, jehož vášní je pečení chleba podle vlastního receptu, výroba domácích uzenin podle receptur z roku 1958, i používání netradičních bylinek.

Jeho nejoblíbenějším kořením je čerstvý bobkový list, natrhaný přímo u moře.

Ztotožňuje se s heslem šéfkuchaře Massimo Bottura: „Nejdůležitější ingrediencí šéfkuchaře je jeho vlastní mozek.“

Na vinném lístku najdete skvosty moravských, rakouských, německých vinic, ale i vína ze slunné Itálie nebo Sicílie. Pro zvláštní příležitosti jsou připraveny sekty a to i nealko pro řidiče.

V restauraci, která je nekuřácká, je pro hosty připraveno 32 míst. Restaurace je klimatizovaná a má WiFi připojení. Pro hosty je k dispozici bezplatné parkoviště. Platit můžete kartou, nebo v hotovosti v české měně.

Informace, včetně menu i vinného lístku naleznete na nových webových stránkách restaurace www.svataklara.cz.

Rezervace lze zajistit na telefonním čísle 233 540 173, nebo prostřednictvím rezervačního systému RESTU.


Další články
Nahoru