dnes
Čtvrtek - zatazeno
5°C
zítra
Pátek - obcasny-dest
5°C
pozítří
Sobota - prehanky-snih
3°C
Kulinářský festival na Letné: Můžete ochutnat maso z krajty, krokodýla, žáby i zebry
Petr Koukolíček bude návštěvníkům festivalu podávat extrémní pochutiny, třeba krajtu. Foto: Holleday / Wikimedia Commons

Kulinářský festival na Letné: Můžete ochutnat maso z krajty, krokodýla, žáby i zebry

Na návštěvníky Prima FRESH Festivalu čeká víkend plný jídla, pití a kuchařských show, na dvou scénách se budou střídat vyhlášení šéfkuchaři se známými osobnostmi. Akce se koná dnes a zítra v Letenských sadech. Soutěžní degustační menu nabídne patnáct vybraných restaurací, na milovníky piva čeká dvacet pivovarů, představí se i deset vinařů.

Na hlavním pódiu festivalu se budou střídat kuchařské show profesionálních kuchařů i známých osobností, které jsou vyhlášené svým kladným vztahem k jídlu. Z druhého pódia budou vést slavní hosté kulinářské workshopy a vařit přímo na místě si s nimi mohou vyzkoušet návštěvníci festivalu. V přestávkách mezi kuchařskými show vystoupí komici z pořadu Na stojáka.

Přímo v areálu festivalu se pak bude prezentovat řada restaurací. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček bude podávat extrémní pochutiny – krajtu královskou, krokodýla, žáby či maso ze zebry – a představí i molekulární gastronomii. Oblíbená food blogerka Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.

Areál festivalu se pro návštěvníky otevře v sobotu v 10 hodin. „Hned první den předvedou své kuchařské show dvě krásné dámy – Karolína domácí kuchařka známá z TV Prima a herečka Markéta Hrubešová. Doplní je například italský kuchař a majitel restaurací v Praze a Brně Riccardo Lucque a jak vařit zdravě a chutně ukáže výživový poradce Petr Havlíček,“ podotýká k programu úvodního dne Petr Jirásek.

Prima FRESH Festival v sobotu dále představí jedna z nejlepších food blogerek u nás Veronika KOKO Kokešová, Petr Koukolíček se svým extrémním cateringem a největší hvězda mezi českými šéfkuchaři Zdeněk Pohlreich. Jeho tvář je s festivalem spojená už od úplných začátků v roce 2011.

V neděli 7. června uvaří z hmyzu Milan Václavík a své umění předvedou další kuchařská esa – Marcel Ihnačák, Roman Paulus a Jiří Štift.

PROGRAM FRESH FESTIVALU PRAHA:

Vstupné 100 korun na den.

Sobota 6. června

Whirlpool workshop stage
12:00 – 12:30    Makro cooking show – Jitka Ulihrachová
13:00 – 13:30    Veronika KOKO Kokešová
14:00 – 14:30    Zdeněk Pohlreich vs. Prostřeno
15:00 – 15:30    Karolína domácí kuchařka – TV Prima
16:00 – 16:30    Whirlpool cooking show – Markéta Hrubešová
17:00 – 17:30    Whirlpool cooking show – Petr Havlíček

Cooking stage
10:00    otevření areálu
11:00 – 12:00    Riccardo Lucque
12:00 – 13:00    Zdeněk Pohlreich
13:00 – 14:00    Petr Koukolíček – extrémní catering
14:00 – 15:00    Veronika KOKO Kokešová
15:00 – 16:00    Makro cooking show – Jitka Ulihrachová
16:00 – 17:00    Zdeněk Pohlreich
17:00 – 18:00    Karolína domácí kuchařka – TV Prima
18:00 – 19:00    Whirlpool cooking show – Markéta Hrubešová
19:00 – 20:00    David Jurásek – Davídkovo koření cooking show
20:00 – 21:00    oldies disco

Neděle 7. června

Whirlpool workshop stage
11:00 – 11:30    Whirlpool cooking show – Markéta Hrubešová
12:00 – 12:30    Marcel Ihnačák
13:00 – 13:30    ZPMVČR cooking show – Ing. Petr Havlíček
14:00 – 14:30    Prima Fresh cooking show – Klára Michalová
15:00 – 15:30    Milan Václavík – entomofagie (vaření z hmyzu)
16:00 – 16:30    Burger bar cooking show – Ondřej Vykusa

Cooking stage
10:30 – 11:30    Burger bar cooking show – Ondřej Vykusa
11:30 – 12:00    ZPMVČR cooking show – Ing. Petr Havlíček
12:00 – 13:00    Ivan Vodochodský
13:00 – 14:00    Jiří Štift
14:00 – 15:00    Marcel Ihnačák
15:00 – 16:00    Roman Paulus
16:00 – 17:00    Milan Václavík – entomofagie (vaření z hmyzu)
17:00 – 18:00    Vyhlášení vítězů


Francouzský adventní trh: Jedinečný gurmánský zážitek přímo v centru

28. listopadu 2017 v 15:58

Ve dnech od 2. – 3. prosince se Novoměstská radnice v Praze 2 promění ve Francouzský adventní trh. Milovníci dobrého jídla, hudby a francouzské atmosféry si zde přijdou na své. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, hudební doprovodný program a na řadu novinek, to vše...

Další články
Nahoru