Zlatý had se přizpůsobuje aktuální sezóně
29. května 2013 13:12
Každý den mají hosté k dispozici více než 250 druhů cizích a tuzemských vín.
Každé úterý a sobotu od 19 hodin tady připravují gurmánské snoubení čtyř jídel s pěti víny za cenu 490 korun pro jednu osobu. Ovšem nápaditá gastronomie a kvalitní vína z celého světa jsou tady dostupné každý den. Právě na tomto atraktivním spojení je koncept restaurace a vinárny Zlatý had založen.
Vinárna a restaurace Zlatý had byla na frekventované turistické trase mezi Národním divadlem a Pražským hradem otevřena v roce 1999. Vaří se tady jako za starých časů, bez chemických dochucovadel a náhražek, z čerstvých surovin od lokálních dodavatelů, takže menu se denně přizpůsobuje aktuální sezóně a nabídce.
Návrat ke starým dobrým časům evokuje útulný interiér zařízený originálním nábytkem a dekoracemi z přelomu devatenáctého a dvacátého století. Separátním akcím, jako jsou firemní či rodinné oslavy, párty, ochutnávky nebo kulturní akce slouží oddělený prostor v suterénu.
Součástí restaurace je prodejní galerie Zlatý had s obrazy známého a respektovaného českého malíře a výtvarníka Michala Singera.
Vinárna a restaurace Zlatý had v Plaské ulici na Malé Straně je otevřena každý den od 12 do 02 hodin. Kuchyně vaří až do 23.30 hodin.