Kousek od Staromáku se otevřela nová tržnice s čerstvými potravinami a delikatesami
15. listopadu 2014 09:54
„Dlouhá je živá a rušná ulice a stejně takový bude i sortiment. Přizpůsobovat se totiž bude roční době, takže tu najdete sezónní potraviny, ale i čerstvé ovoce a zeleninu z celého světa, stejně jako právě vylovené ryby. Pokaždé vás bude čekat něco nového. Tržnice je o stálém objevování a taková bude i Dlouhá 14," říká manažer projektu Jakub Musial.
V tržnici, dostupné z malého náměstí naproti baru James Dean, seženete čerstvé pečivo, máslo i maso za výhodnější ceny než na farmářských trzích, současně ale uspokojí i zájemce o exkluzivnější zboží včetně dobrého vína.
„Nemáme v plánu otevírat další výběrový supermarket. Samozřejmostí je, že tu každý den najdete kvalitní a čerstvé potraviny pro denní spotřebu, ale pokud budete hledat něco speciálního, i takové věci tu máme," dodává Jakub Musial.
Zboží pochází od rodinných firem a dodavatelů. Nejedná se tedy o anonymní potraviny a zákazníci mají možnost promluvit si přímo s výrobci o jejich původu a odhalit, jaký se za nimi skrývá příběh.
Nechybí ani doplňkové služby. Zákazníci mají možnost nechat si vytvořit dárkový koš z jakýchkoliv produktů ze sortimentu tržnice. Ty menší připraví personál na počkání, větší na objednávku.
Pro své návštěvníky bude tržnice připravovat i pravidelné akce jako jsou řízené degustace a ochutnávky místních specialit. Prostor bude možné využít i pro originální vánoční večírky, porady, tiskové konference, rodinné oslavy, ale i firemní nebo soukromé párty.
Tipy z nové tržnice:
Food Story nabízí mléčné výrobky, sýry, delikatesy a regionální speciality z celého světa. Spolupracuje například s bavorským statkem Adamhof, jihotyrolským řeznictvím Viktor Kofler nebo malými výrobci olivových olejů ze Španělska.
Čerstvé pečivo, zákusky, ale i kavárnu k posezení poskytuje Moje Kredenc, ovoce a zeleninu z celé Evropy dováží do Dlouhé 14 zelinářství Kunratická Stodola. V řeznictví a uzenářství Ladislava Francouze nakoupíte vyzrálé české i speciální toskánské hovězí, organické vepřové maso, stejně jako známé chrudimské uzeniny.
Rybárna Blue Fjord denně nabízí nejčerstvější ryby i mořské plody, včetně humrů, živých ústřic a jiných měkkýšů a korýšů, které si sami můžete vybrat přímo ze speciálního akvária.
Ve spodní části tržnice vás bude čekat útulná vinotéka provozovaná ve spolupráci s předním českým dovozcem vín Global Wines. Zde je možné vybírat z více než 800 různých etiket, které se budou prodávat za ceny z e-shopu.
Čtěte také:
Nedostatek i přebytek vitaminů škodí. Kolik jich denně spořádat? Zde je praktický přehled
Nejohroženějšími orgány prosince jsou tlusté střevo a nos. Co dělat, radí odbornice