Dnes Pátek - zatazeno 18°C
Zítra Sobota - jasno 22°C
Pátek 29. 3. 2024
Svátek má Taťána
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Když se potká víno s pivem. Nový podnik u Anděla nabízí speciality
Libor Vedral (vlevo) a Milan Bartoš, majitelé nové restaurace na Smíchově RED Pif

Když se potká víno s pivem. Nový podnik u Anděla nabízí speciality

Když jdete kolem Anděla v Praze 5 a máte chuť na něco dobrého, nacházíte se v podstatě v gastronomickém ráji. Je tu prakticky na každém rohu nějaká restaurace, bistro, kavárna, hospůdka či jiné stravovací zařízení, kde se můžete najíst či občerstvit.

Všechny druhy chutí
Třeba italsky laděné Grosseto, tradiční pivní podnik U Bílého Lva, Kobe se sushi a pověstnými steaky, něco thajského v Modrém Zubu, degustační vietnamská luxusní kuchyně v podniku Taro a do toho třeba alternativní Kavárna, co hledá jméno či indická Masala… Krátce řečeno, na perimetru Anděl můžete pěšky během tří až sedmi minut narazit na téměř padesát podniků všech možných kuchyní. Je tu obrovská nabídka pro gurmány, ale současně super těžká konkurence pro každý podnik, aby si našel svého zákazníka a uspokojil jeho choutky i chutě.

Česká tradice okořeněná Francií
O letošních prázdninách se v této super–kulinární destinaci objevil nový podnik – RED Pif.

„Tvrdí o sobě, že propojují tradiční českou kuchyni, výtečný plzeňský ležák s moderní francouzskou gastronomií a výběrem přírodních vín, převážně francouzských,“ řekl Pavel Maurer, vydavatel nezávislého průvodce po tuzemských restauracích, nazvaného Maurerův výběr Grand Restaurant.

Design restaurace je inspirován tradičním tvaroslovím dřevěných hospod.

redpif-interier-hr-007 „Z tohoto pohledu je jasné, že ve zmíněné lokalitě prakticky nemá přímou konkurenci. Takovou kombinaci gastronomie a nápojů totiž u Anděla skutečně nikde jinde nenajdete. Jejich zdravé sebevědomí má několik pádných důvodů. Jednak navazují na slavný stejnojmenný vinný bar na Praze 1, který byl založen před 12 lety, dále šéfkuchařem je zkušený David Kalina, který také vede další proslulé podniky, třeba Mincovnu, Tiskárnu nebo U Tellerů, a konečně nabídka převážně přírodních vín z Francie – což je dlouhodobá doména značky RED Pif, jako jedné z prvních, kdo se statečně odvážil je začít propagovat na našem poměrně konzervativním pivním i vinném trhu, dodal Pavel Maurer.

„Abych byl konkrétní – já jsem nedávno ochutnal, řekl bych, celkem obyčejné položky z jejich velmi kreativního jídelního lístku. Jako hlavní chod jsem měl téměř klasiku z denního obědového meníčka – játra na cibulce a slanině s rýží. Ovšem jako předkrm jsem se podělil se spolustolovnicí o francouzskou specialitu – Boudin noir de canard (tedy domácí kachní jelítko pečené na hruškách s masovým jusem). Vše chutnalo podle mého názoru tak jak má a moc jsem ocenil milou obsluhu, čisté toalety a kvalitně čepované pivo. Byl to ale jen oběd, a tak se moc těším, že příště, třeba večer, vyzkouším z inspirativní nabídky třeba dušené jehněčí v tomatové omáčce a určitě také kuře na paprice s rolkou v celeru plněnou paprikovým ragú a k tomu zapečenou tarhoňu s krémovou smetanou. Víte, já zase nejsem až tak náročný a roze*raný jak by se kde kdo mylně domníval, ale přesto se mi občas stává, že přijdu do třeba i vyhlášeného podniku, podívám se na meníčko a na nic nemám chuť. Není tam nápad, kreativita atraktivita, a přitom se nemusí jednat o nějaké extrabuřty! V případě tohoto nového podniku jsem velmi přitahován některými položkami z jídelního i vinného lístku. Je tam toho – pro mne – ještě dost k prozkoumání. Doufám, že i pro ostatní gastronauty,“ zve k návštěvě Mauer, který se v současné době věnuje svým aktivitám v gastronomii.  

red-pif-inter1
Design restaurace je inspirován tradičním tvaroslovím dřevěných hospod. Foto: RED Pif

red-pif-jidlo1

red-pif-jidlo2

Z inspirativní nabídky restaurace. Foto: RED Pif

Stylový podnik najdete přímo na Andělu, v Nádražní ulici 23. Otevřeno je od pondělí do neděle od 11 do 23 hodin.


Autor: Alo

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

Dnes v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Přivítejte jaro s vůněmi od Asombroso

9. března 2024 v 16:16

Nezbytným doplňkem jarních dnů je nový parfém. Dopřejte si proto vůni, která podtrhne vaši jedinečnost v tomto nejkrásnějším období roku. Vsaďte na vůně od ikonické značky Asombroso, jejímž autorem je světoznámý návrhář Osmany Laffita. I ve svých vůních se Osmany inspiroval vášnivou energií své...

Krčská nemocnice zrušila zákaz návštěv vyhlášený kvůli chřipce

2. března 2024 v 06:22

Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze (FTN) ve čtvrtek 29. února zrušila zákaz návštěv vyhlášený kvůli epidemii respiračních nemocí. Důvodem je pokles onemocnění, o čemž informuje pražská hygienická stanice. I přesto však platí dodržování základních hygienických pravidel při pobytu v nemocnici....

Další články
Nahoru