dnes
Pátek - snih
2°C
zítra
Sobota - prehanky-snih
2°C
pozítří
Neděle - snih
1°C
Jiří Stabla otevírá první zdravou restauraci na Ibize Vegan Ibiza
První zdravá restaurace na Ibize s příznačným názvem Vegan Ibiza. Foto: archiv

Jiří Stabla otevírá první zdravou restauraci na Ibize Vegan Ibiza

Veganství se stává hitem posledních měsíců na celém světě. Stále více lidí se domnívá, že jídlo je základní klíč ke zdraví. Na tuto vlnu se napojil tým z České a Slovenské republiky v čele s Jiřím Stablou, který chce začít na ostrově Ibiza osvěcovat zdravý životní styl a lásku ke všemu žijícímu. Jako nástroj použijí právě veganskou restauraci a konopné produkty společnosti Carun Pharmacy.  V pondělí 5. června otevřel vůbec první zdravou restauraci na Ibize s příznačným názvem Vegan Ibiza

spusteni-vegan-ibiza-carun-121-nahled „Chtěli jsme ze sebe dostat to nejvíce, co je v našich silách a celý projekt jsme více než rok připravovali. Když jsem začal s konopím, tak mne lidé stále kontaktovali, abych jim obstaral konopí, že ho nutně potřebují pro sebe své blízké. Nemohl jsem jim ho sehnat, protože bych se dopouštěl protiprávnímu jednání,“ říká k důvodu vzniku projektu Jiří Stabla zakladatel sítě Konopných lékáren, značky Carun, nyní nového konceptu Vegan Ibiza a pokračuje: „Volal jsem do nebe a přál si najít správný lék. Když lidé umírali a já jim konopí nedal, tak jsem nespal několik týdnů, nemohl jsem to ze sebe dostat. Nakonec jsem našel lék, který by jim pomohl a je to prosté jídlo.“

V městě San Antonio de Portmany na Ibize, největším městě po hlavním městě Eivissa, najdeme stovky restaurací, které se snaží okouzlit své klienty různými superlativy. Je zde spoustu míst, které se snaží uspět na vlně zdravého životního stylu, ale jak mnozí zjistí, jedná se pouze o vzhled a kopírování zdravých restaurací designem. Lidské oko reaguje na změny trendu okamžitě a uvědomují si to i ty největší společnosti světa. Nejznámější síť fast foodu například nedávno změnila z úspěšné červené na zelenohnědou, proč? Odpověď známe, lidé si začínají uvědomovat, že jsme to, co jíme a organická strava a zdravý životní styl je trendem a cestou mnoha lidí.

michal-hrubovsky-spoluzakladatel-vegan-ibiza-nahled

Jiří Stabla (vpravo) a Michal Hrubovský – společník / spoluzakladatel projektu VEGAN IBIZA

Jiřího Stablu by podle jeho slov nikdy nenapadlo, že to bude strava, která umí naprogramovat tělo k jeho správnému fungovaní na všech úrovních vesmíru. Funguje to. Mají stovky „díky“ v dopisech dnes už zdravých lidí. Zakladatel projektu věří, že narazil na správnou cestu k poznání člověka a bude se snažit zdokonalovat ji, jak jen to jde, už žádné reference nepotřebuje nebo názory arogantních, praxí nevzdělaných lidí, kteří veganstvím nikdy neprošli.

„V restauraci Vegan Ibiza se budeme snažit připravovat jídlo, které člověk od běžné chuti, na kterou je zvyklý nerozezná. Chtěli jsme pro naše klienty TOP, a i s jídelníčkem nám pomáhali a doplňovali michelinští kuchaři a špičky světové gastronomie, kterou Ibiza vyniká,“ říká Jiří Stabla z www.konopnyshop.cz.

spusteni-vegan-ibiza-carun-32-nahled

V nabídce budou kupříkladu veganské tortily, nachos, pomazánky, španělské gaspacho a zaměřovat se budeme na raw stravu, tak aby to bylo v horku vždy čerstvé a osvěžující.

Podnik nebude jediný. „Přemýšlíme, jako v případě Konopných lékáren, o franšízovém konceptu,“ prozrazuje záměry Jiří Stabla.

Restauraci najdete blízko Café del Mar asi 300 metrů od slavného podniku, který má údajně nejkrásnější západ slunce s hudebním doprovodem na světě.

Součástí zdravého konceptu je i projekt veganskerecepty.cz, který má momentálně skupinu na sociálních síti facebook a ke kterému se připravují stejnojmenné webové stránky.


Tato nemoc si nevybírá: Je často spojená se studem, zranitelností, pochybnostmi o sobě a negativními myšlenkami. Snadno se tak může stát, že člověk začne nenávidět své tělo jako zdroj depresí a překážku, která mu zabraňuje žít spokojeným životem

16. ledna 2018 ve 14:01

Různým stupněm onemocní téměř každý druhý člověk starší padesáti let, většina lidí ale vůbec neví, že touto nemocí trpí. Podle Tomanové se dá rozvoji předcházet

29. prosince 2017 v 18:46

Primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí Michaela Tomanová formou otázek a odpovědí bolest nohou u dětí, bezpečné lyžování u lidí nad 65 let a jak předcházet osteoporóze, která hrozí každému druhému člověku staršímu padesáti let.

Absurdní požadavek: Vraťte mi peníze, potkala jsem totiž arabské hosty, což mne šokovalo

25. prosince 2017 v 09:08

Na odlehčení mezi svátky si přečtěte kuriozity a vtipné příhody klientů ERV Evropské pojišťovny. Některé případy jen potvrzují, že jsme někdy národem skutečně vynalézavým.

Novoroční předsevzetí tentokrát vydrží

21. prosince 2017 v 10:42

Příchod nového roku je pro většinu z nás spjat s bilancováním roku předešlého. Co se nám podařilo, v čem jsme úspěšní či naopak, co nám v životě chybí a co nám na sobě samých vadí. Zkrátka co bychom mohli změnit v roce nadcházejícím. Není tedy divu, že právě milník mezi dvěma roky je příhodný...

Jeho doporučení mohou znít až strašidelně, ale je dobré o nich vědět. Nyní jsou totiž jedním z nejohroženějších orgánů, neodborné provedení může vést ke katastrofě, ne k úspěšnému vstupu do nového roku

20. prosince 2017 v 08:17

Oslavy vánočních svátků a příchodu nového roku jsou plné radosti a veselí, mnohdy ale bohužel i úrazů. Oči jsou v tomto období jedním z nejohroženějších orgánů. I když podle statistik vedou zranění rukou a prstů, poranění očí má častěji fatální následky. Největší hrozbou jsou amatérské ohňostroje....

innogy: Odhalte včas hrozbu požáru nebo otravy oxidem uhelnatým

19. prosince 2017 ve 14:58

Jedovatý plyn CO je jako tichý zabiják. Není vidět, ani cítit. Bez detektoru oxidu uhelnatého nemají lidé ani zvířata šanci zaznamenat jeho přítomnost. Většina případů proto končí otravou, a dokonce i smrtí.

Další články
Nahoru