Jindřišská pasáž ožila: Ve jménu vegan a raw stravy, ekologie, alternativy
19. srpna 2015 14:27
Program:
15:00 Úvodní slovo – Vojta Jílek (majitel Restaurace Plevel)
15.15 – 15.45 vaření vol. I – Zoe signature drinky: káva od nejlepších baristů ve městě, letní míchané drinky + ochutávky.
16.00 – 16.30 vaření vol. II – Buďte PURE s Michalem Kadaňkou (bistro PURO) + ochutnávky
16.45 – 17.30 přednáška PhamDr. Margit Slimákové: Zdravá výživa pro každého – Proč bychom se měli stravovat zdravě a jak nejlépe posuzovat jednotlivé potraviny? Co jsou ty nejkvalitnější potraviny? Jaká jsou nejlepší výživová doporučení? Proč jíst bio? A jaká rizika sebou nese pěstování a konzumace geneticky modifikovaných potravin?
17.30 – 18.00 vaření vol. III – Vegan kuchyně naživo s Martinem Kubovým (Plevel) + ochutávky.
18.00 – 18.20 sraz v Nano Energies, prohlidka oddělení Trading s elektřinou, promítání “Princip ekologické elektřiny” + debat.
18.15 – 19.00 přednáška Standy Milera v pasáži – Jak vyrobit rychle a levně rostlinná „mléka“ – přednáška a praktická ukázka výroby rostlinných mlék – Makové, Mandlové, Konopné, Ovesné, Rýžové, Slunečnicové + ochutnávky.
19.00 – 20.30 promítání filmu v Unijazzu – Cowspiracy – klíč k udržitelnosti
19.15 – 19.45 přednáška Petr Hanzel – Bezobalu – Tajemství distribuce v jednorázových obalech a co naopak přináší tzv. šetrná distribuce.
19.45 – 20.15 Mastkové tvoření se ShineBean (přijďte se zapatlat á la Keňa)
20.00 – 20.45 přednáška Standy Milera v Creative Gate – Cesty k soběstačnosti a udržitelnosti – Stanislav Miler sdílí své mnohaleté zkušenosti a informace, jak žít ekologicky, ekonomicky, soběstačně a udržitelně. Dozvíte se jaký vliv má současná civilizace na naše životní prostředí, jak můžete zdravě a ekologicky bydlet, jíst, cestovat a získávat energii.
21.00 aftreparty s DJem v Plevelu