dnes
Úterý - obcasny-dest
16°C
zítra
Středa - jasno
22°C
pozítří
Čtvrtek - polojasno
25°C
Vapiano: Jarně-letnímu menu vládnou chřestové speciality a cuketové zoodles
Chřestové speciality ve Vapianu. Foto: archiv

Vapiano: Jarně-letnímu menu vládnou chřestové speciality a cuketové zoodles

Nové, odlehčené menu, právě přichází do Vapiana. Je velmi svěží, barevné a chuťově vytříbené i dokonale vyvážené a připravované z dokonale čerstvých ingrediencí. Své si v něm najdou gurmáni i vyznavači zdravého životního stylu. 

Hlavní roli nově na jídelním lístku ve Vapianu hrají fantastické chřestové speciality a od 1. května k nim přibydou také zoodles: perfektní cuketová „pasta“, jež chutná jako božská mana, ale je „low-carb“ a nemá takřka žádné kalorie.

Pokud jarní chřestové hody očekáváte s netrpělivostí, nové menu ve Vapianu vás skutečně potěší. Na jídelníčku až do 14. června najdete 3 chřestové speciality:
Salát s chřestem představuje mix salátů, rukoly, bazalky, cherry rajčat a bílého i zeleného chřestu. To všechno přelité balzamikovým dresinkem a zasypáno sýrem Grano Padano D.O.P. 

vapiano-pizza-chrestove-speciality Pizza s chřestem vám na smetanovém základu nabídne čerstvá cherry rajčátka, oba druhy chřestu, mozzarellu, bohatou porci sýru Grano Padano D.O.P.
i nezbytnou kapku kvalitního panenského olivového oleje. 

Těstoviny s chřestem voní petrželkou v krémové bílé omáčce s troškou dobrého vína. Oba druhy chřestu i cherry rajčátka pak dobře doplní i Grano Padano D.O.P., který vám rádi přinesou na vyžádání.

Vybrat si můžete z 11 druhů těstovin, přičemž dva z nich Vapiano nabízí také ze špaldové mouky. Všechny chřestové speciality jsou vegetariánské, ale pokud chcete, není problém doplnit je o prvotřídní parmskou šunku. A po celou chřestovou sezonu si můžete objednat také krémovou chřestovou polévku.

vapiano-zoodles-chrestove-speciality Úplnou novinkou jsou od 1. května ve Vapianu tzv. zoodles. Název vznikl spojením slov „Zucchini“ a „noodles“ a jde o geniální cuketovou variaci na pastu. Neobsahují žádnou mouku, zelené cukety se jen nastrouhají na spiralizéru do tvaru špaget, krátce povaří ve woku a připraví s vámi vybranou omáčkou. Hotovo! Denně jsou 100% čerstvé a chuťově velmi rozmanité, protože si můžete vybrat jakékoliv těstovinové jídlo z aktuálního menu, a mistři vapianisté vám jej připraví jako zoodles. Zoodles Pomodoro, Zoodles Carbonara, Zoodles Stroganoff a mnohé další.

Zoodles jsou navíc skvělé pro ladění formy do plavek, protože na 100 g obsahují 96 g vody. Jsou tedy takřka bez kalorií, hodí se pro „low-carb“ stravování i do bezlepkového jídelníčku. (Pokud dodržujete opravdu přísnou dietu pro celiaky, pro jistotu si ještě informaci ověřte u samotných vapianistů.) Zoodles jsou také vegetariánské i vegan friendly.

Ochutnat je můžete ve všech třech pobočkách restaurací Vapiano: tedy v OC Quadrio ve Spálené ulici, v Centrum Chodov, kde na vás čeká i fantastická letní terasa, a v Nákupní galerii Myslbek v ulici Na Příkopě. Víc info na https://cz.vapiano.com/cz/home/ 
 


Tipy na správné třídění odpadu po letním pikniku či zahradní grilovačce

2. srpna 2020 v 07:02

Plastové obaly od olejových marinád, jednorázové kelímky, plynové kartuše nebo obaly opalovacích krémů patří k těm odpadům, které vznikají primárně během letního grilování, pikniků nebo při kempování. Pražské služby přináší sérii tipů, jak tyto odpadní komodity správně...

Charitativní závod RUN for HELP zajistil rehabilitační pobyt pro lidi po amputaci

30. července 2020 v 11:38

I letos Rehabilitační klinika Malvazinky podpořila charitativní běžecký závod pro celou rodinu příhodně pojmenovaný RUN for HELP. Akce se uskutečnila v sobotu 25. července na Letné za podpory Prahy 7 .   

Praha 11 zve na lekce jógy zdarma

23. července 2020 v 18:52

Zacvičit si jógu v areálu Chodovské tvrze mohou zájemci každou středu. Městská část Praha 11 tu společně s Domem jógy pořádá lekce jógy zdarma. Probíhají jednou týdně a na své si tu přijdou jak začátečníci, tak i pokročilí.

Thomayerova nemocnice otevřela nový provoz moderní magnetické rezonance

23. července 2020 v 18:06

Thomayerova nemocnice otevřela nový provoz magnetické rezonance MAGNETOM Altea. 

Melounová polévka podle Jana Punčocháře

16. července 2020 v 15:30

Jan Punčochář patří k nejzkušenějším českým šéfkuchařům, deset let měl na starosti prestižní restauraci Le terroir, odkud přešel do nově otevřené restaurace Grand Cru a vlastní restauraci otevřel U Matěje na pražské Hanspaulce. Naprostou dominanci potvrdil v anketě Zlatý kuchař, když zvítězil...

Další články
Nahoru