Dnes Sobota - obcasny-dest 6°C
Zítra Neděle - skorojasno 8°C
Sobota 20. 4. 2024
Svátek má Marcela
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Vapiano: Jarně-letnímu menu vládnou chřestové speciality a cuketové zoodles
Chřestové speciality ve Vapianu. Foto: archiv

Vapiano: Jarně-letnímu menu vládnou chřestové speciality a cuketové zoodles

Nové, odlehčené menu, právě přichází do Vapiana. Je velmi svěží, barevné a chuťově vytříbené i dokonale vyvážené a připravované z dokonale čerstvých ingrediencí. Své si v něm najdou gurmáni i vyznavači zdravého životního stylu. 

Hlavní roli nově na jídelním lístku ve Vapianu hrají fantastické chřestové speciality a od 1. května k nim přibydou také zoodles: perfektní cuketová „pasta“, jež chutná jako božská mana, ale je „low-carb“ a nemá takřka žádné kalorie.

Pokud jarní chřestové hody očekáváte s netrpělivostí, nové menu ve Vapianu vás skutečně potěší. Na jídelníčku až do 14. června najdete 3 chřestové speciality:
Salát s chřestem představuje mix salátů, rukoly, bazalky, cherry rajčat a bílého i zeleného chřestu. To všechno přelité balzamikovým dresinkem a zasypáno sýrem Grano Padano D.O.P. 

vapiano-pizza-chrestove-speciality Pizza s chřestem vám na smetanovém základu nabídne čerstvá cherry rajčátka, oba druhy chřestu, mozzarellu, bohatou porci sýru Grano Padano D.O.P.
i nezbytnou kapku kvalitního panenského olivového oleje. 

Těstoviny s chřestem voní petrželkou v krémové bílé omáčce s troškou dobrého vína. Oba druhy chřestu i cherry rajčátka pak dobře doplní i Grano Padano D.O.P., který vám rádi přinesou na vyžádání.

Vybrat si můžete z 11 druhů těstovin, přičemž dva z nich Vapiano nabízí také ze špaldové mouky. Všechny chřestové speciality jsou vegetariánské, ale pokud chcete, není problém doplnit je o prvotřídní parmskou šunku. A po celou chřestovou sezonu si můžete objednat také krémovou chřestovou polévku.

vapiano-zoodles-chrestove-speciality Úplnou novinkou jsou od 1. května ve Vapianu tzv. zoodles. Název vznikl spojením slov „Zucchini“ a „noodles“ a jde o geniální cuketovou variaci na pastu. Neobsahují žádnou mouku, zelené cukety se jen nastrouhají na spiralizéru do tvaru špaget, krátce povaří ve woku a připraví s vámi vybranou omáčkou. Hotovo! Denně jsou 100% čerstvé a chuťově velmi rozmanité, protože si můžete vybrat jakékoliv těstovinové jídlo z aktuálního menu, a mistři vapianisté vám jej připraví jako zoodles. Zoodles Pomodoro, Zoodles Carbonara, Zoodles Stroganoff a mnohé další.

Zoodles jsou navíc skvělé pro ladění formy do plavek, protože na 100 g obsahují 96 g vody. Jsou tedy takřka bez kalorií, hodí se pro „low-carb“ stravování i do bezlepkového jídelníčku. (Pokud dodržujete opravdu přísnou dietu pro celiaky, pro jistotu si ještě informaci ověřte u samotných vapianistů.) Zoodles jsou také vegetariánské i vegan friendly.

Ochutnat je můžete ve všech třech pobočkách restaurací Vapiano: tedy v OC Quadrio ve Spálené ulici, v Centrum Chodov, kde na vás čeká i fantastická letní terasa, a v Nákupní galerii Myslbek v ulici Na Příkopě. Víc info na https://cz.vapiano.com/cz/home/ 
 


Autor: TZ

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Program Šestka táborová vstoupil do dalšího ročníku

4. dubna 2024 v 09:47

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl zahájen 1. dubna. Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech, pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních, získají rodiče od radnice městské části...

Diakonie Praha odhaluje životy lidí s autismem

31. března 2024 ve 21:11

Na 2. dubna připadá každoročně Světový den porozumění autismu. Diakonie Praha k této příležitosti spouští osvětovou kampaň o životě lidí s autismem a chováním náročným na péči. Skrze výstavu fotografií a audio příběhy chce přiblížit široké veřejnosti, jak mohou lidé s tímto typem postižení vnímat...

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

29. března 2024 v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Další články
Nahoru