Jan Punčochář vaří celerovou polévku s krevetami
24. prosince 2021 09:31
Na čtyři porce budete potřebovat:
krevety 8 ks
celer 250 g
máslo 120 g
kuřecí vývar 500 ml
bílé víno 100 ml
šalotka 50 g
houby shiitake 200 g
terijaki omáčka 50 ml
olej 20 ml
sůl
Na přípravu polévky se podívejte zde.
Jan Punčochář je od roku 2019 ambasadorem skupiny Veolia. „Bez kvalitní vody z kohoutku si svůj život nedokážu představit. Není to jen plácnutí do vody, celá moje kariéra je s kohoutkovou propojena. Když vařím pro své hosty v restauraci nebo pro rodinu doma, používám jen kvalitní suroviny a stejné nároky mám i na vodu. V kuchyni je nepostradatelná i pro výrobu ledu pro správné a bezpečné zachlazení surovin. V restauraci ji nabízím hostům, neovlivní chuť jídla, dá ji naopak vyniknout. Kohoutkovou pijeme i doma, chutná mi víc než balené vody,“ řekl Jan Punčochář.