Jaké bude vaše jídlo v roce 2023? Inspiraci najdete na festivalu Mrkev v zimě
Je v dnešní době vůbec možné budovat nové cesty jídla na náš stůl? Dá se najít taková, která bude udržitelná, ekologická a zároveň i šetrná k přírodě? Kde hledat propojení mezi spotřebitelem, zemědělcem a životním prostředím? Jak jedlíkům zpřístupnit zdravé a lokální potraviny? To jsou jen některá z témat, jimiž se zabývá druhý ročník festivalu Mrkev v zimě 2.
Akce je otevřená všem zájemcům o zdravou o odpovědnou produkci potravin.
Pro účast je nutná rezervace online na https://kpzinfo.cz/akce/mrkev2/ . Vstupné se pohybuje od 0 do 450 korun, dle vašich možností.
Festival plný inspirace
V rámci festivalového programu se můžete těšit na zajímavé příklady z praxe, sdílení zkušeností, know-how i osobních příběhů. Celým dnem se budou prolínat základní témata jako je komunitou podporované zemědělství a další potravinové komunity, městské zemědělství, hledání společných cest a spolupráce.
Mimo jiné se dozvíte, jak se na místní komunity dívají vědci, ujít si nenechte část věnovanou městskému zemědělství nebo otevřený debatní stůl s místními ekologickými a do KPZ zapojenými zemědělci. Bohatý program uzavře promítání krátkého dokumentu o stážování na farmách, které předávají své zkušenosti nové generaci ekologických zemědělců.
V rámci doprovodného programu se dozvíte, jak se stát farmářem
V průběhu celého festivalu budou mít účastníci možnost se vzájemně lépe poznat, navázat nové kontakty a možná i nové spolupráce. Zájemci se mohou zapojit taktéž do mini workshopů, nebo se blíže seznámit s řadou dalších témat, jako například s fungováním Farmářské školy, domácí produkce semínek nebo permakulturou. Chybět nebudou organizace Permakultura CS, Semínkovna, z. s., Vzdělávací Centrum Konipas, Farmářská škola a Kokoza.