dnes
Středa - zatazeno
10°C
zítra
Čtvrtek - obcasny-dest
12°C
pozítří
Pátek - prehanky-dest
9°C
Jak vybírat kvalitní potraviny? Pomůže web Akademiekvality.cz
Jak potraviny vybírat vám pomůže web akademiekvality.cz. Foto: archiv

Jak vybírat kvalitní potraviny? Pomůže web Akademiekvality.cz

Kdo nesleduje kvalitu potravin, skoro jako by nebyl. Zájem o složení výrobků na našem trhu neustále stoupá. Je to pochopitelné, protože to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví a taky to, jak se cítíme. Existuje ale nějaký obecný návod, jak potraviny vybírat? Bohužel ne. Naštěstí vám s tím může pomoci web akademiekvality.cz, který sleduje pod mikroskopem jednotlivé potraviny a pochutiny. 

V dnešní době se na nás všude valí tisíce informací. Je jen na nás, které z nich zaregistrujeme, přijmeme a zpracujeme. Mnohé z nich ale zbytečné zahlcují naši mozkovou kapacitu. Které z nich jsou ovšem nepostradatelné? Ty, které se týkají kvality potravin. Protože co děláme dennodenně, pokud nedržíme nějakou nesmyslnou dietu? Jíme. Plníme ústa, hltan, jícen, žaludek… dodáváme živiny celému našemu organismu. A nejen tělu, ale i duši. Určitě jste také už slyšeli o mnoha výzkumech, které prokázaly souvislost mezi tím, co konzumujeme, a tím, jaký je náš psychický stav, jakou máme náladu.
ak-2-nahled
Proto je velmi důležité, aby naše strava byla bohatá na živiny a abychom si uměli v obchodě vybrat opravdu kvalitní výrobky. Pokud vás tedy občas napadají otázky typu:

„Je lepší chléb kváskový nebo z droždí?“
„Jak mám správně skladovat chleba, aby se hned nevysušil a byl dobrý i druhý den?“
„Je lepší koupit eidam tučnější nebo nízkotučný?“
„Jak poznám náhražky sýrů?“
„Podle čeho vybrat kečup, kolik by v něm mělo být rajčat?“
„Jak se liší dětská šunka od té nedětské?“
„Co mám sledovat na etiketách jednotlivých výrobků?“

ak-1-nahled Je nejvyšší čas, abyste se mrkli na web www.akademiekvality.cz, kde najdete odpovědi na vaše zapeklité otázky.

Pokud je váš dotaz opravdu hodně konkrétní a individuální, stačí ho poslat na e-mail, který najdete na webu u „kontaktu“.

A co nesmí na stránkách chybět? Přece rychlé, chutné a nápadité recepty.

Jestliže místo čtení raději sledujete videa, stačí jen kliknout na https://www.akademiekvality.cz/galerie a můžete se začít inspirovat.


Praha 9: Pečujete o své blízké? Potkejte se s odborníky

17. února 2019 v 08:01

Setkání s odborníky z projektu Dva životy – Praha, který pomáhá pečujícím o své blízké – děti nad 18 let, partnery s onkologickým onemocněním, po vážných autonehodách, seniory, zdravotně postižené osoby, rodiče, prarodiče, se koná v úterý 5. března.

Vodou můžete šetřit v koupelně, kuchyni i na zahradě

16. února 2019 v 07:38

Více než miliarda lidí na Zemi nemá přístup k nezávadné pitné vodě. U nás se spotřebuje za den průměrně 93 litrů vody na osobu, zatímco v nejchudších částech světa se lidé musí spokojit i s 10 litry na den.

Veolia pomáhá v boji s kůrovcem

14. února 2019 ve 12:53

Přední čeští entomologové a odborníci na umělou inteligenci spojili síly v rámci projektu na podporu rozvoje vědy a techniky Česká hlava k boji proti kůrovci. Pomocí systémů s umělou inteligencí vytvářejí program, který z leteckých snímků lesů automaticky vyhledá a označí stromy, které jsou...

Když jde o srdce. Den zdraví na Šestce

12. února 2019 v 10:33

Ve čtvrtek 14. února budou na Šestce desítky doktorů, sester, mladých mediků a další odborný personál z Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích.

David Frej: Život bez zánětu

9. února 2019 v 10:15

Zánět je reakcí imunitního systému, která nás chrání proti toxinům, infekcím a poranění. Chronický zánět, který v těle přetrvává dlouhou dobu, ovšem způsobuje závažné poškození a poruchy vedoucí k chronickým onemocněním.

Každá plechovka se počítá

6. února 2019 v 10:58

Úspěšný celoevropský projekt Každá plechovka se počítá (Every Can Counts) oficiálně vstupuje do Česka. V České republice chce zvýšit povědomí o výhodách správného třídění nápojových plechovek. Osvěta v jejich třídění ještě nikdy nebyla prezentována zábavnější formou – plechovka je náš hrdina,...

Další články
Nahoru