Holandský ležák nejlépe čepují v metropoli. Nyní se pražský barman poměří se světem
6. listopadu 2013 15:37
Program Star Serve, jehož české kolo vyvrcholilo včera v Tretter’s Coctail baru na Starém Městě, kde se v čepování a správném servírování proslulého holandského ležáku utkali tři nejlepší, se soustředí v první řadě na osvětu v barech a restauracích, aby měli zákazníci pivo vždy v té nejvyšší kvalitě.
Star Serve byl v ČR spuštěn letos v létě, přičemž jeho ambasadory se stali Top Horeca specialista pro Čechy Pavel Adamec, pro Moravu Aleš Gehringer a obchodní sládek Svatopluk Vrzala.
Kontroloři v srpnu podle speciálního manuálu celý rituál čepování a servírování piva obodovali. Na prvních třech místech se umístili barmani z Tretter’s baru, takže při včerejším finále bylo jasné, že vítězství zůstane na každý pád na „domácí půdě“.